До: Риболов с муха и шнур 2008
На р.Искър Балканки
?:
На р.Искър Балканки
.

и реших да си пробвам късмета по Искърското дефиле след гр.Своге. Повече разчитах на телескопчето си,защото за мухарката имах само две мухи- джапанка и някаква проскубана нимфа/все едно аз я бях правил, а десет слънчака я бяха ръфали/. Отправих се към устието на река Габровница (реката,която минава покрай м.Седемте престола) непосредствено до спирка "Пролет" и заметнах аз на руейник-чакам,чакам нищо. Още чакам-пак нищо. Решавам да сменя примамката с друга:мятах се пет минути по тревата за да хвана някой скакалец и след като най-накрая сграбчих един го закачих на куката и зачаках след още половин час чакане "пожънах същият успех". Падна ми пердето пред очите и се отказах. Но така и така бях взел мухарката, "защо пък да не си поупражнявам малко замятанията и да раздвижа китките!?" Сглобих я и закачих джапанката. Още след второто замятане бях втрещен: имах удар и вече водех към брега първата риба-маломерно кефалче
Снимах го (не за друго,ами защото можеше и да ми е единственото) и го върнах в реката. Обух си високите ботуши и нагазих на 3-4 метра навътре. След два часа време и още шест уловени клена с малко по-прилични размери, се появи един Огромен проблем-закачих си мушичката на една върба зад гърба ми и си остана там 

Поне другият ът, като си купя по-ценни мухи ще знам как да ги пазя
Скакалчето там си и остана

голям смях беше ноооо имахме кефали по кило и кусур като гледах колегите рибари как висяха и нищо не хващаха си бяхме направо супер. Понеже ми писна кефала закачих малък стример и се зарадвах ина 20 тина костурчета. Ей голям кеф. А преди години се базиках с колегите на искъра при враждебна (преди да прецакат реката) като ловях кленчета до плувките им 

Успешно лови кленове и на някои реки пъстърви.

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар