Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Риболов с подръчни средства

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Риболов с подръчни средства

Здравейте!
    Започвам малко от далеч.
    Някои хора напоследък са много запалени по т.нар. оцеляване.
    В България не може да се говори за истинско оцеляване, защото населените места са нагъсто, има дивеч , реки, риба, гъби и т.н.

-Твърди се, че щом има река, язовир всики може да си хване риба, ама не е точно така. Вие как мислите?
    -Да приемем , че имаме кукичка и месина (или сме си направили такива), отсичаме една пръчка и оттам нататък ?
    -Каква стръв се използва и как да си я намерим ? (Изключваме покупка от магазина )
    -Какви методи са най практични и как (къде,кога) точно да си хванем риба?
    Опитвали ли сте нещо подобно? Споделете.

Нека някой модератор да направи прератка за тази тема и в раздела за оцеляване.

До: Риболов с подръчни средства

Мисля , че първото условие за някакъв успех е - да има риба .
    След това при наличие на необходимия минимум от оборудване могат да се спретнат някои нещица .
    За пръчката е ясно-най-близката леска , за плувка може да се използва една куха сламка или суха пръчица , която се връзва за двата края към месината и става плаваща плувка . За тежести могат да се използват всякакви размери камъчета , а ако искаме просто да изправим плувката може и с малки топчета глина които се притискат към кордата ( след малко се разтварят но...) По принцип знаете че и без тежести кукичката си потъва от тежеста на стръвта .
    За стръв могат да се ползват много неща :
    мухи , червеи извадени от брега на реката , сливи или джанки ( ловил съм кефал на тях) , чувал съм и за горски ягоди ,но не съм пробвал и т.н. Повечето плодове които растът по бреговете мисля че стават , защото така или иначе като паднат във водата рибата ги яде и е свикнала с тях .
    ‎По 2 литра са само млякото и сока !
    WJ 4.7

Коментар

До: Риболов с подръчни средства

Ето я темата http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...E1%EE%EB%EE%E2
      Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
      Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X