Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тече процедура за предоставяне на язовири на сдружения

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Тече процедура за предоставяне на язовири на сдружения

На 21.10.08 г. е побликувана заповедта на министъра за откриване на процедура по предоставяне на управлението на рибните ресурси на сдружения с нестопанска цел. Приемът на документи е до 45 дена от 21.10.08 г.Има и наредба за това / интересно, че нмого трудно я намерих/.Ще кача и двете. За срок от 5 г. ще се отдава управлението на някои от големите ни язовири/Стамболийски, Батак, Доспат, Домлян, Сопот,Жребчево, Цонево, Йовковци и др./ Сдруженията , които могат да участват трябва да са регистрирани юридически лица с нестопанска цел, с минимум 500 членове с риболовни билети и членски карти , да имат план за зарибяване, да са извършвали зарибявания и др. Същите сдружения , след като бъдат удобрени ще охраняват язовирите. Това не е лоша идея, понеже бракониерите изтарашиха всичко.
    Интересувам се, ако някой знае, има ли регистрирани такива сдружения? За кои язовири? Бих се включил в някое.
    Интересно ми е , че наредбата е побликувана през декември 2007 г., а в критериите за оценка на кандидатите се иска дейност от 5 г. назад./ малко ми е мъглява цялата работа/. Освен това ако сега решим да регистрираме едно сдружение, няма да ни стигне времето , за да подадем документи. Жалко
    Прикачени файлове
    [IMG]http://forum.offroad-bulgaria.com/attachment.php?attachmentid=79977&stc=1&d=1237313877[/IMG] Дискавъри 2 , ТД5

До: Тече процедура за предостане на язовири на сдружения

Не само язовири но и реки ще се дават на здружения.
    Има такива здружения - риболовни.
    Ясно е че не всеки ще може да вземе язовир или река.
    Като цяло идеята е много добра - (на запад е така от много години), единствено ме притеснява да не стане пак българска работа.
    интересно, че нмого трудно я намерих
    за мене не е интересно а нормално, като знам колко време се ровя да си намеря заповедта за забрана на любителски риболов !!!
    много е калпава информационната система нищо не може да се намери, много хора дори и не знаят че излизат непрекъснато нови заповеди и забрани.
    Поздрави.

Коментар

Знам че на повечето места ще стане българската работа.Всички сме виждали с очите си охраната всеки ден как опъва мрежите,дори най-нагло гонят рибарите от водоемите и то в частта ,която не е под юрисдикцията на "концесионера".

Що се отнася до наредбите,и изобщо всички нормативни актове,те са стотици-хиляди.Имам база данни с неограничен достъп,така че ако някой търси каквото и да било,е на едно кликване разстояние.
      Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
      NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

То идеята е не да вземат участък и да го обезрибят а да го зарибяват и стопанисват, определяйки режима на риболов в съответния воден обект, и взимайки съответно такси.
        Но според мене някой трябва да контролира клубовете как си вършат работата.
        Някои клубове отделят по голяма част от членския си внос за зарибяване макар че нямат собствен участък. Идеята е с тези ресурси да зарибяват и поддържат свой водоем.

Коментар

До: Тече процедура за предоставяне на язовири на сдружения

За да се лови риба на тези водоеми ще трябва освен риболовен билет да имаме членска карта от сдружението , което ги стопанисва. Доста карти ще трябва да си имаме.
          Някой знае ли дали има сдружение за яз. Сопот?
          [IMG]http://forum.offroad-bulgaria.com/attachment.php?attachmentid=79977&stc=1&d=1237313877[/IMG] Дискавъри 2 , ТД5

Коментар

И да има на дали ще се даде публичност.
            най вероятно сега се събират кандидатури които ще се обсъждат и накрая ще се реши кой, какво, защо и как.

Коментар

Тъй като сме в България, нещата няма да станат така.
              Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
              Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
              ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Ясно е , че всичко ще мине 'под масата".Като се загледах в моя риболовен билет се оказа , че без да знам съм станал член на риболовно сдружение " Синегрида". Поне такъв е печатът на билета ми. Потърсих в "Гугъл" и нищо не излезе за тях. Може да се окаже , че съм бракониерствал почти цяла година, но пък и без това никой не ме е проверявал

Коментар

Re: Тече процедура за предоставяне на язовири на сдружения

но пък и без това никой не ме е проверявал
                  Ето това е един от най големите проблеми в българия.
                  Въпреки че вече се позасилиха да проверяват особенно по сигнали от съвестни рибари.

Коментар

това лято повечето рибари от града ни направихме събрание избрахме си прецедател касиер и зам прецедател идеята беше да основем рибарско дружество и да искаме нестопанисван водоем до града ни всички на събранието се подписахме за идеята до тук добре ама водоема който поискахме се оказа че се нуждае от неотложен ремонт имаше начин ние да го ремонтираме защото между нас има собственици на строителна техника багери булдозери и самосвали доколкото знам засега нищо не се е случило в крайна сметка ме съмнява че някой бизнесмен е заинтерсуван от обекта ако го ремонтираме и ще искочи някой собственикзатова си ходя само на дунава ама както е тръгнало и дунава ще дадат на концесияпоздрави
                    ТЛК 90 120кв Дайхатсу Ф20 Няма да пия повече .....ама и по малко няма да пия...

Коментар

Re: Тече процедура за предоставяне на язовири на сдружения

доколкото знам засега нищо не се е случило
                      Обърнете се за справка към съответните звена на СЛРБ и ИАРА във вашия окръг. Аз доколкото знам още не е дадено нищо на никой.

Коментар

Основно е целта тези големи водоеми да се вземат от НСЛР.Само те отговарят на изискванията и имат ресурс за стопанисване на такива язовири.Поне така мисля.А пък какво ще стане един Господ знае.Има водоеми където трябва да ходи въоражена рота за да го опази от бракониери.Нямат наяждане.
                        Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
                        "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
                        "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Някой случайно да е чул нещо по темата?

Коментар

Язовирите вече са предоставени на Националното ловно-рибарско сдружение. Вече ще трябва освен риболовен билет да си извадиме и членска карта , за да риболовстваме.Копнах от един сайт малко инфо, но е непълно. Не мога да изнамеря заповедтта на министъра.
                            Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X