До: Подводен риболов и гмуркане
Можеш да си запазиш ушите с вода. Да просто си ги напълни преди да се гмурнеш.
Можеш да си запазиш ушите с вода. Да просто си ги напълни преди да се гмурнеш.
. При гмуркане с неопрен ушите предпазени ли са?Когато опитвам при 2 до 3 метра ми се пълни едното ухо, ама зверски се пълни. Или ако не неопрен с какво мога да си запазя ушите?
. Колегите по-горе са ти казали, че НЕ МОЖЕШ да гмуркаш без риск от травма без да изравняваш налягането правилно. Първото нещо е да си напълниш сам ушите с вода.Става като си завъртиш няколко пъти главата перпендикулярно на водната повърхност-първо едното, после другото. И изравняването започва още щом ти се скрият краката във водата. Имам предвид, че тихото гмуркане става след като лежейки на повърхността направиш чупка в кръста и след това изправиш и краката нагоре. Така под собствената с тежест започваш да падаш надолу.За това разбира се трябва и тежестта ти да е добре балансирана с колан на кръста (може и на други места по тялото). Следва леко надуване или преглъщане докато чуеш изпукване в ушите и усетиш облегчение.И така през няколко метра. Ако ти каже някой че гмурка с тапи да знаеш, че или не гмурка или няма тъпанчета
.
. Има ли някаква теоретична подготовка за начинаещи, която трябва да прочета и какви книги конкретно бихте ми препоръчали вие, които имате опит. Моята цел е 6-7-8м като това мисля, че е максимума , който мога да си позволя без обурудване.

. Благодаря за съветите. В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар