Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да избера

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Как да избера

    Уважаеми Знаещи, как да си избера подходяща надуваема лодка за море, ако:
    - носи до 4 пътника;
    - извънбордов мотор 20-30 кс (!??);
    - на вода - обикновено в Черно море, но и наоколо (акваторията на България при Цар Симеон І;
    - 2-те най-евтини от сходните марки и модели;
    - да издържи поне 6 г. х 2-3 месеца (без зимата);
    - да се пренася без ремарке.
    Интересуват ме:
    - размери (д-ш);
    - диам. на борда;
    - напречен профил на дъното;
    - какъв под;
    - какъв транец;
    - ако има необходимата тяга - допълнително обрудване за ски.
    Благодаря.
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

  • #2
    До: Как да избера

    Виж тук:http://www.honda-varna.com/marine/index.html.

    Коментар


    • #3
      До: Как да избера

      И аз искам евтин, луксозен, мощен, високопроходим джип, който да харчи като малолитражка, ама нЕма.
      Сега сериозно - повечето от условията поставени за лодката са взаимоизключващи се. Без регистрация и капитанско право са лодки до 15" - 4,50 м и 30 к.с. двигател(за Гърция). За 4 човека е необходима надувна лодка над 3 м, но за такава се предвижда двигател до 10 к.с. За 30 коня - 4,60 и нагоре, а с 30 коня и един човек в лодката, може и да изтеглиш някой със ски, но ще е голяма мЪка. Пода да не е алуминий, защото морската вода му влияе доста зле - може пласмаса, надувен или дървен. Баланите - над 42 см, но за тези лодки са си стандартно такива, както и транеца си отговаря за посочения двигател. Дъното е с надуваем кил и също не се коментира. За да издържи 6 г по 2-3 месеца на слънце, няма да е от евтинките китайки и ще трябва да видиш някои от по-реномираните европейски фирми, но там цените са други.
      Последно редактирано от Владо_2; 17-02-10, 21:20.
      sigpic

      Коментар


      • #4
        До: Как да избера

        Препорьчвам Quicksilver 3,2-3,5m.Те заедно сьс Зодиак са номер 1 за надуваемите лодки.От завода производител препорьчват мотори до 25 к.с. за горепосоченият размер,дьното е твьрдо,големи балони(за море) и надуваем кил(помага при вьлнение).Материала издьржа над 20 години.
        Такава лодка може да намериш за около 1100-1300 лв,а мотор -около 100 лв на к.с.
        Успех!

        Коментар


        • #5
          До: Как да избера

          но за такава се предвижда двигател до 10 к.с.
          притежавах 4 години зодиак модел MARK II с дължина 3.4м по спецификаций му даваха двигател до 30 к.с. аз лично го карах 2 години с 15к.с после му сложих 25к.с разбира се двигателите бяха Yamaha за четири човека става малко тесничък за 3-ма е идеален изключително стабилен и на море и на язовир дори в доста лошо време, дори в нашият форум се е продавала една такава ЦЪК ето още една подобна обява ЦЪК

          Пода да не е алуминий, защото морската вода му влияе доста зле - може пласмаса, надувен или дървен.
          точно тука мога да споря ама много новите алуминиеви смеси нямат нищо общо с тези от преди 20г. всичко е във това колко магнезий има в сместа има ли достатъчно няма ама абсолютно никакъв проблем със солената вода да не говорим колко по износо устойчив е алумина в свравнение с другите материали посочени по-горе

          въпреки сериозната цена и име на марката обаче след 4-тата година взе да се разлепя тук там и да спада по-малко и тъй като това ми беше третата надуваема лодка /преди това имах за две години Yamaha и за съвсем малко някакъв австрийски риб който не ме изкефи/ с аналогични проблеми като лодките вина ги са съхранявани на закрито с платнище отгоре а зимата като са спадани са мазани грижливо със паста за съхранение, и като си направих сметката че заради това че двигателя е голям и не е много удобно да се сваля и качва непрекъснато и самата процедура по надуване и пускане на вода трае 1,5-2 часа после същото за прибиране лодката я превозвах на ремарке което вече обезсмисля това да бъде надуваема губеха се всички плюсове и оставаха само минусите затова от миналата година заедно с един приятел си взехме това БИЖУ и съм изключително доволен, така че те съветвам да премислиш вариянта за надуваема лодка със силен двигател малко се обезмислят нещата като почнеш да я употребяваш моят извод е надуваема лодка да супер но с двигател до 8 коня и дължина до 3 м. за да е лека и компактна за пренос и обслужване.
          Дано съм бил полезен.
          Николай Гогов 0898676912

          НЯМА ИДИОТО - УСТОЙЧИВИ НЕЩА. ПРОСТО ИДИОТИТЕ СА ТВЪРДЕ ИЗОБРЕТАТЕЛНИ!

          Коментар


          • #6
            До: Как да избера

            Разходи се до Киров-Бош в Люлин или до "Лаго Пасарел" до Пасарел на пътя за Самоков. Тези след Горубляне, не им помня името, ги подмини, ама ако ти е интересно, може и там да погледнеш. Дано са влезли в час.

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X