Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сладководен риболов на ... морето

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Сладководен риболов на ... морето

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1010113.jpg
Прегледи:2
Размер:171.1 КБ
ID:5936139Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1000984.jpg
Размер:138.2 КБ
ID:5936138Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1000989.jpg
Прегледи:1
Размер:123.7 КБ
ID:5936137Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1000964.jpg
Размер:175.1 КБ
ID:5936136Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1000975.jpg
Размер:141.6 КБ
ID:5936135Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1000982.jpg
Размер:135.2 КБ
ID:5936132Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1000971.jpg
Размер:229.7 КБ
ID:5936130
    Местата, които обходих, са долното поречие на Камчия и блатото Дуранкулак.
    На Камчия си струва да се ходи само за снимки и кърлежи, но рибата я няма.Местните мислят, че ловците с електроагрегати са стерилизирали реката, ама не е верно - имаше една каракуда... Ако решите да опитате - бунгалата наоколо са пълна скръб, скъпи, но мухлясали.

Име:P1010109.jpg
Размер:230.6 КБ
ID:5936134
    По-добре е в Шкорпиловци - стая за 2-ма с баня и тераса е 20 лв. На Дуранкулак е по-добре, има шаран, каракуда, сом и раци, но достъпните места са малко и се заемат от още от петък. Там за спане ви препоръчвам Инфо-център Branta: +359 5743 2259 или +359 887 308753. На 1 км преди селото е вдясно. Има безплатен паркинг. Заведението е специализирано за орнитологични наблюдения. Има ресторант и пиано-бар. Стаите са много добри, с клима, TV, баня, хладилник и мрежи срещу комари (там вечер по-леките хора ходят навън с пудовки, за да не ги отнесат комарите). Базова цена - 15 лв. на човек.

Име:P1000967.jpg
Размер:184.9 КБ
ID:5936123Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1000986.jpg
Размер:155.2 КБ
ID:5936127Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1000985.jpg
Размер:113.1 КБ
ID:5936124Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1000974.jpg
Размер:159.7 КБ
ID:5936125Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1000965.jpg
Размер:159.9 КБ
ID:5936126Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1000981.jpg
Размер:148.4 КБ
ID:5936133Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1010106.jpg
Размер:201.8 КБ
ID:5936131Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1000963.jpg
Размер:112.5 КБ
ID:5936140Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1010107.jpg
Размер:188.2 КБ
ID:5936128Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1000966.jpg
Размер:187.8 КБ
ID:5936129
    ПП. Съжалявам, но ми писна с подреждането на снимките. Ако някой от програмистите знае как, моля да оправи този сайт.
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

От: Сладководен риболов на ... морето

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
    Местата, които обходих..
    Колега да се беше обадил за Камчия, да те пратя на по-правилното място. А и за комарите да ти бях дал средство.
    Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
    Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
      Колега да се беше обадил за Камчия, да те пратя на по-правилното място. А и за комарите да ти бях дал средство.
      Наистина трябваше, но не се сетих. Утре заминавам за Приморско, Китен и на юг. Ако някой знае къде кълве и по морето, да пише.
      пп. Ето снимки на 2-мата големи скитници:

Име:P1010095.jpg
Размер:192.5 КБ
ID:5291845Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1010087.jpg
Размер:199.4 КБ
ID:5291847Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1000980.jpg
Размер:142.5 КБ
ID:5291846
      Последно редактирано от trapper; 25-07-11, 09:02. Причина: снимки

Коментар

Наистина трябваше, но не се сетих. Утре заминавам за Приморско, Китен и на юг.
        На Велека почти под моста (от западната му страна) на севрения бряг. Дълбоко, бистро. Щека 9 метра - излизат шаранчета диваци едни черни около кило. Понякога и едър лупавец, но се връща веднага, забранен е. Иначе на директен 4 метров, пак на това място на бял червей едър уклей - бол, но излизат и малки лупавци. Но си носи захранка. Течението не е силно.
        Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
        Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
        ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

От 04.08./живот и здраве!/ ще съм на Камчия, харесахме си един комплекс бунгала. Ще съм благодарен за инфо, какви риби излизат, респ. какви такъми да подготвя? Поздрави!
          "Make love, not war!"

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
            Колега, дай го това средство за комарите.

Коментар

Първоначално публикуван от dok_vd Преглед на мнение
              От 04.08./живот и здраве!/ ще съм на Камчия, харесахме си един комплекс бунгала. Ще съм благодарен за инфо, какви риби излизат, респ. какви такъми да подготвя? Поздрави!
              Бунгалата, както на устието, така и на север по плажа са неподдържани, скъпи и смърдят на мухъл.

Коментар

Re: Сладководен риболов на ... морето

какви такъми да подготвя
                Док. Най-вече репленти против комари.
                Там комарите като кацнат на оградата и ги лаят кучетата.

Коментар

От: Re: Сладководен риболов на ... морето

Бунгалата, както на устието, така и на север по плажа са неподдържани, скъпи и смърдят на мухъл.
                  Ми, ще бъдем в КС "Нимфа", четох хубави отзиви в нета. Отделно, беше едно от малкото, дето приемат с домашен любимец, и имат ваканции в началото на август.
                  Е, ако вали по цял ден сигурно ще усетим влагата, но да не бъда черноглед отсега.

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
                  Док. Най-вече репленти против комари.
                  Там комарите като кацнат на оградата и ги лаят кучетата.
                  Привет, Дани, забравяш от къде съм! Комарите са ми ежедневие, като ги няма, ми липсват! Все пак, благодаря, приготвил съм нещо!
                  "Make love, not war!"

Коментар

От: Re: Сладководен риболов на ... морето

Ще споделите ли как се справяте с комарите, че и аз от 5-ти август съм на Камчия.Благодаря и Поздрави.
                    Любовта е сляпа,но женитбата и връща зрението.

Коментар

Повече за репелента тук:

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=87293

Коментар

Има, няма месец закъснение, и пак съм по темата. И то не от липса на време, а чиста отпускарска ленност . Та така, на Камчия е прекрасно, такъв невероятен релакс не ми се е случвал отдавна! Категорично не съм съгласен с поста на Trapper, бунгалата на КС"Нимфа" са перфектни, няма и помен от споменатата влага. Горещо и най-отговорно препоръчвам! Р. Камчия ме очарова, и то не само с живописната си флора, а и с невероятния/на фона на дунавския/ риболов. По съвет на колегата musovir бях подготвил монтажи "на леко", но поради гъсто обраслия бряг, използвах само телескоп 3.90/за по-дълъг нямаше място/. Захранка - няколко разновидности "Река"/внимавам за реклама/, примесени с галета, и 100гр. пинки без преовлажняване - течението е много слабо. С малка плувка/до 1гр./ и бавно пропадане на стръвта, уклея не те оставя и за секунда! При по-голяма и групирана тежест/2.5 гр./, от дънния слой излезе хубава популация червеноперка, и дребни, но чести белици. Всичкото това на кука 18, с една пинка на нея. До мен колеги хванаха и шаран, вярно не голям - по моя преценка 1.5 кг., някои стояха по тъмно и за сом, изобщо - разнообразен риболов! Повдигаше се въпроса и за репелент - ами за 7дни не съм използвал нищо/нямаше нужда/, в комплекса редовно пръскаха п/в комари, явно успешно. Като заключение ще кажа, че догодина ще отида пак. На слука!
                        "Make love, not war!"

Коментар

Re: Сладководен риболов на ... морето

Явно добре сте си изкарали
                          А за комарите, явно си поддържат хората.

Коментар

Река Двойница между Бяла и Обзор дълги години радваше сина ми (аз не съм риболовец, него не знам откъде го прихвана - още тригодишен ме заврънка да му купувам въдица) с учудващо разнообразна рибна фауна

Име:R002-024.jpg
Размер:148.8 КБ
ID:5306333 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:R002-025.jpg
Размер:126.4 КБ
ID:5306336
                            Само не се карайте за размерите на някои екземпляри - трудно се излиза(ше) на глава с дете като него. Сега вече сме утвърдени catch-and-release
                            Реката обаче нещо я съсипаха... преди три години един ден пълчища риба почнаха да плуват на повърхността мляскайки за... глътка въздух - можеше да ги загребеш с кепче. На следващата година - нищо при и преди втичалото в морето, където най-много се ловяха и имаше екзотики (ако ги познаете на снимката). Започнахме да ходим навътре по течението - запазила се е, ама 10-тина километра навътре (явно я тровят някъде при пречиствателната станция или бетоновия възел). Но вече ги няма екзотиките - кротушка напр. и едрите екземпляри, освен, естествено тарикати-кефали, на които обаче не сме особено големи майстори . Аватарът ми, впрочем е от същата река.
                            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Да ти е жив и здрав рибаря! Надеждата на България е в децата като него - от малки учени да ценят и пазят не само рибата, а цялата природа. Научим ли ги от малки на това, те ще научат своите деца на същото.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X