Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се използва въдицата към набора за оцеляване?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как се използва въдицата към набора за оцеляване?

Уважаеми риболовци,

При наличието на новия форум за риболов ми се ще и аз да се възползвам от вашите знания. И така. Към всеки набор за оцеляване обичайно присъства и въдица с влакно. Прилагам снимка:

Та въпросът ми е какви са вашите съвети за използването му, как би могло да се улови нещо с него и прочие. И моля съветите да са свързани с реалността. То е ясно че ако някой стигне до тази въдичка едва ли има възможност да изтича до рибарския магазин за червей например...
    VPetrov.photography

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
    Уважаеми риболовци,

При наличието на новия форум за риболов ми се ще и аз да се възползвам от вашите знания. И така. Към всеки набор за оцеляване обичайно присъства и въдица с влакно.
    ...
    Та въпросът ми е какви са вашите съвети за използването му, как би могло да се улови нещо с него и прочие. И моля съветите да са свързани с реалността. То е ясно че ако някой стигне до тази въдичка едва ли има възможност да изтича до рибарския магазин за червей например...
    За наши условия това ми се струва малко излишно. Но, ако все пак се наложи, липсата на магазин за стръв зад първия завой не е проблем.
    В зависимост от конкретните условия - малко копване за земен червей, някакви ларви, търсене под кората на паднали широколистни дървета и т.п. сигурно ще осигурят стръв.
    За пръчка може да бъде малко по-сложно (пак в зависимост от условията), но не и невъзможно. Едно време ходехме за риба с лескови пръчки с подходяща дължина ... Чак после дойдоха бамбучки, стъклопласти, че и карбони.

Само дето тия куки ми се виждат малце големшки за наши условия. Ама това може и да е заблуда от макроснимката де.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Една хубава лескова пръчка на нея закачаш влакното на върха, една съчма на 20 см от куката, а стръв колкото искате под камъните на реките живеят всевъзможни гадини например ручейници, по поляните има скакалци, бръмбари, оси, пчели.
      Тактики:
      Ако сте на река замята се срещу течението и се изчаква да се изтече линията колкото е възможно.
      Ако сте на затворен водоем за плувка може да се използва парченце стереопор или какъвто плуващ материал имате под ръка
      Друга тактика е без оловото да се пуска мухата в реката като пак се оставя да се носи по течениет - Пъстърва, Клен, -- тъй наречената сиромашка мухарка
      Влакното не трябва да е по дълго от пръчката че става трудно хврлянето.
      Поздрави

Коментар

По опит знам че доста от хищните рибки кълват добре на око от друга риба. Така че ако хванеш първата после става по-лесно. И с око от жаба става. Не го правя като ходя на риба щот е доста варварско, ама ако от това ми зависи живота хич няма да ми пука. А за пръчките - на някои места може и да не се наложи - направо от ръка замяташ.
        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

по земите, където може да се хване риба с кука №2/0 и 2 метра влакно, обикновено слагат на куката парче месо /отрязано от тялото на риболовеца/ и хващат 5-килограмова сьомга или нещо подобно...
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Намираш някаква стръв, изравяш, улавяш, описаните по-горе(червей, скакалец, муха и т.н.).
            Забождаш я на куката по начин, който ти се вижда естествен.
            Застопоряваш оловното топче на трийсетина см. от куката.
            Връзваш края на кордата(влакното), за нещо здраво, на брега на водоема и мяташ навътре, така, че влакното да се изпъне.
            В реките търсиш вир, а в спокойни води по-дълбоко място.
            След няколко часа проверяваш и зареждаш пак въдиците.
            В планински реки и езера, ще хванеш пъстърва,
            гарантирано, ако има!
            По-ниско, каквото и да хванеш се яде,
            може и раци да хванеш, ако има!
            На морето, пак става, по описания начин,
            само,че за стръв можеш да използваш и миди, ако има
            и не обичаш да ги ядеш!!!
            При всички положения обаче, този начин на риболов е забранен
            в България!
            Така, че мисли какво ще стане, ако те хване горския, ако има ?!
            В последния случай, мисля, че е по-добре,
            да изядеш горския!!!

Коментар

Първоначално публикуван от GAD Преглед на мнение
              В последния случай, мисля, че е по-добре,
              да изядеш горския!!!
              Мани, много нездравословно, не знаеш как е живял и с какво се е хранил... Представяш ли си какви съставки има в него
              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Не се сетих!!!Мерси!
                Венци, не яж горския,
                ако не с проверен произход,
                гарантиран район и не е живял,
                като "щастливо прасе"!!!

Коментар

Е кво ти пука, ако цистерната с бирата не се е разляла в дерето? Па може да си осолиш и някой бут от горски за зимата. Кат ше се мизерува, барем с екстри да е ...
                  А ако се е разляла, пак не ти пука. Щото малко по-надолу, на полянката, пияната риба трябва да е излязла да се прави на русалки и да куфее, ще си ядеш и без куки и канапи.
                  Да, и ако няма европечат на него. От М. Кунева, да ти гарантира правото на потребител на горско месо.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                    Е кво ти пука, ако цистерната с бирата не се е разляла в дерето? Па може да си осолиш и някой бут от горски за зимата. Кат ше се мизерува, барем с екстри да е ...
                    А ако се е разляла, пак не ти пука. Щото малко по-надолу, на полянката, пияната риба трябва да е излязла да се прави на русалки и да куфее, ще си ядеш и без куки и канапи.
                    Да, и ако няма европечат на него. От М. Кунева, да ти гарантира правото на потребител на горско месо.
                    Стефо,
                    У вашто семейство май риба не ядат...???!!!

Коментар

Ям бе, ама кръгла, тенекиена. И русалки такова ... Нееднократно!

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                        Ям бе, ама кръгла, тенекиена. И русалки такова ... Нееднократно!
                        Аааа, те русалкита са готини...трябва само да знаеш коя люспа да вдигнеш

Коментар

Почти гарантирано, че по нашите земи нищо няма да уловиш .....

Но ако от това зависи живота ти .... пробвай ... колегите са описали как.

Куките са много едри за дребна риба, която се лови по-лесно ... а за едра ..... няма начин.
                          Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                            Почти гарантирано, че по нашите земи нищо няма да уловиш .....

Но ако от това зависи живота ти .... пробвай ... колегите са описали как.

Куките са много едри за дребна риба, която се лови по-лесно ... а за едра ..... няма начин.
                            И аз съм съгласен с това мнение, но си мисля че по нашите земи изобщо няма да имаш нужда от въдицата - страната е сравнително малка и цивилизация има доста нагъсто. Виж някъде в някоя пустош ще си е от полза.

Коментар

Не знама какви са куките на мене ми приличат на 10 ка, а са голями само за каракуда щука, костур, пастърва, распер, клен и т.н. ще ги папкат без да се замислят, един познат мухар връзва стримери за разпери и щуки на кука 8/0.
                              Мисля че с малко майсторлък може да се хване доста риба с наличните такъми
                              ако има

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X