Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с хъски.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с хъски.

@caterpilar - чета... и плача

@Ico_Ns - щом сме го взели, ще го гледаме. Ако бях прочел темата от линка на катерпилар, едва ли щях да се реша, ама..... То е ясно че ще видим зор, ама хайванчето и то душа носи. Пък и не го прави от лошотия, явно така си му е заложено. Тъкмо майка ми е учителка, а баща ми пенсиониран военен - сега ще си тестват педагогическите и командно-волевите качества
    Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

"Е, имам чувстото че ще се обеси на повода това животно.... чак хрипти вече, ама продължава да напъва на повода...."

Оф наистина много дърпат,на нашия му сложихме строг нашийник,че в един момент не си усещах ръцете от дърпане!

Коментар

Чета и виждам.... нашия дзвер. Ама той на село, в двор. Не е вързан - обикаля си свободно. Обаче, види ли някаква животинка в двора, тутакси я унищожава с 1-2 "елегантни" дивжения. Няма куче, което да му се опре, пък било то и два пъти по-голямо от него. Не знам какво им прави, обаче ги смачква и се гипсирват, буквално. Ако някое му се изрепчи направо откача, и докато не го смачка, не мирясва.

А иначе е добродушен и лигав. На човек няма да скочи никога, освен ако не му направи нещо много гадно. И не, не са глупави. Гадовете мръсни разбират всяка думичка, но не им ли изнася - не са я чули. Искат хора около себе си. Оставени сами, правят пълен погром, особено ако са малки. Нашия вече е на 8 години, и се е поукротил в това отношение, но акъла в главата няма никаква надежда да му дойде. Дърпат яката. А като отидат на ново място, додето не турят у ред всичко около себе си, никакъв шанс да се укротят. Нашия от превъзбуда е стигал до там да преплита краци като пиян морков.

Страхотни животинки, стига да си готов да им търпиш странностите и дивотиите. Виждал съм обаче и добре възпитани и слушащи безпрекословно стопанина си. Явно не е невъзможно, но иска подход и постоянство.

Та тъй. Гледането на хъски си е приключение. Ама според мен си заслужава, стига да имаш условията и търпението за това.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Абе няма безнадеждно за възпитание куче,и си мисля, че ако не могат родителите ти да се справят с хъскито , може би е добре да се даде за известно време на кучешко училище.Не зная колко парички ще ти струва дресурата, обаче другия вариант е цял живот /кучешки де/да плащаш кокошки и кози.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Няма куче, което да му се опре, пък било то и два пъти по-голямо от него. Не знам какво им прави, обаче ги смачква и се гипсирват, буквално. Ако някое му се изрепчи направо откача, и докато не го смачка, не мирясва.
            Абе, баш са си "андрешковци", поне този за когото споменах по горе.
            Чорбаджийчето колега на щерката, та ги разхождат/ха/ заедно понякога.
            До годината се вреше в моя като в майка си, моя пръхтеше, но изтърпяваше глезотиите.
            Да де, ама като качи женска хъскито/повратен момент в съзнанието на мъжките/, сметнал, че морето е до колене и взел да дудне нещо на кучешки, зъби да показва, пробване да дави и гризе гръкляни/с тия чалъми как не е направил беля, като е скочил на майката на момчето, идея нямам/ и т.н.
            Голям и кратък времево лобут отнесъл - сега като види аватара ми, опашката между краката и плътно зад гърба на колегата на щерката.
            Тъй де, кучето скачало според тоягата.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
              Абе, баш са си "андрешковци", поне този за когото споменах по горе.
              Чорбаджийчето колега на щерката, та ги разхождат/ха/ заедно понякога.
              До годината се вреше в моя като в майка си, моя пръхтеше, но изтърпяваше глезотиите.
              Да де, ама като качи женска хъскито/повратен момент в съзнанието на мъжките/, сметнал, че морето е до колене и взел да дудне нещо на кучешки, зъби да показва, пробване да дави и гризе гръкляни/с тия чалъми как не е направил беля, като е скочил на майката на момчето, идея нямам/ и т.н.
              Голям и кратък времево лобут отнесъл - сега като види аватара ми, опашката между краката и плътно зад гърба на колегата на щерката.
              Тъй де, кучето скачало според тоягата.
              Е, то всеки си намира майстора.

Моя например е и по-едър от средностатистическо. Може би с размер на средна овчарка. Не е злобар. В мисъл, за да натири някое друго, трябва то да му се е озъбило. Иначе отива добронамерено, с цел да си играе, само дето не си знае силата и често другите го обръщат ня квичене и беж. А все ще се намери някое да му надвие. Не казвам че мойто е по-най-съвсем. Просто до сега все се случва ние да отърваваме чуждите кучешки кожи.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

... Няма куче, което да му се опре, пък било то и два пъти по-голямо от него. Не знам какво им прави, обаче ги смачква и се гипсирват, буквално. Ако някое му се изрепчи направо откача, и докато не го смачка, не мирясва....
                Хах, не говори тъй, нямаш представа какви кучета има и за колко време могат да транжират на шишчета хъскито ти. Хъскито може и да е добър ловец, но в кучешките битки няма никакъв шанс дори срещу обикновен ротвайлер.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                  Хах, не говори тъй, нямаш представа какви кучета има и за колко време могат да транжират на шишчета хъскито ти. Хъскито може и да е добър ловец, но в кучешките битки няма никакъв шанс дори срещу обикновен ротвайлер.
                  Ако дадено куче е обучавано за бой, то ясно че моя няма шанс. Ама аз и не искам да има. Не е възпитаван да е злобар, а точно обратното.

Коментар

Ако дадено куче е обучавано за бой, то ясно че моя няма шанс. Ама аз и не искам да има. Не е възпитаван да е злобар, а точно обратното.
                    Не ти говоря за обучено куче изобщо. Срещу такова хъскито ти няма да устиска и 5 минути. Имах предвид обикновен ротвайлер.

Коментар

"Белият зъб", ала бала
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Хъскито няма едно от най-важните качества присъщи на ротвайлера, питбула, дого аржентиното и др., а именно липсата на усет за болка. За мускулатура на гърди, крака и сила на захапката няма да говорим. Но то и затова не е бойна порода.
                        Извинявам се за офтопика.
                        Последно редактирано от Тихомир; 27-07-10, 17:07. Причина: пр.грешка

Коментар

Първоначално публикуван от misho60 Преглед на мнение
                          ........, може би е добре да се даде за известно време на кучешко училище....................
                          Няма ефект от училищата, липсата на контакт между стопанин-куче играе голяма роля при всички породи командата за "предаване" не работи особенно добре а при Хъски въобще не работи.
                          Око за око и светът ще ослепее

Коментар

На хъскито му трябва опитен стопанин и работата може да стане. Ако стопанина е аджамия трудно взема водачество в глутницата и работата не върви на добре. Трябва твърдост и постоянство, което не е лесно, защото като цяло породата е лигава и хъскитата са готови да ореват орталъка, ако нещо не им е на кеф (например да са затворени). Моето за един месец изгриза входната врата и се наложи да я блиндирам със стоманени листове. Пробвахме какво ли не - люта чушка, спрей, прочее - нищо не помогна.

Коментар

Мммм, чувствам се все едно съм приет в клуба на прее*ните кучкари Нямам търпение да прескоча до нашите и да кача снимки на ангелската физиономия на дзверо. Ако погледнете в тези дълбоки сини очи, чак няма да повярвате, че това невинно създание е способно да убие кокошка, камо ли да изяде каишката на часовник. Сега няма да припаря до село поне 2-3 месеца... дано тиранозавъра се укроти. Ибаси
                              Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
                                ...дано тиранозавъра се укроти. Ибаси
                                Имаше някаква приказка за блаженните вярващи...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X