Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Червеноперки и каракуди на морето :0)

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Червеноперки и каракуди на морето :0)

    Привет на всички !
    Бяхме на къмпинг „Арапя“ от 28 Юли. Море, плаж, алкохол, ама сърце рибарско не трае... Бях видял на картата че край пътя от село Лозенец към село Велика има две язовирчета, но не им знаех статута. Още на втория ден отидохме да разузнаем и добре че срещнахме един овчар та да ни обясни че едното язовирче /отляво на пътя Лозенец-Велика/ са го държали под аренда от някакъв хотелски комплекс до есента на 2012 и след това са го зарязали. За другото язовирче което е отдясно на пътя каза че когато морето е бурно и рибарите не могат да влизат ходели там с мрежите.

    Както и да е, отидохме на по-голямото язовирче, това което се пада отляво на пътя за село Велика. Стига се до там по черен път, започващ веднага след помпена станция на ВиК, отбивката е на 150-200 метра вляво след автомивката на асфалтовото шосе. Има много шавари, потопени дървета към устието и най-важното – радващи ухото плясъци на риби.
    Ловихме основно червеноперки, не много едри но пък много и много вкусни, като чат-пат кълвеше и каракуда. Линия 0.14, повод 0.12, кука Гамакацу бяла 14-ка. Отдясно на стената има една голяма беседка, ловяхме точно под нея. На 8-9 метра навътре беше четири метра дълбоко. Основно кълвеше на жито, като се забелязваше следната тенденция: червеноперката изчезва, няма кълванета и хоп-удря караконджул. Пробвах на млечна царевица, за да игнорирам червеноперките ама нъцки. Сутрин не щеше да пипне на никаква стръв, а каракудите се активизираха след 17:00. Явно хората си знаят язовирчето, идваха колеги с Ямболски, Пернишки и Софийски коли. Най едрите и борбени каракуди излизаха на сравнително едро топче омесена захранка с хляб. На червеите ни побъркаха слънчаците, като имахме и няколко попчета.
    Като цяло си изкарахме доста добре, почти всеки ден замръквахме там, прясна пържена рибка си правихме само два пъти, другите дни я връщахме направо във водата, единия ден я подарихме на един човечец. Има доста водни змии, навират се в живарника.
    Не съм снимал, в „Гугъл Earth“ като намерите язовирчето ще ви изскочат няколко снимки.

    И за пореден път апел към всички – нека си събираме боклуците, те са си наши !!!

    И бой по бракониерските тикви !


    _________________
    "Land Rover не губи масло, той маркира територия."

    Искам България чиста!!!

  • #2
    От: Червеноперки и каракуди на морето :0)

    Поздравления за хубавите емоции и хубавите призиви!!!
    Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

    Коментар

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

    Зареждам...
    X