Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпросителни относно избор на пушки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпросителни относно избор на пушки

Здравейте колеги,

Ще започна по-отдалеч - живея в Канада и догодина се местя да живея в дълбоките канадски гори.
    По тази причина ще ми се наложи да си намеря около средата на лятото една джипка, а малко по-късно и две пушки съм решил да си взема.
    С късо нарезно имам опит, но пушките ще са ми сефте. Ще ви кажа целта, за която ги вземам, а се надявам вие да ме насочите какво да търся като калибър и евентуално марка, ако сте запознати с пушкалата на този континент. Искам да взема една гладкоцевна за отбрана, защото добитък има много из гората. Някой от добитъка е едър и агресивен. Срещат се мечки, вълци, кугъри и ми се ще да има нещо по-мощно под ръка.
    Втората съм решил да е нарезна и съм се спрял на флоберова. Мисля да я ползвам за стрелба на стрелбище, за да потренирам. Флоберовите патрони и сами знаете са най-евтини, а за целта, за която я вземам ще ми трябват повечко патрони. Подвоумих се и всъщност още се двоумя дали да е .22 или .308
    И двете ще бъдат втора ръка, така че няма да се обидя, ако ми кажете какво да гледам и за какво да се оглеждам на оръжие втора ръка.
    Засега мисля, че въпросите ми се свеждат до тези няколко.
    Питам толкова от рано, защото се двоумя дали да не взема сега, защото затвориха ловния сезон за няколко месеца и хората разпродават. Всяка година е така.
    Благодаря предварително!

Поздрави!
    Suzuki Grand Vitara, V6 2.5L

От: Въпросителни относно избор на пушки

Гладкоцевната на повече от 50м. няма какво да прави. Същевременно типично ловните нарезни карабини (поне тези които стават удобно за носене) са с малък диаметър на куршума, което ги прави неподходящи за сериозен стоп ефект на близки и средни разстояния. А точно там за където пишете това е важно. Според мен (и не само) най-добрият компромис за подобни цели (не включващ подборен лов на големи разстояния) е карабина в калибър .44 Освен това ако си купите и КНО в същият калибър е повече от удобно и практично, а и двете оръжия имат отличен стоп ефект, мунициите им са на добра цена и много разпространени... като конкретен модел препоръчвам Марлин .44 leverage... (10 + 1) Същата я има и в калибър .22
    VPetrov.photography

Коментар

Най-удачния вариант за самоотбрана от агресивни животни по мое скромно мнение е Помпа 12ти кал. с къса цев и удължител на магазина. Компактна е, абсолютно надеждна заради ръчното презареждане , гарантиран стопиращ ефект на близо , лесна почти никаква поддръжка.
      За нарезното само за стрелбище 22ри кал е идеален. Виж ако ти се прииска да ловуваш поне 308.

Коментар

Колеги благодаря ви за мненията и съветите.
        Всъщност имам и ловен билет, но наистина не мога да застрелям животина без да е опитала да ми направи нещо или без да съм гладен.
        Така, че наистина търся оръжие за отбрана, което ще се надявам да не се налага да ползвам. Ще прегледам Марлин-а. Не знаех, че тази модификация има различен от .22 ЛР модел.
        А относно флоберката - искам я по причините, които съм описал горе. Да мога да потренирам в стрелба с дълго оръжие. Евтин боеприпас, по-лека стрелба...
        Не знам до колко правилно съм се ориентирал...

Коментар

Колега аз започнах темата си точно с това, че нямам идея. Затова и поисках съвет - можеш да се върнеш към първият ми пост.
          Не съм казал, че няма да стрелям. Но за стрелба си има стрелбища. Казах, че не искам да ловувам. Явно не си прочел внимателно - писах (пиша го в момента за 3ти път), че искам една пушка за стрелба на стрелбище и затова съм се спрял на .22LR карабина, защото мунициите са евтинджос - 500 патрона са ми от $9 до $15. Втората пушка, която търся я търся както се казва за всеки случай - има опасни и големи животни тук, които се случва доста често да посещават населените места. Така, че ми трябва или за крайна необходимост или за сплашване със шума, но по-скоро за крайна необходимост. Ако застрелям тук животно по каквато и да е причина извън сезона ще трябва доста да попиша и ако причината ми не е особено основателна има опасност да изплащам няколко години глобата, която ще ми наложат и най-вероятно поне първата година ще си я изработвам в панделата. Санкциите са строги, регулациите също, затова и имат дивеч, и риба, и природа.
          А относно ловния сезон - Квебек специално е разделен на около 30 зони, всяка от тях е с отделна регулация. Знам, че в момента тук около нас лова е сведен почти до минимум. В другите зони гледах преди малко, че има разрешени койоти, елени, лисици и разни птици.

Коментар

Ха едно мнение е изчезнало...
            Аз на него отговорих, но го няма.

Коментар

Първоначално публикуван от Map4 Преглед на мнение
              Ха едно мнение е изчезнало...
              Аз на него отговорих, но го няма.
              Разбрах отлично и благодаря за отговора,който ме удовлетворява.Иначе за изчезващите мнения ...не е важно.Важно е ,че ти си доволен и за това си в Канада ,а не тук.Поздрави.
              МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X