Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ПРИКАЗКИ ПОД ШИПКОВИЯ ХРАСТ

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • ПРИКАЗКИ ПОД ШИПКОВИЯ ХРАСТ

    Здравейте , предлагам тази тема с екзотичното заглавие да бъде за историите ни ловни след съботния и неделния излет... с по малко лъжи, но все пак да се послъгва си е ловна страст ...
    Последно редактирано от afrikancho; 01-12-07, 17:24.


  • #2
    До: ПРИКАЗКИ ПОД ШИПКОВИЯ ХРАСТ

    ЗАпочвам с днешното ни приключение в с. Капитан Андреево, ловувайки по границата с Р.Турция..
    Бележката е за диви прасета, минаваме две дерета , продължаваме, само лисици и чакали, един заек изкача от краката на МИНКАТА - около 60 годишен, в настроение от подаваната ракийка, и се стресна той и псува заека, щото оня му напълни очите с пръст, а и пушката на МИнката подпряна на чилията, а той ще да пикае искал.... После карайки последното за сутринта дере / в нашите лонви полета деретата са къси и малки с изключение на едно две, от страни е с ниви и лозя сято/ , пак нищо. Решаваме да палим огъня, а иначи свински дири има, ама и ракия има, няма кой да ти търси прасето поне за сега.
    Но прибира се от пусията последния и стрестнато вика и пребледнял е щото изтървал ама не казва, щото ще го бъзикат, но си признава в крайна сметка, че прасето от полянката под храста в гъстото изкача и зад него тръгва към реката, а нашя пребледнял гърми , изпразва двуцевката иначе скъпа е , а прасока си заминава в дерето и после той ловеца вика прасеееетооооо прасеттоооо в дерееетооо тръгнааа, а ние се разтавяме на ново, кой с ракийта бяга не я оставя, другия огъня иска да гаси, третия като рамбо през гъсталака тръгна да пресича... Чуват се изтрели, после по нивата гледам в далечината черно петно като танк бяга към гората / мешова яка , южен скат/, а подир него двама бягат и псуват и гърмят с дремки ама нейсе, то си влезе в гората без кучетата да го гонят ???
    Странно решиха че са две прасета, това си бе ранено и до сега се търси по дерета и мешови курийки ама май не е ранино та си е живо и здраво, та си прехвълри баира и на другата дружинка отиде.
    Утре ще се търси на ново... После имаше ругатни що как се изтърва от къде мина кучетата къде са, кой как разтавял и пр. ама огъня и винцето замъглиха съзнанието, стоплиха душите и весело стана и забравиха за прасето... А то сега сигурно бере душа или пък се смее надничайки пияните погледи и бляскавите лукави очи на дружинката пред огъня. Поне така ги оставих...

    Коментар

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

    Зареждам...
    X