Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква смазка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Каква смазка

Колеги млад ловец съм и моля да ме посъветвате каква смазка да използвам за почистване, смазване и съхранение на оръжието. Пушката е ИЖ27ЕМ.

От: Каква смазка

Вариантите които предлагат оръжейните магазини са много.Лично аз предпочитам Балистол и Rem Oil. Първата е подходяща и за дървените части и ремъка(кожен), а втората е с тефлон, в аерозолна опаковка е Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение045.jpg
Прегледи:1
Размер:58.6 КБ
ID:5261182Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение044.jpg
Прегледи:1
Размер:67.6 КБ
ID:5261183
    Последно редактирано от emil5koff; 14-03-11, 22:44.

Коментар

На ИЖ27 няма какво да и се затрепваш много,всяка една смазка ще ти върши работа.

Коментар

Ще се разходя малко и по магазините да видим там какво ще предложат че трябва да се маже вече

Коментар

Днес си купих един комплект на tetra gun, който включва шомпол плюс смазка и различни видове парцалчета, четки и всичко което е необходимо за поддръжката на оръжието. Всичко това струваше 36 лв.

Коментар

А относно шомпола който взех вътре има и една телена четка няма ли да надере цевите като търкам с нея.

Коментар

Няма колега спокойно тя е за премахване на оловни остатъци.Първо с нея и после с парцалчето Вътре няма нужда да я мажеш защото севите са хромирани и не раждясват.Смазката само за външно!
              Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
              Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
              "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

В касата имам стара ИЖ-27, с над 10 000 изстрела/цев. Никога не е смазвана, освен от дъжд и сняг. Стеля безотказно.
                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                  В касата имам стара ИЖ-27, с над 10 000 изстрела/цев. Никога не е смазвана, освен от дъжд и сняг. Стеля безотказно.
                  След това изказване мога единствено да ти препоръчам за КНО да си вземеш Глок.

По темата за смазките аз лично ползвам комбинация от две - WD40 и Ballistol. WD-40 пръскам преди да почиствам оръжието най-вече вътре в цевите. Същото съдържа керосин и много добре разтваря мръсотията. След това само един парцал е достатъчен. Телена четка почти не ползвам. Само в края на сезона. Важното при нея е да не се сменя посоката на чистене вътре в цевта, защото се подбиват връхчетата и после четката става само за красота.
                  След като оръжето е почистено и подсушено го намазвам навсякъде с Ballistol, вкл. и вътре в цевите. Така си спестявам 2 неща - първо оръжието никога не ръждясва и не се оплаквам от некачествената оксидация на новото руско оръжие. И второ Ballistol-а разгражда останалата в цевите мръсотия, нищо че същите са хромирани фабрично.
                  В края на сезона раглобявам основно. Почиствам и смазвам механизмите на УСМ. Протривам цевите със стоманена тривка. Импрегнирам дървото и смазвам добре цялото оръжие. Моята хубавица е ИЖ-27 ЕМ-1С "Спортинг". Болшинството от "разбирачите" я определят като абонирана за всички недостатъци на новото руско оръжейно производство. Аз лично съм готов да си я защитавам до край
                  Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Аз също подкрепям колегата за WD40, чистя и моята и на баща ми пуката ТОЗ 34 и ТОЗ 57 с WD40 и после с ги мажа с каквато и да е обикновенна смазка, като наистина не се прехласвай с чистенето, нашите ги чистя 1-2 пъти по време на ловния сезон и още веднъж в неговия край
                    Subaru Legacy sedan 1.8 16V 4WD '91

Коментар

Днес ми пристигнаха с куриера две шишета с FP-10 (поне за такова ми го продадоха) Имате ли наблюдения над тази смазка - на някои места четох че е много добра... Някой ползвал ли я е?

Коментар

FP-10 е оправдано да се ползва при пистолети и някои самозарядни карабини и то по скоро за смазване отколкото за почистване.П.П ако си купил смазката в оригинална запечатена опаковка Ок,ама ако не е така много вероятно да си си купил нещо си...

Коментар

FP-10 e добра за Смазване на частите и механизмите. Използва се След почистване на оръжието. Действително подобрява работата на оръжието. Използва се от много състезатели по "практическа" стрелба. Не трябва да се слага в цевта по спомен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X