Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов вид риба в Дунав

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нов вид риба в Дунав

В Дунав се появи китайски поспаланко

Непознат досега инвазивен вид риба със симпатичното име китайски поспаланко (Perccottus glehni) се е заселил у нас.

Той е открит в защитената крайдунавска влажна зона "Калимок-Бръшлен" от експертите на РИОСВ в Русе. В зоната са засечени значителен брой екземпляри от китайския поспаланко.

Новият за българската фауна вид обаче може да измести местните видови риба и в този смисъл представлява опасност. Той не е подходящ за консумация от хора, няма естествени врагове в нашите географски ширини и може да доведе до промени в популациите на други риби и животни, тъй като се храни с рибен хайвер и ларви на жаби, обясняват специалистите.

Китайският поспаланко е известен със своята устойчивост. Според някои изследвания той може да живее шест месеца без храна и без кислород във водата. Досега е бил характерен предимно за по-топлите води, най-вече в Азия.

--------------

Цялата статия е тук

До: Нов вид риба в Дунав

Това добиче по оцеляване може и таранката да бие.
    Дано има повечко гладни щуки,че това дето обичал хайвер,хич не ми хареса.То много риба в Дунава остана,сега и тая китайска гад и менюто й.

Коментар

Лошо.Дано да е поредната медийна сапунка.Защото аз живея в този район и ако е вярно не ми се иска да ловя само него.
      Чавдар Владимиров
      0887/912075
      Ленд Ровър Диско 1
      Самуад в проект

Коментар

Няма отърване от тия китаици

Коментар

Дано наистина е измислица. Така описано се сещам за слънчевката като аналог.
          LZ1DWW

Коментар

Re: Нов вид риба в Дунав

Дано е като с пираните

Инче влиза в менюто на кустура и щуката

Коментар

Четох тази статия вчера ... Намирисва ми на историите с няколкото уловени пирани миналото лято в затворени водоеми ... Мисля си, че има някои хора, които си правят експерименти според болните им мозъци и умишлено пускат представители на ихтиофауната, които нямат нищо общо с тукашните екосистеми. Последствията от това са ясни за всички нас - грубо повлияване на екосистемата, изчезване на обитатели и далеч по-страшни неща ... Що се отнася до Дунав, наистина все пак това е отворен водоем и е възможно случайното пренасяне на някакви "бацили", но въпреки това аз продължавам да си мисля, че нечии болни мозъци си правят експерименти, дано не съм прав, разбира се!

Коментар

То от 4-5 години има слухове за гадината:

http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=10476

Коментар

Aко не се лъжа, вече го има и в Янтра.

Коментар

на мен много ми е интерстно как се е завъгил тоя рибок във дунава,няма се очудя скоро време във черно море ако уловят и кит

Коментар

Само на мен ли ми прилича на бибан
                      SUBARU LEGACY 2.2 4WD GX
                      0878299791

Коментар

Я се разровете малко .....

http://www.aquafanat.com.ua/news-view-468.html

http://belhuntclub.net/animals/animals-fishs16.php

Разбрахте ли откъде ....
                        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Пак руснаците са виновни
                          SUBARU LEGACY 2.2 4WD GX
                          0878299791

Коментар

И на ко къле туй нещо .Кат няма шаран поне туй да се фаща .За каквото плащаме туй ще хващаме.
                            ТЛК 90 120кв Дайхатсу Ф20 Няма да пия повече .....ама и по малко няма да пия...

Коментар

Как на какво, на хайвер От моруна. Сега остава да хванем някоя
                              Извън шегата - това не е единствения паразит, който яде хайвер. И да има някаква опасност, тя едва ли е реална за нашето поколение. Реалните са други

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X