Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На лов без нещастни инциденти

Свий
Темата е затворена.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • На лов без нещастни инциденти

    При работа с оръжие винаги има нещастни случаи, дори при професионалистите ... за съжаление. Инцидентите при ловците могат да се намалят, разбира се, ако има желание и ефикасен контрол. Най-честите причини са неспазване на правилата: употребата на алкохол, страхът, стрелба по неясна цел, ползване на неподходящи патрони/проектили, липса на дисциплина и отговорност, безхаберие и т.н. Дори в случаите, когато се чуе разумно мнение, то се приема с нихилизъм. Само военна дисциплина по време на лов може да има положителен ефект, но това трябва да се наложи от закона и да е подкрепено от хората, а именно: сериозни критерии при избор на ръководители на ловни излети и уважение на техните решения; инструктаж на ловците преди излета и лична отговорност на участниците в лова; при първо нарушение - публичен коментар на случая, а при повторно нарушение на правилата - без повече компромиси, напр. лишаване от право на лов до края на сезона, и тн. Ако във форума има желание у колегите да ходим на лов без притеснение и да се връщаме у дома живи, здрави и в добро настроение, моля коментирайте и допълнете тези мисли.
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

  • #2
    До: На лов без нещастни инциденти

    Подкрепям за дисциплината. Наистина инцидентите са доста и то все от прекомерна увереност в собствените възможности. Оръжията не са шега. А лова не е CS.
    Венцислав Петров: Когато на едно място са интересите на хиляди човеци, всички да са еднакво доволни би означавало, че мястото се нарича психиатрия...

    Коментар


    • #3
      До: На лов без нещастни инциденти

      Една от най-лошите ситуации, в които съм попадал в района София-Самоков-Дупница, е при лов на прасета чрез гонка, когато офф-роудъри, за беля, с АТВ-та пресичат огневата линия. От една страна, ловците имат традиции за нареждане на пусиите за лов от много 10-ки години; от друга - младежите с мотори (или на коне) са нашите деца, които имат право да си бръмчат, но естествените диви терени - местата, където и двете категории могат да се кефят, често са едни и същи. Нека всеки сподели мнение - как да практикуваме нашето хоби, без да си пречим! Мисля, че в диалога се ражда истината.
      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

      Коментар


      • #4
        До: На лов без нещастни инциденти

        Този диалог се е водил няколко пъти тук и резултата винаги е бил един и същ-неразбирателство и от двете страни. Явно поне за сега не сме дорасли да го решим. За да не се стига до предишните меко казано разправии, заключвам.
        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
        Селска фурна аспух нема. Пак същият.
        В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X