Без да съм софиянец, предпочитам да го ръгна с ножа. Калкана си лежи на дъното и не мърда,разчитайки на "камуфлажа" си. Заставам срещу главата му и го набождам, ако си зад него-от към опашката може да избяга
Тренирахме движението като "млади рапанари",оглеждахме се за рапани,но понякога се натрисахме сами върху калканите,обаче това беше рядка случайност. След като е духал западен вятър и е "изгонил" топлата вода навътре в морето,калканите се приближавах до брега на плиткото.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Подводен риболов и гмуркане
Свий
X
-
А що не с вилица? По бургазлийскиПървоначално публикуван от TrampБез да съм софиянец, предпочитам да го ръгна с ножа. Калкана си лежи на дъното и не мърда,разчитайки на "камуфлажа" си. Заставам срещу главата му и го набождам, ако си зад него-от към опашката може да избяга
Тренирахме движението като "млади рапанари",оглеждахме се за рапани,но понякога се натрисахме сами върху калканите,обаче това беше рядка случайност. След като е духал западен вятър и е "изгонил" топлата вода навътре в морето,калканите се приближавах до брега на плиткото.
Коментар
-
Преди петнайсетина години, когато попчетата бяха повечко, бащами с вилицата вадеше всеки ден по плик. А аз тогава бех малко над 10 и имах едни сини плавници с отворени пети, от едни поляци ги бехме взели, постоянно се въртях около него, ей кеф голям беше. Сега като гледам как изчезна тая риба, незнам колко трябва да се въртиш с вилицата та да напълниш един плик.... Повече ми допада да си плувам, да си снимам, да си се кефя, а харпуните нещо спряха да ме съблазняват....... Това лято като се хванахме с един пасаж кефали повече от половин час плуваха около мене, е нема такова удоволствие..... Единствено ми липсва компания, с бащами вече редко се засичаме на морето заедно/ангажименти/, хората около мен също не са съмишленици.... Живот и здраве синът като порасне, ако го влече ще си паснем....
Ще ми се лятото с някой от колегите тук да се засечем да се погмуркаме..... времето ще покаже....
Коментар
-
Аз го правя с големия син.Първоначално публикуван от Жоро XR 600Преди петнайсетина години, когато попчетата бяха повечко, бащами с вилицата вадеше всеки ден по плик. А аз тогава бех малко над 10 и имах едни сини плавници с отворени пети, от едни поляци ги бехме взели, постоянно се въртях около него, ей кеф голям беше. Сега като гледам как изчезна тая риба, незнам колко трябва да се въртиш с вилицата та да напълниш един плик.... Повече ми допада да си плувам, да си снимам, да си се кефя, а харпуните нещо спряха да ме съблазняват....... Това лято като се хванахме с един пасаж кефали повече от половин час плуваха около мене, е нема такова удоволствие..... Единствено ми липсва компания, с бащами вече редко се засичаме на морето заедно/ангажименти/, хората около мен също не са съмишленици.... Живот и здраве синът като порасне, ако го влече ще си паснем....
Ще ми се лятото с някой от колегите тук да се засечем да се погмуркаме..... времето ще покаже....
Миналата година го натопих и с акваланга. Много съм горд с него. А е едва на 12.
Коментар
-
Лятос на ИраклиПървоначално публикуван от setАз го правя с големия син.Първоначално публикуван от Жоро XR 600Преди петнайсетина години, когато попчетата бяха повечко, бащами с вилицата вадеше всеки ден по плик. А аз тогава бех малко над 10 и имах едни сини плавници с отворени пети, от едни поляци ги бехме взели, постоянно се въртях около него, ей кеф голям беше. Сега като гледам как изчезна тая риба, незнам колко трябва да се въртиш с вилицата та да напълниш един плик.... Повече ми допада да си плувам, да си снимам, да си се кефя, а харпуните нещо спряха да ме съблазняват....... Това лято като се хванахме с един пасаж кефали повече от половин час плуваха около мене, е нема такова удоволствие..... Единствено ми липсва компания, с бащами вече редко се засичаме на морето заедно/ангажименти/, хората около мен също не са съмишленици.... Живот и здраве синът като порасне, ако го влече ще си паснем....
Миналата година го натопих и с акваланга. Много съм горд с него. А е едва на 12.
Коментар
-
Лани се натопих по южните скали на Бутамята (Големия и той). За съжаление последните 4-5 години този плаж умира. Превърнал се е в селската клоака.Първоначално публикуван от Жоро XR 600Аз отсядам винаги на Приморско, но там ходя единствено на Маслен нос, през останалото време варирам по скалистите брегове от Синеморец до където стигна на север. Обаче вече съм по-ограничен, защото сме с малко дете и...... по-сложно...
Нарочно не ходих до Силистар. Не искам да се разочаровам.
За момента само Иракли се държи все още. Особено южната част към Емине с каменното дъно е прекрасна.
Да сте живи и здрави и като порасне наследника ще рабереш какво е изпитвал баща ти
Лятос пак ще говорим
Коментар
-
И аз си падам по гмурканията. Но съм си чист аматьор- около скалите и по плиткото
Събирам си миди и това е, а красотата е невероятна окобено ако дъното е по каменисто
А за Иракли... какво да ви кажа това лято бях там точно след бурата, която го беше връхлетяла. Беше ужасно! Водата беше пълна с предмети от брега- метални чъдъри, шезлонги, тел
и др боклучци. Та нещо не успях да му усетя красотата, явно моментът не е бил подходящ
Там междо Иракли и Обзор има един военен къмпинг с невероятен плаж
Препоръчвам го на всеки, но и той тръгна към "популяризиране" щом тази година имаше и чужденци!
Запознати ли сте дали все още някъде можеда се карат курсове за леководолаз? Съвсем любителски не професионално.о 88 з 417 оо 4 - Стоян
Коментар
-
Зависи къде ще летуваш.Първоначално публикуван от stojan_defender-aИ аз си падам по гмурканията. Но съм си чист аматьор- около скалите и по плиткото
Събирам си миди и това е, а красотата е невероятна окобено ако дъното е по каменисто
А за Иракли... какво да ви кажа това лято бях там точно след бурата, която го беше връхлетяла. Беше ужасно! Водата беше пълна с предмети от брега- метални чъдъри, шезлонги, тел
и др боклучци. Та нещо не успях да му усетя красотата, явно моментът не е бил подходящ
Там междо Иракли и Обзор има един военен къмпинг с невероятен плаж
Препоръчвам го на всеки, но и той тръгна към "популяризиране" щом тази година имаше и чужденци!
Запознати ли сте дали все още някъде можеда се карат курсове за леководолаз? Съвсем любителски не професионално.
А имаш ли навършени 15 г.? Питам заради снимката. Инак трябва позволение от родителите.
Нарочно няма да пускам линкове, за да не излезе реклама.
Много добър клуб е този на пристанището в Несебър. Преподавателя е лицензиран да издава лицензи по CMAS и PADI.
Надолу по Каваците също има, но аз не ги познавам хората.
Коментар
-
Re: Подводен риболов и гмуркане
Има, има. Малко сме си далечко, ама аз есенно време се подвизавам по северното черноморие по разни конференции и може да измислим нещо.Първоначално публикуван от rosko_rosko Преглед на мнениездравейте приятели от варна сам! има ли мераклии за гмуркане, не говоря за безразборно трепане на калканеца, просто ей тъй за цяр, par i lafче?
Коментар
-
Момчета,
хайде да се организираме любители на гмуркане на апнеа да поплуваме, може и без харпуни из някакви сладки водоеми, има готини езера и вирове, само дето аз не знам такива??
Хайде предлагайте дестинации и да палим джипките и да си прекараме готино, вече водата се е стоплила и става за 5ца неопрен
ПоздравиБъдете живи и здрави!
Коментар
-
В сладководен водоем с 5ца неопрен ще ти замръзнат кай....те по това време! На 1.5 м надолу е страшен студ!За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.
Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.
Коментар
-
Ти от опит ли знаешПървоначално публикуван от targa Преглед на мнениеще ти замръзнат кай....те
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар