Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да резна ли ИЖ-овката?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Да резна ли ИЖ-овката?

Чудя се от известно време да скъся ли цевите на Иж-54. Тя си е стара пушка с история, голяма част от която не е минала през моите ръце. Купих я навремето от служба КОС в едно градче. Досега ми е излезнала златна / обиране на хлабини, нов приклад и ложа, ремонт на предпазителя .../ към 600 лв без глезотийки като оксидация на цевите и позлатяване на спусъците. Имал съм доста лов с нея и от всички тръби, които имам, тя ми ляга на сърцето най много. Но искам да я направя само за пилешки лов. Оправдано ли е това? Мисля преди време мисля ГАД /ДАГ/ беше писал, че цевите са й по-особени. В смисъл, че имат стесняване, което почва от средата на цевите, но е отделно от същинския шок. Относно баланса на пушката, Анатков /от Унио/ каза, че тя изобщо не е балансирана. Цевите в момента са 74см, а руснаците преди 2-3 години предлагаха един модел ИЖ43-Фермер с цеви 66 см. Что Делать?
    Да режа, или ще осакатя чифтето?
    И да споделя, че тая идея я изоставих преди година, но скоро набезите на едни апаши ме върнаха отново към идеята
    Щото късите цеви стават и за пъдпъдъци по 70-80 кг
    За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

До: Да резна ли ИЖ-овката?

Аз не бих осакатявал пушлето,едва ли ще има някакво осезаемо практическо подобрение от една такава операция,не знам ти си решаваш ама за мен не е оправдано пък и си хвърлил толкова пари да я накиприш

Коментар

ами то и без да е режеш ще става за такъв вид пъдпъдъци така че....
      ти си знаеш ама не разваляй хубавото пушле все пак това е класика в жанра

Коментар

Първоначално публикуван от dulo Преглед на мнение
        ........... пък и си хвърлил толкова пари да я накиприш
        Не съм я киприл бре. То това са само ремонти. Луфтовете-няма как - на оръжейник. Приклада - 2 пъти го правя аз, но явно му беше дошло времето. Той конструктивно не е издържан като на 58-цата / с болт от задтилъка до главата/. Автоматичния предпазител си го направих неавтоматичен, но имаше много тежък ход и съответно - на майстор. Така че никакви душевни чикии, само "основни и текущи ремонти". Все пак е работна пушка.
        Хайде, до тук 2:0
        За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
          Чудя се от известно време да скъся ли цевите на Иж-54. Тя си е стара пушка с история, голяма част от която не е минала през моите ръце. Купих я навремето от служба КОС в едно градче. Досега ми е излезнала златна / обиране на хлабини, нов приклад и ложа, ремонт на предпазителя .../ към 600 лв без глезотийки като оксидация на цевите и позлатяване на спусъците. Имал съм доста лов с нея и от всички тръби, които имам, тя ми ляга на сърцето най много. Но искам да я направя само за пилешки лов. Оправдано ли е това? Мисля преди време мисля ГАД /ДАГ/ беше писал, че цевите са й по-особени. В смисъл, че имат стесняване, което почва от средата на цевите, но е отделно от същинския шок. Относно баланса на пушката, Анатков /от Унио/ каза, че тя изобщо не е балансирана. Цевите в момента са 74см, а руснаците преди 2-3 години предлагаха един модел ИЖ43-Фермер с цеви 66 см. Что Делать?
          Да режа, или ще осакатя чифтето?
          И да споделя, че тая идея я изоставих преди година, но скоро набезите на едни апаши ме върнаха отново към идеята
          Щото късите цеви стават и за пъдпъдъци по 70-80 кг
          Недей. Ще го осакатиш.
          Nissan NP 300 '10, Honda Transalp '94, а сега и TLC 90 '97

Коментар

3:0
            При 10:0 искам заключване на темата.
            Няма ли алтернативни мнения?

Коментар

3:0
              При 10:0 искам заключване на темата.
              Няма ли алтернативни мнения?
              Здравей колега искам първи да се кандатирам първи за остатаците от пушкатас цел за исползване да направя една чишма в балкана
              Луд не се мори,само се поти...и охлажда с бира 0884480846

Коментар

Здравей колега, решението ще си го вземеш ти и вероятно няма да е според нашето мнение ами според твоето настроение.
                От две години ползвам за птичи лов пушка с шокове с различна дължина и се оказа че с най дългите /докарват цевта до74 см./ имам невероятен успех на пъдпъдъчия лов. Стрелям успешно на дистанции на които повечето се отказват. В продължение на няколко излета сменях шоковете през час за да елиминирам случайността и късмета.
                После направих същите проби и на панички. Резултата отново е чудесен.
                Вярно че пушката ми е с добър баланс но при теб има и изграден навик и ми се струва че резването не би ти било от полза.
                Ако я резнеш пиши къкъв е резултата.

P.S. Продавам лупара, пробвана на тъща, с плачевен резултат.
                GPS системи https://www.easytracking.bg/
                Пътна помощ навсякъде и по всяко време https://закъсах.бг

Коментар

ами като знам колко хора търсят читава 54-ка си готов за линчуване

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Ковачев (zaiko1234) Преглед на мнение
                    Здравей колега искам първи да се кандатирам първи за остатаците от пушкатас цел за исползване да направя една чишма в балкана
                    То тогава трябва и топла вода / нали е двуцевка/

Коментар

То тогава трябва и топла вода / нали е двуцевка/
                      Да така е колега но не забравай че е двоцевка докато е на пушката в оргинален вит не се знае как це я монтирам на чешмата може отпадака на вашата пушка да я монтирам така че да стане НАДЦЕВКА
                      Луд не се мори,само се поти...и охлажда с бира 0884480846

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Ковачев (zaiko1234) Преглед на мнение
                        3 на 1
                        Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Ако я отрежеш няма да и намалиш боя с кой зняе колко. Моят колега ловува с такъв рязан Меркел с дължина на цевите 53 см и мога да ти кажа от личен опит, че имам доста сполучливи попадения на далечно прелитащи гургулици. С тази пушка сме правили направо невярващи изстрели и ц бренекета.
                          Аз лично за пилешкия лов съм си правил специална поръчка за пушка с дължина на цевите 66 см. Мога да ти кажа, че е доста по-маневрена и по-бърза за прикладване.
                          Имай предвид /според руската литература/ всеки 1см цев намалява нач. скорост с около 2м/сек.
                          Но ти си прецени най-добре.
                          LZ1AID

Коментар

Не плашете човека .Аз самият съм решил да резна моя 76 см ТОЗ до необходимите 70 см и да ловувам с него само на пъдпъдък и дива свиня.И се надявам че заедно с карабината ще имам всичката огнева мощ за лов в района в който ловувам.
                            Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Първоначално публикуван от sineto Преглед на мнение
                              Не плашете човека .Аз самият съм решил да резна моя 76 см ТОЗ до необходимите 70 см и да ловувам с него само на пъдпъдък и дива свиня.И се надявам че заедно с карабината ще имам всичката огнева мощ за лов в района в който ловувам.
                              За 6 сантима не си струват усилията.
                              Или я режи като хората - да стане 54-55 см, или не разваляй хубавата пушка. Къде ще намериш сега толчава пушка. 76 сантиметра си е като дългобойна гаубица при това с невероятно резък бой.
                              Но резнеш ли и цевите, трябва и приклада да подкъсиш..........
                              Тази земя, по която тъпча сега,
                              тази земя, която пролетен вятър пробужда,
                              тази земя – не е моя земя,
                              тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X