Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Червеи в рибата от яз.Тракиец?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Червеи в рибата от яз.Тракиец?

Колеги, разбрах, че на яз.Тракиец излизал едър костур и бяла риба. Обаче имали някакви червеи в тях/не става дума за съдържание на стомаха от стръв/, а паразит. Някой знае ли нещо повече и евентуално опасно ли е за човека?
    Subaru Outback H6 MY 05 продаден :(
    Opel Frontera V6

Re: Червеи в рибата от яз.Тракиец?

Засичал съм кленове с такива паразити под люспите.
    Не знам дали е опасно за чивека. Аз за това риба си купувам от магазина, има много водоеми - тоест повечето от които не бих хапнал нищо.

Коментар

До: Червеи в рибата от яз.Тракиец?

баба ми чула, че комшията видял...

Ако "червеите" са тения, рибата не е опасна - може да се яде, ако не те е гнус да я чистиш...

Най-добре качи снимка да ги видиме какви са...
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Аз лично съм виждал два вида.Единия е в стомаха това е вид тения.Чистиш ,пържиш и ядеш.Намирал съм обаче в хрилете,и понякога в месото основно на хищнищ-костур и бяла риба едни тънки червеи,питъл съм каззали са ми,че пак е вид тения или паразитен червей.Тези обаче ги хвърлям.Но ,Тедо е прав ,ако имаш дай снимка и ще можем да консултираме с познати лекари.
        Поздрави.
        Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
        "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
        "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

В червеноперката на яз.Огняново(до София) години наред имаше в стомаха си панделковиден червей,който колегите наричаха тения и избягваха да я ловят.Аз обаче хващах по много и я консумирах.Червея убива рибата,като и пука стомаха,но се чисти и няма проблем за човека.Та какъв вид са червеите така наизуст никой не може да каже.
          Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
          NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Първоначално публикуван от rova Преглед на мнение
            в месото основно на хищнищ-костур и бяла риба едни тънки червеи,питъл съм каззали са ми,че пак е вид тения или паразитен червей.Тези обаче ги хвърлям.Но ,Тедо е прав ,ако имаш дай снимка и ще можем да консултираме с познати лекари.
            Поздрави.
            Точно за това става дума. Тения съм виждал и за сведение на един друг колега, не ме е гнус да я чистя. Мисля ясно съм написал по-горе, че не е в корема.
            Относно снимка, нямам. Информацията е от брат ми, но снимки не е правил. Ще опитам обаче да осигуря такива.
            Идеята на въпроса беше , ако някой от форума е ловил костур или бяла риба на Тракиец, защото това положение май било от доста време, и е виждал тези червеи, както и е разучил опасни ли са за човека, да сподели.
            Subaru Outback H6 MY 05 продаден :(
            Opel Frontera V6

Коментар

За тениите конкретно ми е трудно да ви дам съвет, но има едни едри черни точки в месото на рибата за, които са много разпространени по рибите особено в блатисти водоеми. Паразитът се нарича Плостодипостома и по думите на специалист не са опасни след консумация на пържена риба която ги има.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X