Колеги, разбрах, че на яз.Тракиец излизал едър костур и бяла риба. Обаче имали някакви червеи в тях/не става дума за съдържание на стомаха от стръв/, а паразит. Някой знае ли нещо повече и евентуално опасно ли е за човека?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Червеи в рибата от яз.Тракиец?
Свий
X
-
До: Червеи в рибата от яз.Тракиец?
баба ми чула, че комшията видял...
Ако "червеите" са тения, рибата не е опасна - може да се яде, ако не те е гнус да я чистиш...
Най-добре качи снимка да ги видиме какви са...помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
Аз лично съм виждал два вида.Единия е в стомаха това е вид тения.Чистиш ,пържиш и ядеш.Намирал съм обаче в хрилете,и понякога в месото основно на хищнищ-костур и бяла риба едни тънки червеи,питъл съм каззали са ми,че пак е вид тения или паразитен червей.Тези обаче ги хвърлям.Но ,Тедо е прав ,ако имаш дай снимка и ще можем да консултираме с познати лекари.
Поздрави.Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
"Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
"Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."
Коментар
-
В червеноперката на яз.Огняново(до София) години наред имаше в стомаха си панделковиден червей,който колегите наричаха тения и избягваха да я ловят.Аз обаче хващах по много и я консумирах.Червея убива рибата,като и пука стомаха,но се чисти и няма проблем за човека.Та какъв вид са червеите така наизуст никой не може да каже.Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...
Коментар
-
Първоначално публикуван от rova Преглед на мнениев месото основно на хищнищ-костур и бяла риба едни тънки червеи,питъл съм каззали са ми,че пак е вид тения или паразитен червей.Тези обаче ги хвърлям.Но ,Тедо е прав ,ако имаш дай снимка и ще можем да консултираме с познати лекари.
Поздрави.
Относно снимка, нямам. Информацията е от брат ми, но снимки не е правил. Ще опитам обаче да осигуря такива.
Идеята на въпроса беше , ако някой от форума е ловил костур или бяла риба на Тракиец, защото това положение май било от доста време, и е виждал тези червеи, както и е разучил опасни ли са за човека, да сподели.Subaru Outback H6 MY 05 продаден :(
Opel Frontera V6
Коментар
-
За тениите конкретно ми е трудно да ви дам съвет, но има едни едри черни точки в месото на рибата за, които са много разпространени по рибите особено в блатисти водоеми. Паразитът се нарича Плостодипостома и по думите на специалист не са опасни след консумация на пържена риба която ги има.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар