Чудя се от известно време да скъся ли цевите на Иж-54. Тя си е стара пушка с история, голяма част от която не е минала през моите ръце. Купих я навремето от служба КОС в едно градче. Досега ми е излезнала златна / обиране на хлабини, нов приклад и ложа, ремонт на предпазителя .../ към 600 лв без глезотийки като оксидация на цевите и позлатяване на спусъците. Имал съм доста лов с нея и от всички тръби, които имам, тя ми ляга на сърцето най много. Но искам да я направя само за пилешки лов. Оправдано ли е това? Мисля преди време мисля ГАД /ДАГ/ беше писал, че цевите са й по-особени. В смисъл, че имат стесняване, което почва от средата на цевите, но е отделно от същинския шок. Относно баланса на пушката, Анатков /от Унио/ каза, че тя изобщо не е балансирана. Цевите в момента са 74см, а руснаците преди 2-3 години предлагаха един модел ИЖ43-Фермер с цеви 66 см. Что Делать?
Да режа, или ще осакатя чифтето?
И да споделя, че тая идея я изоставих преди година, но скоро набезите на едни апаши ме върнаха отново към идеята
Щото късите цеви стават и за пъдпъдъци по 70-80 кг
Да режа, или ще осакатя чифтето?
И да споделя, че тая идея я изоставих преди година, но скоро набезите на едни апаши ме върнаха отново към идеята

Щото късите цеви стават и за пъдпъдъци по 70-80 кг

Коментар