Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Само за ловци!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Само за ловци!

Пускам тази тема ,за да може ловците,повтарям ловците джипари да може да споделяме теорията и практиката на лова.Нямяам намерение да се пораждат безмислени спорове,като предишните,от рода да не стеляме по животни ,да ходим на стрелбища с мишени и тем подобни глупости.Нека никой не бърка -това не е тема на "зелени балкани"срещу,които нямам нищо напротив,но както аз не съм тръгнал да ги убеждавам,че така обичания от тях малък и голям корморан/който всъшност чрез отстрел регулират численноста му навсякъде в Европа/ изпояде рибата в наще водоеми.И то защо защото е прелетен и като го запуцатот геманско,чехско,унгарско,румънско и той си идва у нас защото е защитен.Резултат повсеместното му разпространение и обезрибени водоеми.
    Същото е и с по-голямата част от прелетните соколи.И на мен ми е приятно да ги има,но огледайте се по всички междуградски пътища,да не говорим за магистралата.Навсеки втори кол стои птица с крив клюн.Тя надали се интересува от автомобилите.Сега се излюпват малките на почти всички птици,да не говорим за зайци и др.Някои си мислят ,че щом и сокол той е мишкар,да ама не.И техния брой навсякъде се регулира,у нас обаче е защитен.Да има хишни птици ,които са намалели и почти изчезнали,като египетския лешояд ,голяма част от орлите и др.,но това не са хилядите соколчета,които нямат и естествен враг и са суперпопулация.
    Май се отплеснах,но като почна не мога да спра.
    Хайде ловци споделяйте,пращайте снимки на ваште четириноги помошници,хвалете се и НА СЛУКА!
    Густо майна , пътят свърши !!!

Re: Само за ловци!

Първоначално публикуван от e100
    Пускам тази тема ,за да може ловците,повтарям ловците джипари да може да споделяме теорията и практиката на лова.Нямяам намерение да се пораждат безмислени спорове,като предишните,от рода да не стеляме по животни ,да ходим на стрелбища с мишени и тем подобни глупости.Нека никой не бърка -това не е тема на "зелени балкани"срещу,които нямам нищо напротив,но както аз не съм тръгнал да ги убеждавам,че така обичания от тях малък и голям корморан/който всъшност чрез отстрел регулират численноста му навсякъде в Европа/ изпояде рибата в наще водоеми.И то защо защото е прелетен и като го запуцатот геманско,чехско,унгарско,румънско и той си идва у нас защото е защитен.Резултат повсеместното му разпространение и обезрибени водоеми.
    Същото е и с по-голямата част от прелетните соколи.И на мен ми е приятно да ги има,но огледайте се по всички междуградски пътища,да не говорим за магистралата.Навсеки втори кол стои птица с крив клюн.Тя надали се интересува от автомобилите.Сега се излюпват малките на почти всички птици,да не говорим за зайци и др.Някои си мислят ,че щом и сокол той е мишкар,да ама не.И техния брой навсякъде се регулира,у нас обаче е защитен.Да има хишни птици ,които са намалели и почти изчезнали,като египетския лешояд ,голяма част от орлите и др.,но това не са хилядите соколчета,които нямат и естествен враг и са суперпопулация.
    Май се отплеснах,но като почна не мога да спра.
    Хайде ловци споделяйте,пращайте снимки на ваште четириноги помошници,хвалете се и НА СЛУКА!
    Съгласен съм стеб за популацята, но ВСЕКИ истински ловец трябва не само да отстрелва а и да се грижи за дивеча и това е казано в закона за лова!
    Аз примерно през зимата съм разхвърлял царевица, и мисля че всички сме го правили и не само това а и хранилки и др.
    Та по този повод за това има понятие ПОДБОРЕН ОТСТРЕЛ (за незнаещите това е да се отиде за определено животно в гората, и само от двама човека. А не цяла ловна дружинка) и по този начин се регулира популацията!
    LZ1HKW
    Реглаж на преден и заден мост
    My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Влади нали ей-сега се уреди с нарезно и разрешително за подборен.
      Ха да те видя как ще се уредиш с бележка от твоята ловна дружинка.
      Щото ей така не можеш с пукалото да си ходиш на подборен.Без
      надлежното разрешение си жив бракониер.А от една дружинка
      бележцитата е най-често само за 2-3ма.Познай за кого
      Аха и да добавя:най-често се регулира популацията на ядливият
      дивеч
      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter
        Влади нали ей-сега се уреди с нарезно и разрешително за подборен.
        Ха да те видя как ще се уредиш с бележка от твоята ловна дружинка.
        Щото ей така не можеш с пукалото да си ходиш на подборен.Без
        надлежното разрешение си жив бракониер.А от една дружинка
        бележцитата е най-често само за 2-3ма.Познай за кого
        Аха и да добавя:най-често се регулира популацията на ядливият
        дивеч
        Това е ясно! Но аз не познавам ловец, който поне веднъж да не е избракониерствал примерно с фар за зайци или друго .
        А кажи ти колко пъти си ходил на прасета подборно?
        LZ1HKW

Коментар

От теб изброеното-целогодишно и постоянно е,през размножителният периоид е безмислено,щото като утрепаш
          една бременна или с малки догодина ще гониш михаля.А за
          хищник-постоянно независимо кога,как и къде.Мерне ли се пред цевта-долу е.А соколите дето е100 им е хвърлил око ми заместват
          стрелбата по панички.Имам 2 даже на магистралата м/у Пловдив
          и Стамболййски.
          Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

[quote="derhunter"]От теб изброеното-целогодишно и постоянно е,през размножителният периоид е безмислено,щото като утрепаш
            хищник-постоянно независимо кога,как и къде.Мерне ли се пред цевта-долу е.А соколите дето е100 им е хвърлил око ми заместват
            и Стамболййски.А ти защо мислиш че са тези фарове на Самурая

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter
              От теб изброеното-целогодишно и постоянно е,през размножителният периоид е безмислено,щото като утрепаш
              и Стамболййски.
              За това става въпрос ! Всеки е бракониер до някъде но все пак се грижим за дивеча. Дали с хранилки или да не ги стреляме в размножителен период и тн.
              LZ1HKW

Коментар

Години наред ,след като сезона мине двама ловци започваме да си зареждаме две солища.Слагаме както се полага по една две буци сол,чувал царевица,кофа ярма ,меласа върху изгнил пън и разбирасе нафтичка в една ямка.До средата на май само ги зареждаме и наблюдаваме движението,кой ги посещава,колко често идва ,сърни прасета ,а понякога и елени,колко самци и колко майки с колко малки.Въобще придобиваш представа за раьона тази година.Към края на май при сигнал ,че започва да се върти някой добър самец започваме да дижурим.Често вечер се наслаждаваш на майка с малките,които тя приучава да минават по този маршрут и ако не ги закачаш ,това го помнят и като пораснат пак идват там. Естествено ако дойде това ,което чакаш знаете какво следва.По този начин преди сезона се реализират по три ,четери.
                Те това бракониерство ли е кажете ми колеги?Държа на мнение само от ловци!
                Забравих да кажа ,че до към края на юли не си позволяваме да гоним с кучета.Освен,че до тогава малкине нямат шанс пред кучетата,а и обикновено са такива жеги и суша ,че кучетата само се тормозят.

Коментар

Години наред ,след като сезона мине двама ловци започваме да си зареждаме две солища.Слагаме както се полага по една две буци сол,чувал царевица,кофа ярма ,меласа върху изгнил пън и разбирасе нафтичка в една ямка.До средата на май само ги зареждаме и наблюдаваме движението,кой ги посещава,колко често идва ,сърни прасета ,а понякога и елени,колко самци и колко майки с колко малки.Въобще придобиваш представа за раьона тази година.Към края на май при сигнал ,че започва да се върти някой добър самец започваме да дижурим.Често вечер се наслаждаваш на майка с малките,които тя приучава да минават по този маршрут и ако не ги закачаш ,това го помнят и като пораснат пак идват там. Естествено ако дойде това ,което чакаш знаете какво следва.По този начин преди сезона се реализират по три ,четери.
                  Забравих да кажа ,че до към края на юли не си позволяваме да гоним с кучета.Освен,че до тогава малкине нямат шанс пред кучетата,а и обикновено са такива жеги и суша ,че кучетата само се тормозят.
                  Браво колега !
                  Точно това имах и аз впредвид...
                  LZ1HKW

Коментар

Ето някои от наште кучета:

Ще има и още.

Коментар

.
                      Ууууууу...., БРАКОНИЕР гаден!!!!

(Модератора да не ме трие, щото с е100 сме приятели от 27 години и ходим заедно за .....ГЪБИ!!!)

Коментар

Аз пък, най-обичам кормораните! Храня ги редовно със зрънца..... м/у 3-ти и 1-ви №...! Това е защото съм и запален рибар, а както знаем те са много полезни за рибата понеже я масажират с клюнове и я държат на топло в гушката, да не изстине в студената вода..!

Коментар

За тази твоя слабост към кормораните знам одавна .Събирай семенца,но мини на по едри по лесно се наяждат.Друг подобен на корморана и не типичен за вътрешноста е гларуса.За него кво да ви кажа ,До преди 15-20 год. не се срещаха в Пловдивско,а днес са повсеместно разпространени.Срещаш ги на бунището ,на брега на водоема където унищожава рибките,яйцата и малките на всичко до което се докопа,но в това число не влиза корморана.Гларуса също няма естествен враг.
                          И какво излиза корморана и гларуса са защитени, това ми прилича малко на закон за защита на ромите . Трябва да се грижим за едни птици ,които никой не ги яде ,нищо не ги напада,същевременно се размножават поголовно нанасят големи вреди и заемат местото на нормалните обитатели на ареала и са защитени със закон. Тези два вида птици ги дадох за пример защото са най-показателни,а всъшност примерите за глупост в законодателството са много.

Предлагам да си направим сдужение /без юридическа регистрация/
                          СЪЮЗ НА ЛОВЦИТЕ НА СВОБОДНА ПРАКТИКА

Коментар

Същия е случая с рапаните в Черно море. Произхода му е от Японско море, тук няма естествен враг, ама преди няколко години ревнаха че ловците на рапани били изловили всичко и били прецакали екосистемата! Кака екосистема бре, той жива мида не остави като се беше безконтролно размножил, сега се пооправиха нещата малко...
                            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първо - ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА

темата на е100!!!
                              Що се касае до бракониерството
                              ( всеки си го тълкува както си
                              знае ),истина е, че няма несъгрешил
                              ловец, но ... НО ... това е далеч
                              по маловажно от това, което истинският
                              ловец прави за дивеча.В случая не
                              визирам тъпите месари, кото ловуват
                              целоседмично и са изпосрали, простете
                              изпозастреляли сичко мърдащо и
                              не дотам.
                              Иде реч за тези другите, многото,
                              които ловуват, щото без лов просто
                              не могат, но и полагат сума грижи за
                              оцеляването на дивеча, трошат кинти
                              и отделят време за да оцелее същия
                              този дивеч от гореспоменатите.
                              Така че пичове, щом се грижите за
                              гората и животните, ще си ловувате,
                              т'ва е!
                              Да живей куманизъма!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X