Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подмяна на батерията на сондата за безжичен сонар

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Подмяна на батерията на сондата за безжичен сонар

    Здравейте,

    Искам да споделя как може да се смени батерията на сондата за безжичните сонари. По принцип у нас се продават два вида сонди - стария модел, който не отчита температура а само дълбочина, релеф и риби и му дават до 400 часа работа във вода и новия модел с отчитане на температурата и работа във вода до 500 часа. Тези часове според мен са доста пресилени. По Коледа си подарих един такъв сонар с новата сонда. Ползвах го точно три риболова за по 15-20 минути и на четвъртия сондата сдаде багажа. Може би причината е била студената вода, мисля че някъде в упътването пишеше да не се използва при студено време, но е факт че сондата спря да работи. Купих си нова сонда, този път от стария модел за 55 лева (новият модел струва 70 лева), щото имах едно на ум и не исках да давам излишни пари. След като осигурих възможността за работа на сонара реших да се опитам да разглобя старата сонда и да видя дали не може да се подкара отново.
    С помощта на здрав остър и тънък нож се отделя горната част на сондата. После внимателно се разпояват двете крачета оградени на първата снимка с червения контур. След това се леко се повдига платката (на втората снимка се вижда, че има останали жици, за които трябва да се внимава) и отдолу лъсва мястото където е закрепена батерията (типът и се вижда на снимката). Подменя се с нова, обратната процедура и капачето се залепва хубаво със силикон за да не пропуска вода вътре а и да може при следвашата подмяна да се отдели по-лесно.

    Сонара е много удобен за изследване на мястото за риболов от брега - показва релефа на дъното, дълбочината и евенуалното присъствие на риби. Обхвата му е 30 метра и за дълбочина и за разстояние на предаване/приемане. Връзваш сондата на някоя въдица и замяташ. По отношение на приемника има разни варианти. По малките са два - за закрепване на въдицата (моят е такъв) или се поставя на ръката като часовник. Цената на комплект нов сонар с новата сонда струваше 220лв. Приемника е с някаква гаранция, той също има батерия плюс една резервна, която се сменя елементарно но сондата е консуматив и не подлежи на гаранционно обслужване. Батерията за сондата ми струваше 2 лева....

    Дано да съм бил от полза на настоящите и евентуални бъдещи собственици на такива сонари

    Поздрави!
    Прикачени файлове
    Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.

    Фронтера-Б ДБ 2000г. 2.2DTI

  • #2
    От: Подмяна на батерията на сондата за безжичен сонар

    Откаде мога да си купя такав сонар дай някой сайт онлайнблагодаря

    Коментар


    • #3
      От: Подмяна на батерията на сондата за безжичен сонар

      Ето ти едни сайт:

      gpsplovdiv.com

      Поздрави!
      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 24-12-12, 10:14. Причина: Директен линк.
      Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.

      Фронтера-Б ДБ 2000г. 2.2DTI

      Коментар

      Активност за темата

      Свий

      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

      Зареждам...
      X