Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой е най-удачния избор на нарезно

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

QUADRA, МАЙ ТРЯБВА ДА

[/b]
    ти поблагодарим! Вярно , като
    че ли поизпуснахме темата. За това
    вероятно съм виновен аз, за което
    се извинявам.Няма да се повтори.
    Въобще не съм искал да провокирам
    спор, а да споделим предпочитанията си
    за избор на нарезно и най-интересното -
    да чуем различните аргументи защо
    точно това ни допада, а не онова!
    Вероятно съм се подразнил малко от
    поста на пичагата Inko, че за лов и
    оръжие съм чул едва ли не от discovery
    пък, видиш ли съм си позволил да си
    напиша мнението.
    Ама ... както се казва и дето има една
    дума - нейсе ...!
    Щом като коментара по една или друга
    система оръжия досажда на тук пишещите,
    преставам с всякакви " интелектуални"
    и недотам напъни!

С ПОЗДРАВ !

п.п. Предложението за биричката и кебапчетата
    си остава в сила, само че смятам да разширим
    формата, освен със Стефан предлагам в удобно
    за всички време ( някой уйкенд ? ) в някое приятно
    кръчме или ханче ( давайте предложения ), да
    ударим по някое бире всички?
    Май не сме повече от 5-6 човека.
    К'во ше кажете?
    Да живей куманизъма!

Коментар

Аз съм ЗА!
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

СЪГЛАСЕН разбира се
        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Съгласен.
          Ей Балканджия ти да не си писател бе бате.Ако си прочетеш написаното по-долу ще видиш,че си дошъл на моя,а ма карай.Пишете кога и къде.Моята покана остава в сила 365 дни в годината.

Коментар

К'ъ щяло писател, бе батка!

Немой с лоше! Исках да чуя
            предпочитанията ви, ама вие
            ма емнахте, ша знаеш, кат
            че ли ша взема на некой
            десерта, ама ...
            На финала к'во - аз на твоя,
            и само два-три поста с личното
            ви виждане за марка, модел и
            калибър ?!?
            Лично аз не разбрах провокацията,
            ама пак превърнахме една обикновенна
            тема в академична!
            Здраве да е! Остава поне
            хубавата идея за биричката с
            кебапчета.
            Дайте предложения, апропо!

Със здраве, аудиторията!
            Да живей куманизъма!

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
              А, много неща стрелят от отворен затвор. Повечето скорострелни системи - като правило. ...А Шпагина и Калашника са почти на един принцип, ако ги сравняваш с безпатронните пушки, и Шпагина направо няма части в сравнение с калашника, пък надеждността му е - да не дава господ ...
              Стефане, мойте уважения, защото съм ти чел постовете с възхищение на знанията които имаш, но Шпагин и Судаев са картечни пистолети, а Калашников е автомат. От там е и разликата, първите са със свободен(инерционен) затвор, а при вторите затвора се заключва и отлючването става чрез допълнителна сила(от газово бутало например).Тоя процес при първите, по обясними причини, е много по-бърз, Балканджията го е обяснил перфектно, при вторите е по-бавен, но за сметка на други предимства, като точност, сила и т.н.. Когато говорим за ловни, нарезни оръжия аз лично не се сещам, за такова което да гони скорострелност, а не другите по-важни характеристики на стрелбата. Иначе, да сме тръгнали със "Скорпиони", "Узита" и др. производни!

Коментар

С "Вулкан" най-добре... ако случайно ти се изпречи стадо бронтозаври да си подготвен
                Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Грешка! Искаше да кажеш стадо парламент.
                  Густо майна , пътят свърши !!!

Коментар

Тия може и с по-обикновенно

Коментар

Първоначално публикуван от quadra
                      С "Вулкан" най-добре... ако случайно ти се изпречи стадо бронтозаври да си подготвен
                      Нямам нищо против ЗКУ, или ЗУ, нищо, че съм свръзка(то и е100 е като мен-средна и ГОЛЯМА мощност)

Коментар

Ма ша ви замола ... а-а-а!
                        Идеше реч за нарезно, а не
                        да резнете некой между очите!
                        Така, де ...
                        Да живей куманизъма!

Коментар

Моето мнение по темата.
                          Тази пролет реших да си купя "универсално" за мен нарезно оръжие.
                          След много четене, мислене и обикаляне се спрях на следната конфигурация:
                          болтова карабина Бърно98 в калибър .270Win(демек гилзата на 30-06 с куршум 6,8мм) с вграден магазин за 5 патрона.
                          "Ливър" база с два мерника : оптичен ОМЗ 4-12Х56 и колиматорен(брзомерец).
                          Предимства:
                          1. Оптимално съотношение цена-качество. Всичко струва 1600лв. За надежността на системата Маузер98 не е нужно да говорим.
                          2.Широк диапазон на използване на оръжието: има куршуми от 6гр. до 11гр във всякакви варианти-облечени,полу-облечени, Тиг, Туг и т.н. Всеки реномиран производител в света произвежда този боеприпас.
                          3. Висока точност (На 100м правя група 3см. с патрони Геко), много настилна траектория, висока начална( и не само начална) скорост, голям убоен ефект( убива всяко голямо животно в северна Америка), сравнително по-малък откат и звук( сравнено с 30-06 иле 7,62Х54).
                          Недостатъци:
                          1. Скъпи патрони.-Не е вярно.
                          Вероятно колегите, които ме съветваха ги сравняват с 7,62Х54R, но в сравнение с други калибри( 30-06, .308 и т.н.) патроните се оказаха по-евтини( от 1,30лв.( Geco ) до 2,80лв.( Norma ))
                          2. Не разпространен калибър в България(Европа). -Не знам да ли е така, но досега съм пробвал боеприпаси на 5 различни производителя от нашата магазинна мрежа.
                          В щатите това е вторият по разпространение калибър след 30-06, което е показателно за качествата му.

Всичко това е много добре, но не е изпробвано на практика
                          Този сезон смятам да го пробвам включително и на гонка с бързомереца. Не мисля, че ще имам проблеми в гората, защото пушката не е по-дълга от нормална гладкоцевна такава. Теглото и също е сходно , само дето баланса е по-кофти.
                          И не може да даде два бързи изстрела , но няма пълно щастие.
                          Ще гледам да стрелям точно.
                          Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Благодаря ти, приятелю, че
                            сподели с бандата предпочита-
                            нието си.Сигурен съм, много жи-
                            вотни ще паднат този сезон.Кажи
                            само, уивъра беше ли монтиран
                            на ружьото или го купува отделно.
                            Щото, ако е в цената, тогава
                            си направил много добра покупка.
                            Кажи две думи и за колиматора.
                            Мисля си, че в голяма степен той
                            ще компенсира липсата на авто-
                            матика.Другото, което е интересно
                            е има ли нещо по цевта, като
                            оребрения, примерно.
                            Много хубаво ще бъде и ако
                            можеш да постнеш някоя снимчи-
                            ца.

Наслука!
                            Да живей куманизъма!

Коментар

Добър избор, хаирлия да е и много слука и трофеи да ти донесе!!!
                              Дай снимки?!

Коментар

Пушката я намерих в "Доч и Ко" за 750лв!!! Предполагам че беше толкова евтина защото калибъра не е много търсен, и второ приклада е буков без накатка и гумен затилък.
                                Прицела ОМЗ 4-12х56 струва 680лв+ 20лв. да ми сменят скалата( в магазина имаше само с бойни скали с база на далекомерната скала 1,70м!!! Като за лов на хора ).
                                Ливър базата струва 180лв. с монтажа.
                                Бързомерец купих Бушнел за 50лв. щото ми го препоръчаха и е евтин, но ако почне да мести ще си купя Кобра за около 250лв.
                                Та всъщност сметката дотук е 1680лв.
                                Желязото е класически Маузер 98 без никакви оребрения.
                                В момента правя приклада по мой вкус и слагам гумен затилък(50лв. от Вип-а: ебати кожодерите!! ) защото след 50-60 изстрела ми насинява рамото. За накатка ще дам сигурно още 20-30лв.Покритието на приклада( ленено масло и восък накрая ) и "бединга" си го правя сам. Като стана готов ще пусна снимки.
                                Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X