Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шок и куршум

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Шок и куршум

Дайте си моля мнението за зависимоста между шока и куршума, през какъв шок какъв куршум стреляте?
    Пълен шок и куршум или само подкалибрени?
    Тази есен ще ловуваме без съчми и проблема е доста актуален.
    "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

От: Шок и куршум

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
    Дайте си моля мнението за зависимоста между шока и куршума, през какъв шок какъв куршум стреляте?
    Според инструкцията на пушката ми ограничение при ползването на шокове има само при стрелба със стоманени съчми.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:chocks.jpg
Прегледи:1
Размер:96.8 КБ
ID:5358582
    И аз не съм сигурен и за това с куршуми ползвам цилиндър или модифициран цилиндър. От колеги съм чувал, че шока дава отклонение при стрелба с куршум.
    Jeep Grand Cherokee 5.7 HEMI Quadra Drive II

Коментар

Почти всички калибрени куршуми могат да се изстрелят БЕЗОПАСНО през всички шокови стеснения! За това спомагат най-вече оребренията на тялото на куршума
      Безопасно обаче не означава точно, тай като при преминавенето си през силни шокови стеснения тези оребрения понасят големи деформации и треакторията на полета на куршума се влошава. Препоръчително е калибрен куршум да се стреля през шок до 0,5 мм.
      За по-силно шокови цеви /над 0,5 мм/ се изполват т.н подкалибрени куршуми за същите съм срещал теории че дават по-лоши резултати изстреляни през цилиндър, подобрен цилиндър и шок до 0,5 отколкото през шок над 0,5 мм.
      Аз лично винаги разполагам и с двата вида, и често там където пусията позволява зареждам куршуми и двете цеви. Пушката ми е ИЖ 27 Е с фиксирани шокове 0.5 мм и 1.0 мм

Наслука

Коментар

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
        Това зависи от пушката,шоковете и куршумите.Конвенционалните куршуми ''тип'' Бренеке''е хубаво да се хвърлят от цилиндъра до полушок.Ако ползваш подкалибрени можеш до ги стреляш и от пълен шок,освен ако изрично не е забранено(като при продукцията на ДДуплекс).Но вътрешната балистика при гладкоцевните пушки е предмет на по-задълбочено четене,както и снарадяването на патрони в домашни условия.Другото немаловажно е че всеки колега ловец избира своя куршум,тренира с него и стреля с него.Аз например като млад ловец имах помпа Маверик с две цеви -дълга с фиксиран полушок и къса цилиндър.Стрелях с куршум Майер,куршум''бренеке''на Ротвайл и български Вандал.Слука съм имал само с Ротвайла(прасе 180 кг,от 30-35 м.)Сега имам Тулка-16,61 г,Иж-43-съветска и карабина.На едро съм само с карабината,но за всеки случай си напълних малко Майер за 12-ката и си купих ДДуплекс за реликватаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:пушки 037.jpg
Прегледи:1
Размер:103.1 КБ
ID:5358613
        МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Аз съм с ИЖ-27М 12кал. Долна цев полушок(0.5мм), горна пълен шок(1,00мм). При лов на едър дивеч в долната цев слагам куршума, а в горната подкалибрен. Пробвал съм с "бренеке" в горната цев, но дава отклонение от около 7-8см на разстояние 30 метра. Поздрави и наслука.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X