Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поздрав за рибарите /и не само/

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Поздрав за рибарите /и не само/

А бе като гледам листата на дърветата си е баш лятото. Да го хванеш така се случва много рядко , пък и това си е доста голям екземпляр. Ама те ще разкажат , надявам се...

Коментар

Първоначално публикуван от vokel Преглед на мнение
      Хайде като е за риба приказката да "оплакнете" малко окото.
      От коя мина е рибата.

Коментар

бая е слънчасал тоя изрод... да не е хванат на "източване" /на водата от микроязовира/
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Севов Преглед на мнение
          Ама те ще разкажат , надявам се...
          Няма нищо за разказване.Снимката е от нета и то от руски хуморестичен сайт ,въпреки ,че очевАдно действието се развива в България.
          Прикачени файлове
          B+

Коментар

Колеги, рибата показана от VOKEL е БУФАЛО. По Дунава се срещаше често в спокойни води с много водорасли, но не кълвеше на нищо друго освен на комбайн със топче стериопор (като толстолопа), за това го ловеха на косене. От 6-7 год. изчезна, защото станаха много енергетици (ловят с ток) и сапьори (бомбаджий). Мой познати били в СССР казваха, че това е някакъв хибрид м-у бял амур, толстолоб и др., ползвали го за почистване на водонапоителни канали от водорасли.
            Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от kiro_vd Преглед на мнение
              Колеги, рибата показана от VOKEL е БУФАЛО. По Дунава се срещаше често в спокойни води с много водорасли, но не кълвеше на нищо друго освен на комбайн със топче стериопор (като толстолопа), за това го ловеха на косене. От 6-7 год. изчезна, защото станаха много енергетици (ловят с ток) и сапьори (бомбаджий). Мой познати били в СССР казваха, че това е някакъв хибрид м-у бял амур, толстолоб и др., ползвали го за почистване на водонапоителни канали от водорасли.
              Колега, в южна България, бъфало, наричат една риба, която е изкуствено създадена кръстоска между каракуда и речен кефал
              и няма нищо общо с показания мутант. Тя е с по-вретеновидно тяло от каракудата, по-голяма глава и се бори яко, като кефал!!!
              Всъщност и толстолоба и белия амур са кръстоски,
              създадени точно с тая цел, прочистване на водоеми.
              Но ме заинтригува много с това определение за "мутанта",
              та ще се разровя в нета!!!!
              Ако намериш нещо и ти, от местни рибари, сподели го,
              ще е интересно!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от GAD Преглед на мнение
                Колега, в южна България, бъфало, наричат една риба, която е изкуствено създадена кръстоска между каракуда и речен кефал
                и няма нищо общо с показания мутант. Тя е с по-вретеновидно тяло от каракудата, по-голяма глава и се бори яко, като кефал!!!
                Всъщност и толстолоба и белия амур са кръстоски,
                създадени точно с тая цел, прочистване на водоеми.
                Но ме заинтригува много с това определение за "мутанта",
                та ще се разровя в нета!!!!
                Ако намериш нещо и ти, от местни рибари, сподели го,
                ще е интересно!!!!
                Точно. И аз се зачудих на обясненията на колегата понеже и по нашия край буфалото няма нищо общо с това от снимката, но кой знае - може и да има различни наименования в различните райони. За мен обаче на въпросната снимка е толстолоб.

Коментар

На първата ми прикачена снимка в предишното ми мнение е толстолоб, а тези черни мутанти с глави, който са 1/3 от тялото по нашият край го наричаме буфало, съгласен съм със вас, че на различни места рибите имат различни имена и в литературата показаното ,като буфало не прилича много на Дунавското.

Коментар

Първоначално публикуван от kiro_vd Преглед на мнение
                    На първата ми прикачена снимка в предишното ми мнение е толстолоб, а тези черни мутанти с глави, който са 1/3 от тялото по нашият край го наричаме буфало, съгласен съм със вас, че на различни места рибите имат различни имена и в литературата показаното ,като буфало не прилича много на Дунавското.
                    Май Тишо Севов е най-прав, т'ва е някъв мутирал толстойлоб!!!!

Коментар

даже прилично малък а до 45кг докато стане има време
                      S klase Mercedes V6, 3200cc, 204 к.с., 500 Нм.
                      или както е казал чипа: 240 к.с., 650 Нм.
                      пауър та пауър...пистолетен изстрел :lol:

Коментар

До: Поздрав за рибарите /и не само/

Тази година в Созопол има бум на скорпиони. Ако не искате
                        да си развалите почивката огледайте внимателно улова си пре-
                        ди да го откачите.Лови се на чуконта а също и на чепаре
                        за сафрид. Хубаво е ако имате подръчни материали като пърче
                        тръба или нещо подобно особено ако сте с гумена лодка.
                        LZ3AG

Коментар

За т.нар. морски дракон ли става въпрос?
                          Наистина от няколко год.популацията доста се е увеличила ,затова внимателно!
                          Ето и две снимчици ,за тези които не са го виждали.
                          Прикачени файлове
                          Густо майна , пътят свърши !!!

Коментар

Да съжалявам за грешката става дума за дракони. Видях си грешката но нямах достъп да я оправя.Те и скорпионите са си
                            достатъчно бодливи но вероятноста да ги збъркаш е много
                            малка а и тази године не хванахме нито един.За сметка на драконите по 7 - 8 на ден. Имах късмета да хвана това лято лястовица.Не съм виждал по красива и интересна
                            риба.Естествено я пуснах.Дожаля ми такава красавица да замине в тигана
                            LZ3AG

Коментар

Мисля,че Томаш има предвид не морския дракон а скорпидата/скорпион/.Това е различна риба от дракона и отровата в шиповете на перките не е толкова силна.При различните хора различно действа,явно е въпрос на организъм и поносимост.Винаги когато е топло времето през лятото,скорпидата се развива и въди много повече от например попчетата.Местообитанията им почти съвпадат,както и храната и когато почетата се изтеглят в по-хладни води остава тази риба и затова най-често се хваща от нея.Месото е превъзходно,също като на костура.Дере се и се обработва като него.Рисковете -някое друго убождане и съответното изтръпване или подуване на мястото.Който обаче знае ,че е алергичен към биоотрови или предполага по-добре да не пробва.
                              Поздрави и наслука.
                              Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
                              "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
                              "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

това чудо съм го ловил и на чепаре за сафрид... и то няколко пъти...
                                като се откачи и заподскача в лодката става голям купон /нали е жега и сме боси/...
                                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X