Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Откриване на патерица

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Откриване на патерица

Понеже много мразим навалицата, миналата седмица прескочихме откриването на сезона с мисълта да си наваксаме през този уикенд.

Ментаролозите цяла седмица ни разправяха как в събота щяло да бъде с променлива облачност на места с превалявания в следобедните часове. Ама като станахме вчера сутринта - цялото небе беше в плътни сиви облаци.
    Доде стигнем до гьола вече беше взело да припръсква. Отделно, дето имаше и един не особено приятен вятър. Ние обаче сме инат и решихме, че някакви си облаци няма да ни накарат да завием обратно.

Лошото време си има и някои положителни страни. Бреговете си бяха направо пусти, за разлика от друг път. Иначе нещата не изглеждаха особено добре. Схлупено небе, вятър, лек дъждец на почивки.

Паркирах се на място, където са се обаждали прилични платики.

За разлика от друг път, не се наложи да събираме 1-2 чувала боклук. Може би причината за чистотата беше в едва-що започналия риболовен сезон.

После се започна едно чакане ...

Плувката се клатушка безжизнено по вълните ...

На брега също скука ...

По някое време се завъртя ято дребни костурчета, колкото да не съм съвсем капо.

Ама това рибарите много лъжат!

Ей го тоя как показва какво е хванал.

Пък то и толкова няма ...

През целия ден ни валя на почивки

Вятърът си беше башка! По някое време трябваше да си спасявам чадъра да не литне във водата, въпреки, че беше забит солидно.

Е като не става риболов, да не седна да умирам! Що да не запълним времето с други дейности. Тя ще ми каже на мене, че нямало да стане скара като вали дъжд!

Стана и още как!

Добре обаче, че бях взел и малко дървени въглища, че наоколо имаше само тънки иглолистни клечоци, от които не става хубава жар. Ама да се постопли човек след хапване - става.

Междувременно скуката на риболовния фронт продължаваше. Няколко дребни костурчета и толкова. Даже дежурните червеноперки, с които обикновено си играем на хвани-пусни, ги нямаше.

За сметка на това дъждът направо си стана сериозен. Ама и ние не се даваме лесно. Имам си дъждобран, а половинката не мрънка, че й било станало студено и мокро!

После дъждът поспря и получихме малка компенсация за ината.

Тръгвам да обирам влакното и въдицата отведнъж натежа. В първия момент реших, че се е хванала неголяма платика. Веднага обаче разбрах, че нещо съм в грешка, защото "платиката" взе да оказва дива съпротива и да се носи наляво-надясно като моторница.

В такива случаи е добре, ако има още един чифт ръце. Стаси моментално сграбчи кепа и се притече на помощ. Ама онова, като види кеп и се втурва презглава в друга посока. Пък такъмът е тъничък - повод 0.10, а дъното отпред е пълно с доста остри камъни.

В един момент Стаси се подхлъзна на мокрите камъни обаче не изпусна кепа и падайки, успя да кепчоса рибата, точно когато тя се беше запътила под един голям камък.

Изненада! Всичко очаквах да видя, но не и това.

След този кратък епизод - отново тишина и унило поклащаща се плувка. И така - до края на деня ...
    Последно редактирано от Чавдар (V93); 12-06-11, 12:27.
    Ние не сме неутрални!

От: Откриване на патерица

Тамън да кажа, че страшните шишове са компенсирали лошата слука...и ти си извадил пъстърва Това къде е?
    Jeep Cherokee 2.5 Tdi VM '96

Коментар

Душанци
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Re: Откриване на патерица

Готино язовирче,
        за съжаление наистина става доста мръсничко по брега.
        Според мен добре си открил - шишовете са точно каквито трябва
        Американката е добра, точно тиганен размер - няма значение дали ще я пуснеш, тя не се развъжда самостоятелно в България.
        В някои реки даже е по добре да я вземеш за да може балканката да вирее, американката е много по активна,
        расте страшно бързо и събира много храна. Ако има добра хранителна база, този размер стават за по малко от година,
        докато балканката щеше да е тънка като спица и около 20 см
        Тръгвам да обирам влакното и въдицата отведнъж натежа.
        Предполагам, че е взела по време на обирането - трябваше да пробваш пак с тази тактика.

половинката не мрънка, че й било станало студено и мокро
        Поздрави я от мен за това
        Последно редактирано от Тихомир; 13-06-11, 06:59.

Коментар

Не знам защо, но писанията ти винаги ме зареждат положително. Така и сега. Моите уважения към съпругата ти за търпението и супорта! Поздравления за пъстървата и апетитните шишове!

Коментар

От: Re: Откриване на патерица

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
            ... Предполагам, че е взела по време на обирането - трябваше да пробваш пак с тази тактика.
            ...
            Точно това е станало. Интересното е, че преди да удари тази рибка, доста време безрезултатно прочесвах района с плуваща бомбарда на болонезата. Може би е трябвало да сложа от потъващите.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Браво! И аз много го харасвам това язовирче. Поздравления за рибока и хубавите снимки!
              Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Re: Откриване на патерица

Точно това е станало. Интересното е, че преди да удари тази рибка, доста време безрезултатно прочесвах района с плуваща бомбарда на болонезата. Може би е трябвало да сложа от потъващите.
                Може би а и не мога да дам съвет - не ловя с тези техники.
                Те пъстървите са малко капризни на времето, може и късмет да е

Коментар

От: Re: Откриване на патерица

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
                  ... може и късмет да е
                  Да хванеш риба, която не си търсил целенасочено си е жив късмет.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Благодаря за разказа и снимките Чавдаре!
                    Георги Танев (0+)
                    Land Rover Discovery 1 300 TDi
                    Land Rover Club Bulgaria
                    0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X