Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отпаднало изискването за подборен отстрел при закупуване на нарезно оръжие, вярно ли?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Отпаднало изискването за подборен отстрел при закупуване на нарезно оръжие, вярно ли?

Казаха ми че е отпаднало изискването за подборен отстрел за закупуване на нарезна карабина и че можеш да ловуваш с карабина на едрия лов но не можеш да правиш подбор. Миналата година усилено се говореше че в връзка с ЕС щяли да въведът задължително да се ловува едър дивеч с нарезни карбини .Не е зле ако някой има познати в БЛРС тук в София да провери за какво става въпрос да не е поредния кьорфишек.
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

До: Отпаднало изискването за подборен отстрел при закупуване на нарезно оръжие, вярно

струва ми се почти абсурдно. може някой запален Европеист в министерството на земеделието, където се издават разрешителните за подборен да има подобни помисли, НО разрешителното за притежаване на нарезно се издава от КОС при МВР а те няма да допуснат всеки който иска да си купува нарезно. тук не е и няма да стане Америка.
    "..there is no substitute for cubic inches.."

Коментар

До: Отпаднало изискването за подборен отстрел при закупуване на нарезно оръжие, вярно

Точно по линия на КОС ми дадоха тази имформация че се издават разрешителни за дълго нарезно оръжие само на основание ловен билет без тапията за подборен отстрел .

Коментар

Първоначално публикуван от fakir Преглед на мнение
        струва ми се почти абсурдно. може някой запален Европеист в министерството на земеделието, където се издават разрешителните за подборен да има подобни помисли, НО разрешителното за притежаване на нарезно се издава от КОС при МВР а те няма да допуснат всеки който иска да си купува нарезно. тук не е и няма да стане Америка.
        Те за всички оръжия разрешителните се издават само от служба КОС на МВР... А и не мисля че едно нарезно оръжие е по-опасно от една гладкоцевна... Даже напротив... Не случайно в оризищата във Виетнам ходеха с гладкоцевни, американските полицаи също... Много съчми, малък шанс да пропуснеш, силен стоп ефект... Да ниска точност но какво от това - даже още по-опасно...
        VPetrov.photography

Коментар

С гладкацевна пушка сигурния изтрел е в рамките на 30-50 метра в зависимост от оръжието и боеприпаса а с нарезна карабина в калибър от типа но 30 06 сигурния изтрел си отива към 200 метра и нагоре и шанса на животното да те усети е почти нулев неконтролируемия полет на куршума е около три километра. А беля може да стане на практика с всяко оръжие по принцип.

Коментар

бъркате мотива. най безопасно е когато няма оръжие въобще. а най опасно е ако броя на оръжията на глава от населението се увеличи (визирам САЩ примерно). с улесняването на процедурата за законно придобиване на каквото и да е оръжие това ще се стимулира неимоверно (все още по нашите земи притежанието на оръжие е = сила = сигурност = гордост) съответно и статистическата (най-малко) опасност от злоупотреба и ...бели. а кому е нужно толкова оръжие? - никому. в момента вадя разрешително за гладкоцевна и процедурката си е 1:1 с миналата година само дето някои от документите се вадят по друг начин и ...струват по-скъпо благодарение на "находчивостта" на Николай Василев - ембриона.

а да добавя нещо. изискването за "удостоверение за подборен лов" за издаване разрешително за нарезно се изисква по закон, а не е административна прищявка на КОС. за да не се изисква трябва да е променен закона а мисля че това няма кой да го направи

аз лично гласувам "ЗА" с двете ръце процедурата да си е тегава и притежанието ограничено.
            "..there is no substitute for cubic inches.."

Коментар

+1,възможността за придобиване на голям брой българи на огнестрелно оръжие ще доведе до сериозно намаляване и на без това изчезващия ни народ.Системата наистина изисква разрешително за подборен отстрел,на първия въпрос за отпадането му,говори се в определени среди за това но май нямат време да седнат и да го направят,щото ,като си го решат ще променят закона за 1 седмица.
              Поздрави
              Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
              "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
              "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Чисто статистически престъпленията със законно притежавано оръжие са под1% много повече са престъпленията извършени с ножове мотики секири и друг домашен инвентар ако вървиме по тази логика и на кухненските ножове трябва да им набият номера и да си ги купуваме с разрешитено от КОС.

Коментар

Количеството законно оръжие в населението не е и не може да е предпоставка за повишени престъпност и брой на убийствата! Нито едно умишлено убийство не е извършено със законно оръжие, един престъпник дори да притежава законно оръжие, никога не би извършил убийство именно с него! Фаталните грешки, които се случват със законно оръжие имат като основна причина: НЕКАДЪРНОСТ, а тя е вследствие точно на малкото количество оръжие в населението и ниската оръжейна култура на същото поради ограниченията за боравене с него! Случаите на възникване на проблеми поради самозабравяне и свръхвисоко самочувствие на притежатели на оръжие също имат за основа сложния режим на придобиването му, така неуравновесени по принцип типове придобиват чувство за единственост, неповторимост, и едва ли не богоподобност!
                  Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Здравейте,
                    днес ходих до КОС да ги заведа до вкъщи да били видели как съхранявам оръжието. Търсили са ме няколко пъти но немогли да ме намерят та оставили съобщение аз да ходя при тях. Отведох ги, написаха ми протокол, че всичко е ОК и това е. Сигорно около час прекарах с тях и засегнахме въпросната тема дали е отпаднало изискването за подборен отстрел при закупуване на карабина. Категорично НЕ е отпаднало. Даже нещо повече не вярват някога да отпадне.

Коментар

Не е отпаднало ,сега тъкмо взимам разрешение за закупуване на карабина за хищници.Двоумя се м-у 223 ремингтон или 243 уинчестър калибър .Дайте мнение колеги ?

Коментар

За хищници .223.
                        Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

тотев 223 е добро и според мен но пак зависи от марката. А за това че някои ще разреши всеки с ловен билет да си купува нарезно не вярно в момента уредих мои приятел да почне курса за подборен за да може да си закупи карабина. Наслука
                          Suzuki VITARA 2.0TDI

Коментар

Първоначално публикуван от totev78 Преглед на мнение
                            Не е отпаднало ,сега тъкмо взимам разрешение за закупуване на карабина за хищници.Двоумя се м-у 223 ремингтон или 243 уинчестър калибър .Дайте мнение колеги ?

H&K .223
                            Говоря ти дъще, сещай се снахо!

Коментар

не е отпаднало и нема да отпадне скоро!
                              за колегата който се двоуми между 223 и 243...22-250 това е калибъра-прав изстрел 230 метра начална скорост над 1100 м/s -изключителна точност! Практически перфектен за всякакъв дивеч до прасе,а и то ще падне с попадение в главата,че и елен даже,за гонка обаче не става

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X