Обява

Свий
Няма добавени обяви.

С какво си чистите пушките?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: С какво си чистите пушките?

Булдог, чифтето не е пушка, по-скоро е нещо като преносимо мини оръдие за стрелба с картеч, важно е целта да е на 50 метра и да насочиш тръбите някъде нататък!
    Дори и да е пълно с умрели мишки, пак ще надупчи бронята на прасето!

Пушка е това дето бие на 500 метра и трябва да се отчита пулса на кръвта в дланта дето я насочва, там е нужно особенно отношение към почистването...
    WD 40 чисти много добре, но лично аз си имам едно наум - май има нещо много агресивно в тая смес...
    Все едно да си миеш ръцете с ацетон...

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
      Булдог, чифтето не е пушка, по-скоро е нещо като преносимо мини оръдие за стрелба с картеч, важно е целта да е на 50 метра и да насочиш тръбите някъде нататък!

Пушка е това дето бие на 500 метра и трябва да се отчита пулса на кръвта в дланта дето я насочва, там е нужно особенно отношение към почистването...
      WD 40 чисти много добре, но лично аз си имам едно наум - май има нещо много агресивно в тая смес...
      Все едно да си миеш ръцете с ацетон...
      Верно ли Къде си бе приятелю
      С това чифте мерим и на по далече от 50 метра И с Уазката нямахме равни по гори и полянки

А WD 40 не е за тази работа доста е агресивно и ефекта се показва след време.

Коментар

wd40 е моят препарат. пробвах разни прехвалени спрейчета по 10-20 лв но нищо не ме кефи повече от wd-то а и мирише хубаво. наследих първата пушка на баща ми (ТОЗ 34Е модел '86) и я чистя от десетина години с такова нещо и няма мърдане - цевите са гланц, омазнява достатъчно но не цапа абе екстра е спрейчето!
        "..there is no substitute for cubic inches.."

Коментар

wd40
          Disco II td5
          2" OME,Safari snorkel, front D44bumper, 9500winch,chip, Fedima 265/70/16
          planed: air locker, rear D44bumper

Коментар

Първоначално публикуван от ivanomir Преглед на мнение
            wd40
            Той Булдог е дал отговор за тоя "препарат",
            но ти приятелю, явно не си го видял...???!!!
            Честно казано аз това го ползвам
            само, като смазвам ментишетата(пантите) на тъщата...!!!!

Коментар

WD-40

Коментар

Първоначално публикуван от Morskia Преглед на мнение
                WD-40
                С това можеш само да смажеш раждата по нивата си, за друго не става Ако искаш наистина да си почистиш пушката и същевременно да я поддържаш във форма - BRUNOX, германски по произход, опаковката е черна. Не се залъгвайте с разни "мултифункционални" спрейове от вида на WD40, ако разбира се държите на оръжието си.

Коментар

Като гледам колко привърженици има ВД-то, стигам до извода, че класическите закономерности не важат: -Търси се това, което се предлага!
                  Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от g3rmin Преглед на мнение
                    С това можеш само да смажеш раждата по нивата си, за друго не става Ако искаш наистина да си почистиш пушката и същевременно да я поддържаш във форма - BRUNOX, германски по произход, опаковката е черна. Не се залъгвайте с разни "мултифункционални" спрейове от вида на WD40, ако разбира се държите на оръжието си.
                    Айде не ми го хвали тоя BRUNOX - имам 6 пушки и всичките си ги чистя с WD40( Water Dispacement 40th attempt ) хората в НАСА пръскът ракетите с него , а за тоя BRUNOX вземи прочети малко за него да видиш че е много силен и прави поразии след време!

Коментар

Първоначално публикуван от Morskia Преглед на мнение
                      Айде не ми го хвали тоя BRUNOX - имам 6 пушки и всичките си ги чистя с WD40( Water Dispacement 40th attempt ) хората в НАСА пръскът ракетите с него , а за тоя BRUNOX вземи прочети малко за него да видиш че е много силен и прави поразии след време!
                      Е ти ако вярваш на всичко което четеш.. до истината няма да стигнеш бързо.

Коментар

До: С какво си чистите пушките?

тоз 34 от 86-та година се чисти рядко 2-3 пъти в годината и то при редовен лов (не ръждясва) иначе по често само я напръсквам (когато се сетя) между излетите. в годините какви ли не прехвалени помади съм пробвал "немски", "американски", "английски", български, и т.н. абе нищо не сваля така мизерията както WD-40. доказано с времето! пушката си е без заблежка (вънка/вътре) и ако нещо щеше да и се случва от употребата на това спрейче (както много разбирачи вещаят, че едва ли не ще изгният цевите) до сега щеше да се е случило сто пъти. а на всичкото отгоре и дървенията го обича а и приятно мирише.

Коментар

Никакви спрейове!!! Аз ползвам само чисто трансформаторно масло, супер е! Чисти перфектно, смазва..абе страхотия!!
                          К'ви препарати, к'ви 5 лева, и там пари да се дават!!!!
                          Там където свършва асфалта, започва моят път!! тел: 0886763494

Коментар

аз също ползвам Балистол и не съм забелязал за сега проблем при предишните оръжия, е за новото е рано да кажа...
                            S klase Mercedes V6, 3200cc, 204 к.с., 500 Нм.
                            или както е казал чипа: 240 к.с., 650 Нм.
                            пауър та пауър...пистолетен изстрел :lol:

Коментар

Нещо странно - винаги преди да отида на лов пускам два куршума на стрелбището..
                              Преди да прогоря цевта я обезмаслявам с Ролба.
                              Резултата е че на третия изстрел си в перфектната десетка, но в цевта има люспи от обвивката на куршума, големи като лещено зърно..

Коментар

между другото ГОИ-а е голяма работа. като го разтопиш малко и намажеш пушкалото тънко и после изстине смазката не пада лесно и можеш спокойно да си седиш в дъжда... а на другите след това са лисички

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X