Здравейте колеги, догодина на пролет ще карам курса за ловец и съм се спрял на въпросната помпа. Не желая двуцевка и полуавтомат. Мисля, че помпата е едно почти универсално оръжие на добра цена за лов на едър и пернат дивеч с някои компромиси. За мен е важен първия изстрел, следователно тя си е чист тек, но с възможност за бързо ръчно презареждане. Искам да разбера дали е добра като цяло, има ли смисъл да взимам втора слугова цев за лов на прасета примерно, или с тази нормалната мога да стрелям с куршуми? Таз нормалната има 3 шока, може ли да стрелям с куршум без шокова втулка, самата нормална цев по цялата си дължина ли е цилиндрична и и се слагат само шоковете накрая, или започва някакво стеснение от някъде си? Ще имам ли ограничението от 1+2 в магазина? Каква дължина е удачна за нашите ширини? Ще имам и още въпроси, но за сега тези. Благодаря на отзовалите се и дано догодина се включа и в това семейство. Извинявам се за тъпите въпроси, но нямам никакъв поглед над нещата като цяло, освен няколко стотин патрона изстреляни от Калашников на границата. Търся в търсачката, но няма почти никаква полезна информация за този модел точно или за пушки тип помпа. На времето бях добър с Калашника, знам че, нямат нищо общо, но ми се ще да се правя на майстор и си полежавам да ми стига и 1 патрон
, за това не мисля за удачно да си взимам полуавтоматична пушка. Не и ако суперновата струва 1500 а примерно някой автомат на Бенели поне х2! Поздрави и на слука.

Коментар