Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как възприемате идеята хвани пусни

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как възприемате идеята хвани пусни

Дали това спомага за запазване на рибните ресурси на и без това обеднялите на риба реки и язовири. Дали да пускаме маломерните риби. нужно ли е да се спазва закона за определени бройки и размери, Или всичко в торбата.
    http://www.akulata.com/art16.html
    38
    да
    55.26%
    21
    не
    13.16%
    5
    от време на време
    31.58%
    12

До: Как възприемате идеята хвани пусни

възприемаме я положително, даже я спазваме ))

в повечето случаи

Коментар

Не практикувам, защото просто не ловя, но одобрявам. Много! Въобще изтребването на живи същества за спорт и развлечение е непонятно за мен.

Коментар

Повечето риба , която улавям я пускам обратно. Изключение правя понякога , когато реша да я изям. Тогава задържам някои от по-големите , останалите ги пускам.

Коментар

И аз мисля така че когато ми се яде риба си вземам по-големите да а другите обратно макар да знам че ще ги минат с мрежите ама като нямаме държава много се ядосвам понякога си мисля за създаването на наказателна група за бракониери /да ги посплашим малко не да ги убиваме/
          [SIGPIC][/SIGPIC]Нека да не бъркаме "хубавите" пътища в България със самолетни писти. Колеги карайте бавно нека се виждаме по-често.:cool::D

Коментар

Това с наказателните групи са химери и небъдници,според мен разковничето е как си учим децата и какъв пример им даваме,ако от малки ги свикнем да виждат,че пускаме рибата,която сме хванали,след 10-15 години ще имаме риба по язовирите.
            TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
            Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
            Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
            Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Първоначално публикуван от disem Преглед на мнение
              Не практикувам, защото просто не ловя, но одобрявам. Много! Въобще изтребването на живи същества за спорт и развлечение е непонятно за мен.
              И аз така.

+1

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Севов Преглед на мнение
                Повечето риба , която улавям я пускам обратно. Изключение правя понякога , когато реша да я изям. Тогава задържам някои от по-големите , останалите ги пускам.
                Също.
                +1

Коментар

Стефане всеки го прави може би от нас,ама тия енергетиците и сапьорите.Не си ти проблема с твоите 5 риби,минава след теба с тока и водата завира.На следващия излет се чудиш,че предната седмица имало ,а сега няма.Вече ходят ,като глутници,не можеш и да им се облещиш даже.А рибата ,като не ти трябва за какво ти е нали утре пак ще дойдеш.
                  Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
                  "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
                  "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Не съм риболовец,но шапка свалям на оня дето беше извадил огромния сом и само се снима с него.Пусна го и каза,че щом е доживяло до тия килограми и години добичето,грехота е да го утрепеш.И това ако не е изкушение от рогатия..Ама човека удържа.
                    Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                    имат право да гласуват на избори.

Коментар

Въпросът е прекалено "тесен".
                      Гласувах с "понякога".

Не успявам да ходя често на риболов, но съм сериозен любител.
                      Маломерната риба пускам винаги - е, не спазвам тази точка "дори, когато е умряла". В такъв случай предпочитам да нахраня с нея някоя от съседките пенсионерки.
                      За мерната риба - задържам по някоя и друга, и то не винаги, останалата също пускам.

Уважавам мнението на всички вегетарианци, крайни отрицатели на риболова и останалите, които са против. Просто не съм краен.

Но, някои от съпътстващите принципи на "всичкопускащите" също не ми допадат.
                      Например, обичаят по форумите да се обсъжда къде е зарибено, къде от коя риба има много, и други подобни теми, за мен е твърдо вреден, за съжаление.
                      Сапьорите, енергетиците и парашутистите отдавна ползват Интернет.
                      Абсолютно съм сигурен, че и при нас има такива.

Най-често времето между споделянето на подобна новина и смъртта на водоема е едно денонощие...
                      Последно редактирано от Iliya; 04-09-07, 23:16.

Коментар

Първоначално публикуван от Iliya Преглед на мнение
                        Въпросът е прекалено "тесен".
                        Гласувах с "понякога".

Не успявам да ходя често на риболов, но съм сериозен любител.
                        Маломерната риба пускам винаги - е, не спазвам тази точка "дори, когато е умряла". В такъв случай предпочитам да нахраня с нея някоя от съседките пенсионерки.
                        За мерната риба - задържам по някоя и друга, и то не винаги, останалата също пускам.

Уважавам мнението на всички вегетарианци, крайни отрицатели на риболова и останалите, които са против. Просто не съм краен.

Но, много от съпътстващите принципи на "всичкопускащите" също не ми допадат.
                        Например, обичаят по форумите да се обсъжда къде е зарибено, къде от коя риба има много, и други подобни теми, за мен е твърдо вреден, за съжаление.
                        Сапьорите, енергетиците и парашутистите отдавна ползват интернет.
                        Абсолютно съм сигурен, че и при нас има такива.

Най-често времето между споделянето на подобна новина и смъртта на водоема е едно денонощие...
                        +1, най-малко!!!!!

Коментар

Taka e. Затова има лични съобщения....

Коментар

А иначе, относно отрядите, ефективността не е ясна, но пък когато човек има желание...

Много отдавна се занимавах и с това. По Тошово време борбата с бракониерите също не беше лесна, въпреки респекта от властта.

В един момент, след много безуспешни напъни, с колеги - маниаци успяхме да основем "Национален клуб за защита на природата". Приеха ни с умерено одобрение. От БЛРС подготвиха част от нас за доброволни инспектори и ни включиха към техните патрули. Картата ми е с № 173.

Но има нещо сбъркано при нас, българите - дори и тогава патрулирахме в следния състав - един милиционер, служител на БЛРС, служител от горското (и тримата въоръжени) и двама наши инспектори. В по-беден състав не ни пускаха. И с право - няколко пъти съм участвал в сбивания при проверки.

Немалка част от българите изглежда имат усещането, че всичко на този свят им се полага. Не са склонни да работят за това - те просто си го искат. И са готови да се бият за него - въпреки, че не са готови да работят или да се бият за друго. Безумно звучи; аз съм бил и заседател във военен съд - "истинските" престъпници мирясват по-лесно от бракониерите...

Пиша това с огромно неудоволствие.
                            Но има какво да преборваме у себе си.
                            Иначе - лошо.
                            Последно редактирано от Iliya; 04-09-07, 23:56.

Коментар

сложи и един одговор в анкетата за такива като мен ,
                              купи , чисти , пържи , пии бира и мези
                              sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X