Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Боеприпаси за ловни карабини - мнения!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Боеприпаси за ловни карабини - мнения!

Моля всеки, който има желание, да пусне тук мнение за патрони за ловни карабини, скорост, точност, ефект и т.н...

Като начало, моите наблюдения са, че "Пръви партизан" е боклук, а чешките "Селиер и Белот", са изненада /в добрия смисъл/...
    Даже имат и едно парче с начална скорост 350 метра, 11 грама...

Re: Боеприпаси за ловни карабини - мнения!

Честно казано, съм малко разочарован от нашего брата - тоя дето си обича пушката!
    Ако изключим Хари Потър, дето си обичаше не пушката, а п..шката, очаквах повече практика по пушкалата...
    Айде, ако оставим дъртите авджии, които бройкат слуката, няма ли младоци /примерно като мен/, които са мераклии да удрят нещо много отдалеч и много точно?

Коментар

Re: Боеприпаси за ловни карабини - мнения!

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
      Моля всеки, който има желание, да пусне тук мнение за патрони за ловни карабини, скорост, точност, ефект и т.н...

Като начало, моите наблюдения са, че "Пръви партизан" е боклук, а чешките "Селиер и Белот", са изненада /в добрия смисъл/...
      "Пртизанските" са много добри .

Коментар

До: Боеприпаси за ловни карабини - мнения!

Тук за пистолетни патрони ли иде реч?
        Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Ако не иде реч за пистолетни патрони ето и моите наблюдения:
          карабината ми е Бърно 98 кал .270 Уин
          Пробвал съм всички боеприпаси на пазара, като в момента съм прострелял карабината с Хорнади 8,7гр с балистичен връх. Групата която направих с него от 4 изстрела на 100м е 2,4см в диаметър. Началната скорост на куршума е около 1000 м/с. По групираност следват Норма Софт Пойнт 9,7гр, Геко СП 9,7гр, Селиер и Белот СП 9,7гр., Селиер и Белот с балистичен връх 9,7гр, Унчестър СП 6,5гр .

За ефекта на различните боеприпаси върху животни още нямам наблюдения.
          Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

няма такива патрини за нарезни оръжия с начална скорос 350 м/с вече и пневматичните са с близки до тези скорости

Коментар

Първоначално публикуван от voikoj70 Преглед на мнение
              няма такива патрини за нарезни оръжия с начална скорос 350 м/с вече и пневматичните са с близки до тези скорости
              Има ,има, но се ползват с ауспух на цувта.

Коментар

В казармата докато се подготвях за едно състезание стрелях с АКМ в комбинация с ПБС-2(прибор за безшумна стрелба).Патроните бяха с намалена начална скорост, предназначени за стрелба със заглушител.Върховете на куршумите им бяха боядисани в черно.Не знам каква им беше началната скорост, но офицерите разправяха, че била дозвукова.

Коментар

Били са 7.62х39УС. 12 грама, 300 м/с. С монтиран ПБС намаля звука до към 30db.Според "братушките" са ефективни до към 400 м.

Коментар

Притежавам карабина Хетлер и Кох с оптика Карол Цайс - купих я много изгодно.
                    Относно боеприпасите - използвам Норма Вулкан 30.06 проблема които се явява е единствено цената.
                    Като качество това за мен е най - добрият патрон които съществува.
                    Относно флоберковите патрони най - добрите са ССР МСИ нормал 22 калибър .
                    Това е моето мнение за патроните.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X