Обява

Свий
Няма добавени обяви.

30 километра... мрежи !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: 30 километра... мрежи !

По нашето Черноморие са два екипа за около 390 водоема. Почти във всичките има нелегални мрежи, освен това рибари любители, които са най-малкия проблем де, но си влизат в проверките.
    Не, че оправдавам служителите на ИАРА, но им е малко трудно. Но, има и резултати - за последните няколко дни към 5-6 са лодките с бракониери, които са заловени. Говоря за региона на Бургас и инфото ми е неофициално, основно от медиите.
    Ето:

http://www.burgasnews.com/burgas/int...s-350-m-mrezhi

http://www.burgasnews.com/burgas/int...a-brakonierite

http://www.burgasnews.com/burgas/int...viha-na-plazha

http://www.burgasnews.com/burgas/iko...ot-iara-burgas

http://www.burgasnews.com/burgas/int...v-na-brakonier

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
      Е как нали са „наши “ ора
      При тия цени, ако ти приберат няколко пъти мрежите, язък че си свой човек. Само трябва да се прави редовно.

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
        А толкова ли е трудно да се направи засада,и да се изловят 'убавците,докато прибират мрежите?Само питам...
        Сигурно до скоро е било трудно И да се събират мрежи, една не малка част от "мрежарите" са известни на повечето от местните ........оххх....ранители , как сега да застанат очи в очи.
        Цветан Петров
        "4Х4 АДВЕНЧЪР" ТРОЯН
        0888865583

Коментар

Най удобния момент за браконерство с мрежи е, точно момента на забраната,....защо - защото няма рибари,няма кой да подаде сигнал.

Яз. Сопот има забрана за риболов там където е мястото на хвърляне на хайвера, тоест мърсилищата. Другото е свободно за риболов,което значи, че винаги има риболовци които могат да подадат сигнал за не-желани гости.
          Цветан Петров
          "4Х4 АДВЕНЧЪР" ТРОЯН
          0888865583

Коментар

С мрежарите положението е същото, като с "железарите"... Ако няма кой да им изкупува стоката, няма да ги има и тях.
            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
            Неизвестен мъдрец

Коментар

А къде мрежарите пласират рибатаТам някъде е истината.Строг контрол на рибните борси и магазини.Няма друг по ефикасен начин да се спре бракониерството.Документи за произхода на стоката колко килограма от къде и как е закупена и т.н.Ако нямат свободен пазар бракониерите ще фалират.
              Само спомените остават да греят в нашите сърца. 0887 51 80 51
              На човек му трябват ум,сърце и две ръце всичко останало е прах,пепел и валерианови капки!
              Като не можеш да помогнеш на някой не пречи!

Коментар

Re: 30 километра... мрежи !

Да но имаше доста сигнали за продажба на маломерна риба дори и за метро, но се оказа че била от развъдник
                Има контрол но той е много слаб а бракониерите ще фалират то е ясно - когато дойде времето на 30км. мрежа 5 риби което не е много далеч за съжаление

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_Botevgrad Преглед на мнение
                  А ти от къде знеш ?
                  Примерно оттук: http://www.mreja.eu/

Първоначално публикуван от bob4oo Преглед на мнение
                  Чакай колега не всички Рибари сме(броя и мен) Бракониери !
                  Да ви кажа ходя по язовирите от малък..Виждал съм самите ПАРКАДЖИИ ДА СИ МЯТАТ МРЕЖА НА СРЕД ЕЗЕРОТО не простимо не какви да са ем паркаджиите :Х.Топихме един паркаджия в езерото зарди такава история.
                  Зарибено езеро като идеш ти прават забележка ама те си ловят тея гадове д......... :д
                  И аз съм рибар и съм отраснал на водоемите и съм видял много неща. И не случайно съм поставил "Рибари" в скоби . Така че едва ли имаме различни виждания по въпроса с бракониерството (без скоби).
                  ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
                  LZ1YBB

Коментар

От цялата работа ще намажат двата магазина в Бургас,които се занимават с мрежи.
                    Трябва от там да се почне-като оръжието,само срещу документ!!!
                    SUBARU LEGACY 2.2 4WD GX
                    0878299791

Коментар

И какво от това .....???

Ще започнат да си ги плетат .... като едно време .....
                      Познавам човек (още е жив) който на ден плете по 10-12 метра мрежа ... на ръка!
                      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                        И какво от това .....???

Да едно време така са правили..Горе в нас имам едно Ръчило от едно време плетено..Но не знам как да го исползвам.На времето пра-Дядоми е работил много добре с него, поне така казват хората
                        За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                        Honda Dominator 650
                        088ЧЧ93979-->Борис
                        0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Pretor Преглед на мнение
                          Примерно оттук: http://www.mreja.eu/

И аз съм рибар и съм отраснал на водоемите и съм видял много неща. И не случайно съм поставил "Рибари" в скоби . Така че едва ли имаме различни виждания по въпроса с бракониерството (без скоби).
                          Ем да колега прав си но на мен ми прозвуча като ,че всички сме бракониери...
                          А пък да ви кажа няма рибар който да не е ходил на Риба в забранени територии..
                          Не е до оправата а е до съмите хора ако хората се замислят,че не е редно така ,и не го правят дали ще има такива изпълнения..
                          Там кадето съм роден толкова ги има тези "бракониерченца" ,че да не кажа са повече от рибарите.
                          П.П Станах свидетел на една случка ,ловя вече и хващам една "балканка" ама маломерна и си я пускам..Закакво ми е .Викам ай подарявам ти живота .Трагваме си вече с колата и гледам друг рибар хваща маломерната риба и не я пуска..Спираме и му казваме ,абре човек бива ли така бе ....И 3-пъти му повторихме на горе към "лееве" има маломерна риба,но тои сигорно и нея си я е зел.Аго знаем ,че е ......"Авджия"
                          Лееве е местнос по моя край.
                          Авджия-Бракониер на провинциялен.
                          За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                          Honda Dominator 650
                          088ЧЧ93979-->Борис
                          0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Златко Илев Преглед на мнение
                            От цялата работа ще намажат двата магазина в Бургас,които се занимават с мрежи.
                            Трябва от там да се почне-като оръжието,само срещу документ!!!
                            Не всички продават само рибарски такъми за любители . Може този документ примерно да бъде платена такса за промишлен риболов за съответната година. Едва ли обаче някой ще се наеме да въвежда такива ограничения. И като имаме предвид, че мрежи се продават под носа ни - в Турция, мярката едва ли ще бъде ефективна. Вярно, че състава на ИАРА не е достатъчен за да обхване всички водоеми, но при ЖЕЛАНИЕ, добра организация и спиране изтичането на информация ще има резултат. Най-дисциплиниращата част от организацията в нашето общество все още за съжаление е тоягата. И требе да се пуха, пуха, докато им уврат главите дървени.
                            ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
                            LZ1YBB

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                              И какво от това .....???

Румба,в плетени на ръка мрежи вече трудно ще се хване риба-и тя захитря
                              Не всички продават само рибарски такъми за любители . Може този документ примерно да бъде платена такса за промишлен риболов за съответната година. Едва ли обаче някой ще се наеме да въвежда такива ограничения.
                              Нищо трудно не виждам.Както има билет за любителски риболов,така има и лиценз за промишлен,само,че трябва да се изисква.
                              SUBARU LEGACY 2.2 4WD GX
                              0878299791

Коментар

То и промешления риболов трябва да се забрани - в Европа почти никъде вече не се лови риба с мрежи в реките и язовирите... изключение са само развъдниците и разни традиционни методи, които например във Франция ги практикуват ограничен брой потомствени рибари... У нас такива има по Дунав и на морето. В язовирите няма място за мрежи!

Както писа и колегата по-горе, ако стегнат и контрола над магазините за риба, бързо ще "увяхнат" бракониерите в "особено големи размери" ... Щото разни любители с по 20-50м или със серкмета ще има сигурно още 100 години...

Напоследък и колегите "тролингисти" с лодките много им объркваме работата с мрежите, щото воблерите се закачат по тях, а не са хич евтини... В момента, в който станеме повечко, ще им се разкаже играта...
                                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X