Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За влакната

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• За влакната

Здравейте,

Дойде време да се размърдаме за новия сезон. Преглед на такъмите, подмяна на влакна и т.н. Бих искал да отворя тази тема с идеята да споделиме от кои влакна сме доволни и от кои - не.

Аз тествам влакната по следния начин. Първо ги меря с микромер да видя колко се разминават от обявения размер. По принцип по-евтините влакна бягат в плюс с 0,02, че и повече. След като съм избрал няколко влакна с подходящ диаметър, например 0,30 +/- 0,01мм, вземам един вирбел без карабинка и правя от двете му страни еднакви възли с равен брой намотки с две от влакната. След това намотавам на две пластмасови тръби над 10 намотки от всяко от влакната и оставям еднакво разстояние от тръбите до вирбела. Дърпам постепенно докато някое от влакната се скъса. Правя този опит 2 пъти и ако резултата е 1:1 се играе до 2 аванс . Всеки опит е с ново парче от влакното. След това победилото отива на среща с друго и т.н. Не го пробвам на рязък опън, защото на практика това не се получава при читава макара с добре прогонен аванс, а и боравенето с пръта също помага.

Мога да споделя, че AYAKA 0.30 на MUSTAD, черно на цвят, стои много добре сред идентичните по цена. Също така тъпри доста и на механични въздействия. Продаваха го в расфасовка по 1050м, цената беше двадесет и нещо лева преди 2 години. Имам още останало на една ролка ако някой иска може да направим тест. За съжаление не помня кои бяха останалите марки за да ги споделя.

Поздрави!
    Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.

Фронтера-Б ДБ 2000г. 2.2DTI

До: За влакната

АЗ ползвам ''трабуко'' и ''авва шима'' от 1 година и за сега съм доволен.
    От по евтините съм вземал ''фокус'' не е лоша

Коментар

Врьзвам около 20 кила,вдигам ги и ако не се скьса е ОК.Ако се скьса пак сьм обьркал влакното
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Ами аз използвам за дънна 0.40 на Trabucco.Модела него помня точно кордата е безцветна и има свойството да се слива с цвета на водата.0.40 е за 23 килограма някаде и съм много доволен.Продавасе по магазините от 15 до 20лева 150м.

ПОЗДРАВИ
        Ако е машина, нека бъде немска!
        XJR 1200
        ETZ 150
        Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Първоначално публикуван от katericata Преглед на мнение
          АЗ ползвам ''трабуко'' и ''авва шима'' от 1 година и за сега съм доволен.
          От по евтините съм вземал ''фокус'' не е лоша
          Аз карам с "ава-шима"/синьо-зелено,отгоре силикон/0.30 и беше добро,обаче декември какви бради тръгнаха-остана ми на основната спинарка половин макара.
          Мисля сега да пробвам "Фокус спин мастер" или "Енерджи".
          Сподели впечатление кой "Фокус" си ползвал,колега,че бактисах от проба-грешка и сума ти ментаци или стари влакна/продавани като редовни,пък 0.50 го скъсах без усилие като връзвах вирбела/ в къщи.
          Иначе за дъно по Дунава/много и остри камънаци/,съм със "Зебко"0.6/тъмно зелено/-много кораво добиче-като закачи и трябва да късам ще ми среже ръката през яке и два парцала намотани.

Коментар

Re: За влакната

Аз съм доволен от Строфт ГТХ.
            малко да по дебели отколкото трябва но това се компенсира с по малки номера.
            Фокус също много са добри нищо че са ефтини.
            Лошото е че не се намират.

Коментар

До: Re: За влакната

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
              Аз съм доволен от Строфт ГТХ.
              малко да по дебели отколкото трябва но това се компенсира с по малки номера.
              Фокус също много са добри нищо че са ефтини.
              Лошото е че не се намират.
              "Булит 2000"-Пловдив,ще поръчвам с куриер.За джигови глави,тейлспинъри и кастмастери-Енерджи или Спин мастър/0.20-0.25/ би било по удачно,ако имаш впечатление.Обекта е распер,щука и бяла-чат пат сом.
              Дунав е дестинацията.

Коментар

Re: За влакната

Мерси Колега,
                Аз ги ползвам за типет за мухарката,
                основно ползвам от 0,10 до 0,18.
                Фокуса са много меки и много подходящи за целта влакна.
                Строфта също е много здрав и мек.

Коментар

Три години стана ползвам трабуко суперелитвнимавайте за ментета на два пъти ми пробутаха някаква корда която е имитацияпреди това ползвах авелон здрава и ефтина корда беше ама я развалиха ходя само на Дунава и ползвам 0,40 или 0,50mm
                  ТЛК 90 120кв Дайхатсу Ф20 Няма да пия повече .....ама и по малко няма да пия...

Коментар

Първоначално публикуван от meha1971 Преглед на мнение
                    Три години стана ползвам трабуко суперелитвнимавайте за ментета на два пъти ми пробутаха някаква корда която е имитацияпреди това ползвах авелон здрава и ефтина корда беше ама я развалиха ходя само на Дунава и ползвам 0,40 или 0,50mm
                    Баш авелон 0.50 го скъсах докато си стягам паломара.Зебкото за дъно по Дунава засега ме удовлетворява-и камънака не го трие лесно.

Коментар

Авалон и Колмик.

Коментар

Като заговорихте за "корабни въжета" , да споделя и аз. На мултипликатора на сомаджийската въдица съм намотал костенурка 1мм. Направо получавам мускулна треска като се наложи да махна последните 2-3 метра и да превържа вирбела. Дават му 58кг и да си кажа право досега не съм успял да го скъсам със собствени сили. Тази година сигурно ще го сменя и се чудя дали да не сложа плетено. Само повода да оставя с монофилно, щото с плетеното много се оплитат двете куки и правят топка.
                        Следващия уикенд се очертава първи тролинг за годината. Дайте идея за читаво плетено влакно 0.15 - 0.20, поне 100м да е ролката, че трябва да сменям моето.

Поздрави!
                        Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.

Фронтера-Б ДБ 2000г. 2.2DTI

Коментар

Първоначално публикуван от nemirko Преглед на мнение
                          Като заговорихте за "корабни въжета" , да споделя и аз. На мултипликатора на сомаджийската въдица съм намотал костенурка 1мм. Направо получавам мускулна треска като се наложи да махна последните 2-3 метра и да превържа вирбела. Дават му 58кг и да си кажа право досега не съм успял да го скъсам със собствени сили. Тази година сигурно ще го сменя и се чудя дали да не сложа плетено. Само повода да оставя с монофилно, щото с плетеното много се оплитат двете куки и правят топка.
                          Следващия уикенд се очертава първи тролинг за годината. Дайте идея за читаво плетено влакно 0.15 - 0.20, поне 100м да е ролката, че трябва да сменям моето.

Поздрави!
                          Ако е за тролинг-вземи си ментето на Пуър Про,не е с идеално кръгло сечение и ако го купуваш в диаметър,а не в либри-0.10 при замерване излиза къде 0.18-0.20.100 метра е.Свястно във всичко,но със съответната цена е Бъркли Файърлайн и Стрен.Второто е за предпочитане.За плетеното на ава-шима са противоречиви мненията,мен ако питаш е като при жипките избора на плетеняк.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                            Баш авелон 0.50 го скъсах докато си стягам паломара.Зебкото за дъно по Дунава засега ме удовлетворява-и камънака не го трие лесно.
                            Авелона много го развалихаправ си колега но преди три читири години нямаше равен на себе си
                            ТЛК 90 120кв Дайхатсу Ф20 Няма да пия повече .....ама и по малко няма да пия...

Коментар

От кордите ползвам всякакви марки напоследък се спрях на корди на Колмик но не по дебели от 0,35 мисля че е достатъчно.За тролинг от това съм доволен.А влакната след един сезон ги обръщам.Така "закърпя" малко положението
                              Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X