Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На плувка, "на дъно", или "на шнур"?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Здрасти,Дани,
    на 10-ти един приятел пътува за Италия.Дал съм му снимки и дано да ми намери нещо подходящо.Ако не - най-вероятно ще се "хвърля" на една Хондичка XLR 250,която ме "чака" тука.

Поздрави ! ! !

П.С: Извинявам се на другите колеги за офф-а.

Коментар

Офф-а се оправя лесно, с гумичка!

Радвам се, че има запалени "мухари" тук!!!
      Надявам се да споделяте риболовни преживявания, опит, снимки, тайни рекички, а защо не и някой практически урок!
      Наслука!

Коментар

Ще споделяме а за уроците не е проблем стига желание да има

Коментар

От 5-6 г ловя предимно на щека .Много приятен и емоционален риболов .Лови се много риба ,но предимно дребна и средно големи екземпляри(1-3кг).Хващал съм и 7-8кг толстолоб,но в единични случай.Ако ми се долови нещо по- трофейно отивам до "Овчарица " на дъно за 2 дена или друг голям язовир(често слаб излед).

Коментар

Re: На плувка, "на дъно", или "на шнур"?!

Най-вече на плувка и на дъно. Също така обичам блесната и воблера. Голямото ми хоби - лов на хищници - щука , сом и др.

Коментар

Аз,докато ходех-Плувка,баси кефа.Прав е ГАД.
              Много по-малко на дъно,блесна-не е за мен явно...
              Последно,около година някъде,се учех на "поднасяне"...според мен най-интересния риболов,защото обединява няколко стила,ползва най-доброто от тях...тарикатско.И е само за реки.Особено подходящ е за пастърва,клен,мряна,костур...Някой запознат ли е с този начин?
              0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                Последно,около година някъде,се учех на "поднасяне"...според мен най-интересния риболов,защото обединява няколко стила,ползва най-доброто от тях...тарикатско.И е само за реки.Особено подходящ е за пастърва,клен,мряна,костур...Някой запознат ли е с този начин?
                Точно така Соти, тоя стил, на "поднасяне",
                можеш да го "имитираш" с всяка "плувка", шнур, или "полутежко".
                За мен най-универсална е "плувката",
                защото с нея, при необходимост,
                можеш да "имитираш" почти всички способи за риболов.

Коментар

По-скоро обратното."На поднасяне" можеш да имитираш останалото...
                  Представи си директен телескоп,5-7м,карбонов,не повече от 180-200г.От върха върви надолу бял конец,около 20-30см,в края му се връзва повод 50-100см с тежест не повече от 0,5г и кука 0,10-0,13.Там където се съединяват белия конец и кордата се връзва червен конец.За да го виждаш.Не го потапяш във водата,а движиш въдицата малко над...Кълването на рибата е от просто спиране до силни удари.Усеща се "на ръка",по самата пръчка.Останалото е рефлекс,дебнене от подходящ ъгъл и мноооого кеф...
                  Този вид риболов е подходящ само за реки.Предимствот му пред "плувката" е че няма движение по/върху водата и не плаши рибата,знаеш кленовете как бягат...
                  Йори е виждал как става,и не вярваше до последно... Питай го.

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                    По-скоро обратното."На поднасяне" можеш да имитираш останалото...
                    Представи си директен телескоп,5-7м,карбонов,не повече от 180-200г.От върха върви надолу бял конец,около 20-30см,в края му се връзва повод 50-100см с тежест не повече от 0,5г и кука 0,10-0,13.Там където се съединяват белия конец и кордата се връзва червен конец.За да го виждаш.Не го потапяш във водата,а движиш въдицата малко над...Кълването на рибата е от просто спиране до силни удари.Усеща се "на ръка",по самата пръчка.Останалото е рефлекс,дебнене от подходящ ъгъл и мноооого кеф...
                    Този вид риболов е подходящ само за реки.Предимствот му пред "плувката" е че няма движение по/върху водата и не плаши рибата,знаеш кленовете как бягат...
                    Йори е виждал как става,и не вярваше до последно... Питай го.
                    Мисля. че си рибарил не повече от 5-7 години,
                    за това не разбираш, к'во ти казвам...!!!
                    Кокошката...!!!
                    Яйцето...!!!
                    Не, кокошката...!!!!
                    Не, яйцето...!!!!
                    А, кокошката...???!!!
                    А, яйцето...???!!!
                    Ще ти го покажа, НА ПРАКТИКА!!!
                    После, ще си говорим, тук...!!!!

Коментар

Ок,с удоволствие...

Коментар

1. шнур
                        2.плувка
                        3.дъно и т.н. /без нехуманни методи/
                        Мухарството ми е стара страст/ стара, стара- 8-9г. /. Не се съгласявам докрай с едно мнение по-нагоре че не е особено приложим. Когато си тръгнал на риба с мухарката преценяваш къде да отидеш и всичко е О.К.
                        От друга страна никога не хода за риба само с тази или онази въдица всичко в багажника, лодката и двигатела отгоре и газ.
                        Така и така съм се разписал да си кажа и къде ми е любимото място за рибарлък /не че ме е питал някой/ - яз.Васил Коларов или Беглик по настоящем. Уникална природа, изключително интересен гьол. За най-голямо съжаление през последните години се подиграват с него и рибата вече е "екста" там. Но преди години с мухарката съм постигал чудеса и затова всяка година си летувам там.

Коментар

Хората с които аз ходя на риба влагат в думата плувкаджия същия смисъл които офроудерите влагат в думата паркетник. На мен и двете думи не ми харесват. Всеки да се кефи както му харесва.
                          Аз хващам на плувка само стръв. Имам 6м болонезе с 0.14. Хващал съм и 3кг шаран но беше чист късмет че имаше възможност да му пусна аванс.
                          От лодка на плувка за сом също е много интересно. Плувката потъва с много сепваш звук. Всеки път се стряскам. Както е тихо и спокоино и изведнъж туп.
                          За мен истинския екшън е дъното. Като запищи алармата направо ти се обръща душата. Наи-интересно е когато не трябва да пускаш аванс. Рибата те дърпа към водата. Няма как да я спреш. По силна е. Наи здравите шарански пръчки издържат 8кг тежест на сухо а колкото и да е силен човек не може да ги вдигне с 3м пръчка на горе от място. Когато пък същото усилие е на пред нямаш никакъв шанс. Рибата те е хванала и чакаш да се умори.

Коментар

А бе не знам, аз досега с мухарката винаги съм хващал риба
                            Друго не нося.
                            На това поднасяне не можеш да имитираш мухарка ще излъжеш някоя риба с гаранция но няма нищо общо.

Коментар

Първоначално публикуван от krum aleksiev Преглед на мнение
                              Така и така съм се разписал да си кажа и къде ми е любимото място за рибарлък /не че ме е питал някой/ - яз.Васил Коларов или Беглик по настоящем. Уникална природа, изключително интересен гьол. За най-голямо съжаление през последните години се подиграват с него и рибата вече е "екста" там. Но преди години с мухарката съм постигал чудеса и затова всяка година си летувам там.
                              Ето, една сродна душа...!!!!
                              Мен от пеленаче са ме помъкнакли на тоя гьол и на Широка поляна,
                              и душата ми е там, на Беглика!!!! Там са ми хвърлили пъпа!
                              И ако се случи година в която не съм ходил поне един път там,
                              съм като болен, после...!!!!
                              Ееех, к'во да обяснявам, ти знаеш....!!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
                                А бе не знам, аз досега с мухарката винаги съм хващал риба
                                Друго не нося.
                                На това поднасяне не можеш да имитираш мухарка ще излъжеш някоя риба с гаранция но няма нищо общо.
                                Мога да имитирам "мухарката" с линия за плувка....!!!!
                                За планинска река, говорим!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X