Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Айде на пищовите!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Айде на пищовите!

Колеги, мислете преди да пишете глупости, или поне прочетете закона. Това че можете да обиколите няколко магазина и да закупите патрони, с нищо не ви помага. Съгласно закона още на 51-ят патрон сте в нарушение защото нямате право да СЪХРАНЯВАТЕ повече патрони от разрешеното... Дори и за един патрон в повече можете да имате голям проблем при проверка. А в случая с обиколката по магазините директно си я просите...
    VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
      Колеги, мислете преди да пишете глупости, или поне прочетете закона. Това че можете да обиколите няколко магазина и да закупите патрони, с нищо не ви помага. Съгласно закона още на 51-ят патрон сте в нарушение защото нямате право да СЪХРАНЯВАТЕ повече патрони от разрешеното... Дори и за един патрон в повече можете да имате голям проблем при проверка. А в случая с обиколката по магазините директно си я просите...
      Още повече,че ако им искат справка от КОС, като засекат и може да стане лошо....да се обясняваш или още по-зле!

Коментар

Първоначално публикуван от Bagalevec Преглед на мнение
        Още повече,че ако им искат справка от КОС, като засекат и може да стане лошо....да се обясняваш или още по-зле!
        Нищо не разбрах от великото ти творение.Залагам каса бира ,че освен нож и вилица друго оръжие не си ползвал.

Коментар

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
          Нищо не разбрах от великото ти творение.Залагам каса бира ,че освен нож и вилица друго оръжие не си ползвал.
          Сарбакан , или фунийка от нашето детство с малко токсин
          Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

А кой е казал, че като обиколиш няколко магазина през ден, на финала ще съхраняваш повече от разрешеното от закона?!? Също какво става, ако имаш кило и нещо барут, 200тина куршума и 500-600 гилзи?!?
            В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Я да питам от любопитство- как ви ги смятат колко патрона имате? Да не би да ви карат да сменяте празно за пълно /гилзи за патрони/?
              И ако сутринта отида, купя си патрони, отида в планината, издумкам ги, и се появя след обед за още, ще се размрънка ли някой?
              Питам защото 50 патрона ми се струват страшно малко.
              https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Не е разрешено да отидеш на разходка в планината и да си стреляш...
                Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                  'ко ги издумкам на лицензирано стрелбище?!?
                  В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                    Нещо ми се губи. Нали за лов с пищови си говорим. Къде ловувате?

Коментар

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
                      Kакто е писал Администратора :"Колеги, мислете преди да пишете глупости........."! Бих добавил-ако можете разбира се! За 10 години в БА съм стрелял с абсолютно всичко,което беше на въоръжение.Пален съм с напалм,обгазяван съм с БОВ,търсил съм радиоактивни изотопи и др.А! И танк ме е облазвал! Така че, Ивич, ако си пич пиши на лични да се разберем за касата бира! Или по-добре: Дай я на някой колега от форума,защото не употребявям алкохол/временно/! Не се правя на Рамбо, това беше стандартно обучение във ВВУ-то във Велико Търново!.....м/у другото и вилицата, и ножа са сериозни оръжия в правилните ръце!

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                        Я да питам от любопитство- как ви ги смятат колко патрона имате? Да не би да ви карат да сменяте празно за пълно /гилзи за патрони/?
                        И ако сутринта отида, купя си патрони, отида в планината, издумкам ги, и се появя след обед за още, ще се размрънка ли някой?
                        Питам защото 50 патрона ми се струват страшно малко.
                        Какво да им смятат? Идва полицията и проверява съдържанието на касата. Обикновено по сигнал...отнякъде. Ку напишеш тук и адреса на оня, дето държал над 500 патрона то майор Маринов вероятно ще каже "Машшала"
                        П.С. Ако се държат пък извън касата пак се води нарушение на режима за съхранение, със съответните последствия.
                        And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

Icos, това дето го пишеш е ясно. Въпроса ми е как точно някой може да те контролира колко патрона имаш. Отивам и си купувам. Как ше ме знаят дали не съм ги издумкам на стрелбището? Това не разбирам. За закона е ясно- каси, съхранение...

Коментар

В България патрони се купуват с разрешително от КОС. Не можеш току-така да идеш в магазина и да напълниш една кошница. Имаш право на 50. Ако си ги издумкал, трябва протокол от стрелбището. С него в КОС за разрешително за закупуване .... П.П. и не можеш да ги издумкаш в планината или къде да е другаде, освен на стрелбище или евентуално при законна употреба на оръжие. Ама тогава става, мамата си е .....
                            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                            Неизвестен мъдрец

Коментар

Ново двайсет от преди няколко дни.При подновяване на разрешително за КНО вече искат и протокол от стрелбище за изстреляни патрони.
                              Сякаш има някакъв смисъл, защото много хора вадят пищовите от касата на пет години веднъж.

Коментар

Големо разтегане на локуми... Промените в Закона разрешават ловуване и с късоцевно нарезно, демек с пищов. Този пищов е само за лов, в ловното поле, където е бележката! Може да убива, доубива, без да взема протокол от стрелбище... Снабдяването с муниции става, както и снабдяването на гладко цевната и карабината - в оръжейния магазин и съответното разрешително.
                                За пищов - 50 бр., за карабина 100,за гладкоцевна - 300 бр.
                                Ама да изчакаме правилника, и по-малко траперски намеци.
                                От тел. толкоз.

П. П. Пищовът за самоохрана е на друг режим. И нека да се съобразим с деликатната тема и... по-тихо...
                                Последно редактирано от n960; 07-06-19, 07:41.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X