Пускам тази тема ,за да може ловците,повтарям ловците джипари да може да споделяме теорията и практиката на лова.Нямяам намерение да се пораждат безмислени спорове,като предишните,от рода да не стеляме по животни ,да ходим на стрелбища с мишени и тем подобни глупости.Нека никой не бърка -това не е тема на "зелени балкани"срещу,които нямам нищо напротив,но както аз не съм тръгнал да ги убеждавам,че така обичания от тях малък и голям корморан/който всъшност чрез отстрел регулират численноста му навсякъде в Европа/ изпояде рибата в наще водоеми.И то защо защото е прелетен и като го запуцатот геманско,чехско,унгарско,румънско и той си идва у нас защото е защитен.Резултат повсеместното му разпространение и обезрибени водоеми.
Същото е и с по-голямата част от прелетните соколи.И на мен ми е приятно да ги има,но огледайте се по всички междуградски пътища,да не говорим за магистралата.Навсеки втори кол стои птица с крив клюн.Тя надали се интересува от автомобилите.Сега се излюпват малките на почти всички птици,да не говорим за зайци и др.Някои си мислят ,че щом и сокол той е мишкар,да ама не.И техния брой навсякъде се регулира,у нас обаче е защитен.Да има хишни птици ,които са намалели и почти изчезнали,като египетския лешояд ,голяма част от орлите и др.,но това не са хилядите соколчета,които нямат и естествен враг и са суперпопулация.
Май се отплеснах,но като почна не мога да спра.
Хайде ловци споделяйте,пращайте снимки на ваште четириноги помошници,хвалете се и НА СЛУКА!
Същото е и с по-голямата част от прелетните соколи.И на мен ми е приятно да ги има,но огледайте се по всички междуградски пътища,да не говорим за магистралата.Навсеки втори кол стои птица с крив клюн.Тя надали се интересува от автомобилите.Сега се излюпват малките на почти всички птици,да не говорим за зайци и др.Някои си мислят ,че щом и сокол той е мишкар,да ама не.И техния брой навсякъде се регулира,у нас обаче е защитен.Да има хишни птици ,които са намалели и почти изчезнали,като египетския лешояд ,голяма част от орлите и др.,но това не са хилядите соколчета,които нямат и естествен враг и са суперпопулация.
Май се отплеснах,но като почна не мога да спра.
Хайде ловци споделяйте,пращайте снимки на ваште четириноги помошници,хвалете се и НА СЛУКА!
Коментар