На 21.10.08 г. е побликувана заповедта на министъра за откриване на процедура по предоставяне на управлението на рибните ресурси на сдружения с нестопанска цел. Приемът на документи е до 45 дена от 21.10.08 г.Има и наредба за това / интересно, че нмого трудно я намерих/.Ще кача и двете. За срок от 5 г. ще се отдава управлението на някои от големите ни язовири/Стамболийски, Батак, Доспат, Домлян, Сопот,Жребчево, Цонево, Йовковци и др./ Сдруженията , които могат да участват трябва да са регистрирани юридически лица с нестопанска цел, с минимум 500 членове с риболовни билети и членски карти , да имат план за зарибяване, да са извършвали зарибявания и др. Същите сдружения , след като бъдат удобрени ще охраняват язовирите. Това не е лоша идея, понеже бракониерите изтарашиха всичко.
Интересувам се, ако някой знае, има ли регистрирани такива сдружения? За кои язовири? Бих се включил в някое.
Интересно ми е , че наредбата е побликувана през декември 2007 г., а в критериите за оценка на кандидатите се иска дейност от 5 г. назад./ малко ми е мъглява цялата работа/. Освен това ако сега решим да регистрираме едно сдружение, няма да ни стигне времето , за да подадем документи. Жалко

Интересувам се, ако някой знае, има ли регистрирани такива сдружения? За кои язовири? Бих се включил в някое.
Интересно ми е , че наредбата е побликувана през декември 2007 г., а в критериите за оценка на кандидатите се иска дейност от 5 г. назад./ малко ми е мъглява цялата работа/. Освен това ако сега решим да регистрираме едно сдружение, няма да ни стигне времето , за да подадем документи. Жалко

Коментар