Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Рибарска кухня: Самоделна фидерна захранка за 2 лв.
Свий
X
-
Тегло-около 2,5 кг .
Рецепта:
1 Грах на половинки -500 гр.
2.Овесени ядки-500 гр
3.Галета-100 гр (аз нямах, но си препекох хляб)
4.царевичен грис-400 гр.
5.Печено ленено семе-300 гр
6. Корнфелейкс -100 гр
7.Бисквити-400 гр
8.Сол-супена лъжица
9.Захар-супена лъжица
10.Мед -супена лъжица
11.Олио-супена лъжица
12, Канела-20 гр
13.Какао на прах-20 грВиден столичен ихтиолог
- 1 like
Коментар
-
- 2 likes
Коментар
-
Това е за 2 лв. ... НА ГРАМ"Искате да сте руснаци и да тропате турска чалга - ще ви се получи" ©️
Коментар
-
Верно излиза около 2 лв/кг, айде 3 да са.Смятай:
Грах-2,80 лв/кг ,овесени ядки 3 лв, грис-1,50 :хляб 0,30лв, бисвити-турски на промоция-3 лв, ленено семе (фуражно)-2 лв, корнфлейс от ефтиния на Мауфланд-към 2 лв..
Нали и за това уточних в началото, не я правя заради парите, една захранка мога да си купя....
-
-
6.Всичко минава през блендъра, без граха, който минава през кафемелачката (но да останат и по-едри частици) .Граха е твърд и може да счупи блендъра. ВАЖНО !!! Не ползвайте уредеите на жена си,че може и да ви бие. След вас е ,,Кербала", така че почистете.
7, добавя се канела на прах, какао и се разбърква.
НАСЛУКА !Виден столичен ихтиолог
- 4 likes
Коментар
-
Марто, ти ме разби... Ако трябва да направя всичко това, няма да ида за риба!
Защото жената ще ме убие още на трета точка...
В миналото ще остане, каквито сме били...
- 3 likes
Коментар
-
Емо, това е част от кефа. А за убиването, споко, само ти трябва подход. Жената вече няма уред за варене на яйца, а аз имам пароварка за бойли. Жената има хубав кухненски робот, а бившия и блендър вече е фуражомелка. Кафемелачката един колега щеше да я хвърля...и те така, само трябва да си почистиш. До преди малко чистих микровелето, че все още е общо...Забравих, имам си и рибарски тенджери и тиган...
-
Аз жена нямам, нямам и блендер(всъшност имам, ама го харизах на приятел като му се роди дете), ама да споделя една история от детството ми - ще ходя за риба. Вечерта преди риболова, отивам на едни водосточни тръби на едни високи блокове, които се стичат директно в земята. Знам че там има яко червеи. Накопах си солидно и ги метнах в хладилника в чекмеджетата долу, да ги запазя, а и майка ми да не ги види. На сутринта ставам, отварям хладилника и какво да видя - плъзнали навсякъде
. Майка ми и до ден днешен не знае за тоя случай, че щях да бера много ядове.
Иначе - браво, де да ти имах мерака!
- 1 like
Коментар
-
Чакаме да видим и бабушките и техните роднини ...!Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко....)
".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."
Коментар
-
Вместо ленено семе ,аз бих сложил коноп.А канелата и какаото заменил с обикновено Степ-прахче ягода примерно.Mitsubushi Pajero 2.5 TDi SS TOP
Hyundai Santa Fe 2.0 CRDi 113h.p. 4WD automat 2004
Nissan Terano 2.4i дълго с газ
0888383218 /ако не вдигна ,значи вадя риба/
Коментар
-
Против какаото съм ,а за канелата леко резервиран.Какаото и Шоколада са тежки аромати и е доказано ,че трудно се разпространяват ,а по скоро филмират стръвта.Канелата също е много силна и лесно се предозира.По спомен около 2000-ната на 10кг варена царевица слагахме едва по едно пакетченце ,защото с повече само каналки ловяхме по тецовете.Тези тежки и сладки аромати наистина са топлите месеци ,но съобразени с по-едри риби и тинесто дъно.На моя гьол до миналата есен спукваха така толстолопа ,но .... защото през годините беше изял десетки тонове различен вафлен отпадък
Степчето придава свежест ,цвят ,ефервесцентност и до някаква степен влияе и на ПХ на водата.Не можеш да предозираш ,най-много да си изцапаш качествено
ръцете.При лятна храна бих ползвал леката и елегантна ванилия.
Това са си лично мои съждения ,на база дългогодишни експерименти и не искам да се считат за 100% меродавни!
Инак ,поздрави за ентусиазма и подробните описания!
НАСЛУКА
-
На това и аз бих клъвнал.
При така забърканите съставки не е ли лепкава храната? За фидер според моите разбирания на 30тата секунда храната трябва да е паднала от кошницата.
Иначе граха е много правилна добавка. Грах (сух) и варено на място конопено семе са двете работи коити добавям. Второто на място, че по магазините готовото почна да изчезва...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар