Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Успоредка!

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Успоредка!

    Здравейте колеги, имайки различни ловни пушки през годините, имам и още няколко, но успоредката си ми остана любима! В момента имам една овехтяла ИЖ 43ЕМ, съветска. Последно време, поради прекомерна употреба взе да се разхлопва. След последното ползване - около стотина патрона на панички, установих значителен хоризонтален луфт между цевите и главата при затворено положение - хлопа яко. Предполагам, че ако я закарам на оръжейник ще се реши проблема поне временно, не ми се иска да я бракувам, но се заглеждам и по нови успоредки. Много любими са ми Меркел 40Е или Берета 486, ако се напъна мога и да ги купя, но ми е "къса мантата" за такъв клас оръжие. Не е удачно за моите ползвания. За значително по - ниска цена мога да купя Фаусти Стефано - 3-4 хиляди лева като въбще не зная дали си струва. Има и много достъпни турски варианти, за тях се замислям сериозно, чудя се дали са читави, имате ли наблюдения? Друг вариант е пак нещо съветско на старо и колкото изкара, но ми се иска сякаш нещо по - износоустойчиво и по - "пипнато". Просто искам пипната успоредка, която няма да се разхлопа след 5 000 изстрела, ако е с два спусъка - още по - добре.
    Ако е машина, нека бъде немска!
    XJR 1200
    ETZ 150
    Kawasaki Ninja ZX10R

  • #2
    От: Успоредка!

    Трапера не продаваше ли съветска успоредка?
    За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
    0878 79 20 61 Борис

    Коментар


    • #3
      От: Успоредка!

      Успоредката е класика, особено при лова на дребен дивеч. Аз имам споредка Merkel, 12 кал., 12х70, с ежектори. Купих я преди 5 години, но не я ползвам. Втори собственик съм. Купена е нова през 1971 за висш шеф от системата на лова. Ползвана е при единични случаи през сезони 1971-74 год., след което е консервирана. Състоянието е много добро. Металната част е в напълно оригинален вид, по нея нищо не е правено, дори няма развиван винт! Пушката е изключително стегната и всички детайли сработват отлично. При затваряне се чува шум като от врата на хладилник. Цевната кутия е красиво двустранно гравирана - дълбоки барелефи с ловни сцени. Дървените части са оригинални. През 1975 година поддържащият оръжейник е лакирал приклада с цел да засили фладера на дървото, но с неподходящи материали и в резултат прилича на боядисан с черен лак. Колебая се дали да го сменя с нов по поръчка с висок клас орех.
      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

      Коментар


      • #4
        От: Успоредка!

        продава ли се?

        Коментар


        • #5
          От: Успоредка!

          Не знам, и аз се чудя. Не я ползвам често, защото съм свикнал с Иж27, но Меркел е много красива и не ми се разделя с нея. Но пък толкова скъпа пушка да стои само в касата ... Ето коментари по нея:
          https://www.offroad-bulgaria.com/sho...d.php?t=205587
          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X