Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Що за глупост?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Що за глупост?

Чета обяви за ловни и риболовни акцесоари и тем подобни и попадам на следното:

ЕЛЕКТРОВЪДИЦА
    Продавам електронна въдица за промишлен риболов. 250W /700V - Vout - 300лв 600W /1500V - Vout - 480лв За контакти: 0899134891

Или аз съм нещо изостанал доста, или що за наглост !
    Не съм чел някъде в закона да има разрешен такъв метод на промишлен риболов.
    Ако някой от вас може да ме осветли що риболов е това и регламентиран ли е някъде ще съм му благодарен.
    Густо майна , пътят свърши !!!

До: Що за глупост?

Ами то и антирадарите( радарните смутители) са забранени за използване, но не са забранени за продажба!?! Абсурдистан!
    Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първоначално публикуван от e100 Преглед на мнение

ЕЛЕКТРОВЪДИЦА
      Продавам електронна въдица за промишлен риболов. 250W /700V - Vout - 300лв 600W /1500V - Vout - 480лв За контакти: 0899134891

Ако някой от вас може да ме осветли що риболов е това и регламентиран ли е някъде ще съм му благодарен.
      Бракониерски , какъв да е. С ток....

Коментар

а в собствен/нает водоем не може ли да се ползва - като решиш да прибираш реколтата ?
        Войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила.

Коментар

Първоначално публикуван от ivanik1978 Преглед на мнение
          а в собствен/нает водоем не може ли да се ползва - като решиш да прибираш реколтата ?
          Никой не бие рибата с ток в собствения си водоем , най-малкото защото мъртва бързо се разваля. Дори когато се лови масово се гледа да е жива.

Коментар

Нали знаеш за ония дето ги водели от съда към затвора.
            - Е?
            - 10.
            - За кво?
            - Гепих ...
            - Много?
            - Половин милион. Ми ти?
            - И на мене 10.
            - За кво?
            - За риба. С бомби.
            - И много ли фана?
            - Два сома, три водолаза ...

При руснаците скоро имаше разправия за тая работа. Един се чудеше що на брега се били събрали линейките, милицията и две катафалки. Та му обясняваха.
            Идиотията край няма.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Севов Преглед на мнение
              Никой не бие рибата с ток в собствения си водоем , най-малкото защото мъртва бързо се разваля. Дори когато се лови масово се гледа да е жива.
              И колко време е жива? ( Ако е шаран, в хладилника - може и два дни!)
              Край Поморие продават риба. Аз пия кафе на сянка. Изтъркаля се лъскав софийски Мерс. Слезе един врат със сребърна верига и красиво маце. Накупиха много риба. Мацето пританцува доволна:
              -Муци, ама хубава риба намерихме?!
              Аз я приближих и й шепна:
              -Кво й е хубавото? Пробутаха ви умряла риба!...
              -Муци, чу ли го човека? Рибата била умрела?
              Муци застрашително тръгна към продавача. А аз - добре че колата ми пали "на четвърт" - бързо изчезнах... Ще ме бият некой път...

Коментар

Мдааа, техниката се развива. Малко реклама и ще потръгне търговията със светещи плувки. Могат да се рекламират като "фазомер за открити водни площи".
                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
                  И колко време е жива? ( Ако е шаран, в хладилника - може и два дни!)
                  Край Поморие продават риба. Аз пия кафе на сянка. Изтъркаля се лъскав софийски Мерс. Слезе един врат със сребърна верига и красиво маце. Накупиха много риба. Мацето пританцува доволна:
                  -Муци, ама хубава риба намерихме?!
                  Аз я приближих и й шепна:
                  -Кво й е хубавото? Пробутаха ви умряла риба!...
                  -Муци, чу ли го човека? Рибата била умрела?
                  Муци застрашително тръгна към продавача. А аз - добре че колата ми пали "на четвърт" - бързо изчезнах... Ще ме бият некой път...
                  Ами бая време е жива. Още повече , че частникът я държи в съдове , с бутилки сгъстен въздух , който обогатява водата . Така рибата се държи жива с дни. Не знам как е при вас , ама при нас всеки търговец борави с такива бутилки. Ако продаваш умряла прясна риба няма кой да ти я купи.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Севов Преглед на мнение
                    Ами бая време е жива. Още повече , че частникът я държи в съдове , с бутилки сгъстен въздух , който обогатява водата . Така рибата се държи жива с дни. Не знам как е при вас , ама при нас всеки търговец борави с такива бутилки. Ако продаваш умряла прясна риба няма кой да ти я купи.
                    За съжаление, не съм видял такъв търговец край морето. Ядем предимно морска риба. На нея, май, по-не й се живей, като я уловят Като дойда в Г.О. ще ми покажеш

Коментар

Re: Що за глупост?

Този метод на риболов не убива рибата.
                      Гледах някъде филм че по този начин проверяваха популацията на една река. Друг е въпроса че това си е живо бракониерство. Попаднало в ръцете на Българина "риболовец" си е средство за обезрибяване на реки. Според мене за такива "хора" законът трябва да налага огромни санкции. Много хорица като мене всяка година си плащат билета минават много километри за няколко риби - евентуално останали от набезите на "рибари" използващи подобни методи. Звънкайте в ИАРА при засичането на такива хорица така малко по малко ще остане нещо и за нормалните рибари и няма да се чудите защо сте хванали само една маломерка на реката и за какво сте дали пари за билет.

Все пак се надявам някой ден нещата да се променят. Въпреки че щом до обяви за продажба на подобни уреди се е стигнало ... не знам ......

Коментар

Не става. Едно време обикаляха. Сега виждам все по рядко.

Преди 3-4 години ходихме на майната си. Всичко около реката беше орасло. Разчистихме, направихме си местенца, както си му е реда. Хем входът към това не беше очеваден - измежду едни храсти и дървета с шума до земята се минаваше.

2 дни ловишме - на плувка и блесна. И имаше сравнително добре.
                        На 3-тия почти нищо. На четвъртия също.

Бяха ни надушили и гърмяли. Следи никакви.

Имаше една песен "Иловец съм и рибар съм. На закона мамата е..л съм". За съжаление чиста истина.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от e100 Преглед на мнение

ЕЛЕКТРОВЪДИЦА

Единственото противодействие, за което се сещам,
                          срещу такива обяви е да се звъни на посочения телефон.
                          Правете го с скрит номер и в малките часове на деня.
                          Така, докато си смени номера и обявата,
                          после пак...
                          Подпис

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X