От: Подводен риболов и гмуркане
Някой ще сподели ли магазин в София за подводна екипировка.Да видя дали ще се запаля по подводния риболов тази година?!?!?!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Подводен риболов и гмуркане
Свий
X
-
От два дни търсим каките,майките и лелите на рибките от клипа:
http://vbox7.com/play:b882cb26f3
Остави коментар:
-
-
Всичко е от Средиземно море.Да допълня само че по- вкусна риба(морска), от тези 2те плоските на снимката ,не съм ял.Люспите и са като ризница,нещо като на костура,само че във пъти по- твърди.Движът се на ята и ако са повечко наброй,като отстреляш някоя,останалите те нападат и ти правят неопрена на решето със заби(според местните морски вълци).
Не са плашливи като другите риби и се оставят безпроблемно да се доближиш до тях(стрелял сам ги със малкото хърпунче -40см).А ги забелязах на свечеряване ,на около 50м от брега.Водата беше като огледало и мернах нещо над повърхността.Сториха ми се перки на риба и тъй си и беше.Ятото беше от към 10 парчета.Отстрелях 1 качнах я на скобата и започнах да търся другите(видимостта беше доста лоша).Въртях се насам- натам и нищо,но като се приближих към буя,ятото беше около отстреляната риба ,ковнах още една и повече не ги видях.
На следващия ден бяха пак из същата зона,но не ме оставяха вече да се доближа на истрелно разстояние).
От тогаз ,само се оглеждам(вече съм със по- голям хърпун)ама нищо.
Остави коментар:
-
-
Подводнят риболов е коварно- увличащо занимание , каквато и риба да сме видели ,никога не трябва да се надценяваме!Ползването на буи е повече от задължително,а макарата към хърпуна спестява доста главоболя!
Всички сме наясно със тези неща,но почти винаги ги пренебрегваме.
Ето и един тазгодишен морски език от мен:
Остави коментар:
-
-
За съжаление така се учи, докато не се стреснем заради смъртта на колега, минава ни морето през оная работа. Бог да го прости, млад човек не е редно така да си отиде.
Мои съболезнования на семейство на загинал.
Остави коментар:
-
Не съм влизал скоро в темата и безкраино се изненадах от случилото се. Много лошо,ах тези апнеи. Моите съболезнования към горкия колега нека почива в мир.
Остави коментар:
-
Няма надежда. Днес колегата беше открит от южната страна на боруна, на дълбочина около 11 м. Харпуна му е с ударена риба. Много вероятно е след изстрела да не е изплувал, а да е тръгнал да я хваща (често срещана грешка при повечето от нас). Мир на праха му!
Остави коментар:
-
Събрахме се около 30-на човека на апнеа, влязохме на две групи, преровихме района северно от боруна. Нищо. Отделно имаше и скюба. Хеликоптера и днес обикаляше, също без резултат. Водата е от 9-11 градуса в зависимост от мястото и дълбочината. При влизането вълната беше много голяма. . Организацията беше добра, на разположение бяха няколко осигуряващи лодки, вкл. и на гражданска защита. Въпреки, че гмурихме повече и от корморани и гледахме на четири очи, не открихме нищо. За утре нагласата е да се рови южно от боруна по същата методика. Нека всеки, който може да се включи. Сборен пункт на пристанището в 9.00, за да може да се влезе във водата в 10.00.
Остави коментар:
-
За съжаление ще трябва да раздвижа темата с крайно неприятна новина. Копирам направо от http://www.spearfish.org/news.php
Акция за издирване на изчезналия вчера след обяд колега Методи Атанасов организират колегите от Варна.
Сборният пункт е утре, 29 ноември, в 11:00 пред ресторант "Стела Марис" (Диксъна) в Приморско. Молим всички колеги, които имат възможност да се включат. Звънете на Ивелин Кръстев (pipin162) на телефон: 0878 715858!
В случай, че колегите от Бургас и региона са в състояние да започнат издирването още днес, молим Ви, не се колебайте!
По информация на вестник "Бесове", Методи Атанасов е влязъл във водата с колега вчера, 27 ноември от алеята на Боруна на Приморско. След като не се появил на срещата в 16:00 часа била потърсена помощ. Методи е бил без бутилки, но не е ползвал буй.
Първата част от групата се събираме утре в 9.00 на пристанището за да направим организация за издирването. Всеки, който има възможност и умения е добре дошъл. Буйовете са задължителни! До края на днешния ден търсенето е безрезултатно.
Остави коментар:
-
Браво бе колеги,заебахте темата.Пак аз ли да пиша,а като нямам с кво да се похваля. Албанската ми екипировка хвана паяджини на тавана.
Остави коментар:
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Остави коментар: