Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пирани!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Пирани!

Първоначално публикуван от Myyy Преглед на мнение
    До сега всички умряха на втория ден. Ако някой иска живи ще се пробвам по-експресно да ги консервирам
    Заварявай ги повече , за да се херметизира капачката!

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
      За пираните има доста митове насадени най-вече от Холивуд!
      Дори и по родните си места пираните стават опасни през един определен период от годината! Тогава водите от придошлите реки започват да се отдръпват в старите корита и множество пирани остават в плен във водоеми вече несвързани с реката. Водата в тези водоеми постепенно намалява, съответно концентрацията на рибите се увеличава. Кислорода във водата също намалява, и това съчетано с недостига (или пълната липса) на храна превръща ятата пирани в чудовища нападащи всичко дето мърда.
      В България това е невъзможно да се случи! Дори да приемем че възрастни екземпляри успеят да се приспособят и да преживеят някоя зима, те никога няма да могат да се размножат при нашите климатични условия и да достигнат нужната концентрация в нашенски водоем!
      И аз немога да се съглася с теб.Гледах едно предаване по телевизията по което казаха точно обратното.Пираните били активни точно когато водите са най-придошли,а не се отдръпват,защото когато се отдръпват главната им цел била да намерят обежище докато водите отново започнат да прийждат.Много от тях не успяват и биват изяждани от лешояди и други животни.Но това дали ще се приспособи или не... да се надяваме,че не. То нестига,че няма риба в водоемите ми сега и пираните да я изяждат още повече...

Коментар

Червенобузите костенурки са по-голям проблем от Пираните.
        Отиваш в магазина , харесваш си една миниатюрна костенурчица, уверяват те , че никога няма да порасне, и като стане 2 кила - се чудиш какво да го правиш Костенурчо. Понеже го обичаш и ти е жал да го направиш на супа - го пускаш примерно в някой Резерват за да му е добре - И всички местни риби и костенурки в резервата заминават на кино. Червенобузко яде всичко и по много, оцелява през зимата и няма естествени врагове - и като е защитен в резервата - се множи на воля, и изяжда всичко наред.
        За момента са забелязвани в Ропотамо и Камчия...
        Не си купувайте червенобузи костенурки и не ги пускайте на свобода!
        За пираните е ясно - има Пирани има проблем.
        За скорпионите - Във Велико Търново, по студентските квартири още се срещат - 3-4 сантиметрови видове за храна си отглеждат студенти ... Шегата настрана. Около веднъж на седмица от канала на мивката изпълзяваше скорпион докато живеех на улица "Акация" в В.Търново. Срещат се и в шумата по земята в близост до р. Янтра. Ако искате да ги отглеждате ви е нужен терариум, с определена влажност , желателно е да е застлан с местна почва , шума и.т.н. да се пръска с пулверизатор за да се постигне определена влажност, лампа , която да потдържа температурата, развъдник за щурци за да има подходящи размери (лошо е ако избягат щурците, че са по-зле от хлебарките - и те ядат всичко, но онези поне си мълчат...а щурците и скрибуцат)... такива работи .. по-лесно е отглеждането на тарантулите.
        При ужилване от нашенски скорпион, ако човека не е алергичен се получава подобно на ужилване от пчела петно около 5-6 см. При алергия към ухапвания от насекоми работата е много по-сериозна.
        За маларийният комар (преносителят на болеста) Вирее по устието на р. Камчия. Лошо ще стане ако човек болен от малария се разходи там ... После Риболовът на Хинин ще се развие главоломно ...
        Последно редактирано от iai-bg; 24-08-08, 11:31.
        Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

Първоначално публикуван от iai-bg Преглед на мнение
          Червенобузите костенурки са по-голям проблем от Пираните.
          Отиваш в магазина , харесваш си една миниатюрна костенурчица, уверяват те , че никога няма да порасне, и като стане 2 кила - се чудиш какво да го правиш Костенурчо. Понеже го обичаш и ти е жал да го направиш на супа - го пускаш примерно в някой Резерват за да му е добре - И всички местни риби и костенурки в резервата заминават на кино. Червенобузко яде всичко и по много, оцелява през зимата и няма естествени врагове - и като е защитен в резервата - се множи на воля, и изяжда всичко наред.
          За момента са забелязвани в Ропотамо и Камчия...
          Не си купувайте червенобузи костенурки и не ги пускайте на свобода!
          За пираните е ясно - има Пирани има проблем.
          За скорпионите - Във Велико Търново, по студентските квартири още се срещат - 3-4 сантиметрови видове за храна си отглеждат студенти ... Шегата настрана. Около веднъж на седмица от канала на мивката изпълзяваше скорпион докато живеех на улица "Акация" в В.Търново. Срещат се и в шумата по земята в близост до р. Янтра. Ако искате да ги отглеждате ви е нужен терариум, с определена влажност , желателно е да е застлан с местна почва , шума и.т.н. да се пръска с пулверизатор за да се постигне определена влажност, лампа , която да потдържа температурата, развъдник за щурци за да има подходящи размери (лошо е ако избягат щурците, че са по-зле от хлебарките - и те ядат всичко, но онези поне си мълчат...а щурците и скрибуцат)... такива работи .. по-лесно е отглеждането на тарантулите.
          При ужилване от нашенски скорпион, ако човека не е алергичен се получава подобно на ужилване от пчела петно около 5-6 см. При алергия към ухапвания от насекоми работата е много по-сериозна.
          За маларийният комар (преносителят на болеста) Вирее по устието на р. Камчия. Лошо ще стане ако човек болен от малария се разходи там ... После Риболовът на Хинин ще се развие главоломно ...
          Не знам да плача или да се смея - поне часта за скакалците ми е адски смешна. Да не си помислиш, че не знам за какво става въпрос - дядо ми е от северна България и там скакалци да искаш (дори и да не ги искаш пак е пълно...). Та за костенурките, скорпионите и всякакви привнесени видове... съжелявам, че трябва да го кажа така направо, но си е ГСП - груба селяндурска проява, да поемеш отговорност за нещо живо и после, само защото не си бил достатъчно прозорлив да го изхвърлиш! По какво се различаваме от животните - абе разправят, че сме можели да мислим... да ама не или поне някои все забравят да стигнат до тая крайност наречена мислене...
          Последно редактирано от господин никой; 24-08-08, 13:35. Причина: typo...

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
            Не знам да плача или да се смея - поне часта за скакалците ми е адски смешна. Да не си помислиш, че не знам за какво става въпрос - дядо ми е от северна България и там скакалци да искаш (дори и да не ги искаш пак е пълно...). Та за костенурките, скорпионите и всякакви привнесени видове... съжелявам, че трябва да го кажа така направо, но си е ГСП - груба селяндурска проява, да поемеш отговорност за нещо живо и после, само защото не си бил достатъчно прозорлив да го изхвърлиш! По какво се различаваме от животните - абе разправят, че сме можели да мислим... да ама не или поне някои все забравят да стигнат до тая крайност наречена мислене...
            За скакалци не съм говорила ...
            Скорпионите са си местни...
            Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

Първоначално публикуван от iai-bg Преглед на мнение
              За скакалци не съм говорила ...
              Скорпионите са си местни...
              Грешка моя - за щурците ставаше въпрос... Нямам нищо против каквито и да е животни стига да са си местни - това го казах вече - споменах ги защото модата да се гледат екзотични животни се простира от зайците до змиите...

Коментар

Айде - пирани и в Софийско!

Уловиха пираня и в Софийско
                27 август 2008 / Павел Манов
                Два месеца след като бяха уловени първите пирани у нас в язовир "Пача бара" край Габровско малчуган улови пираня и в Софийско.
                Уловената пиранята от река Гурмазовска Сн.: Павел Манов

Улових пиранята на 26 август в град Божурище в река Гурмазовска на плувка на бял червей, съобщи и прати снимки на Дир. бг самият ловец.
                Вижте необичайния улов в софийската река
                Бел. ред. Първата пираня, дълга 28 см, беше уловена в язовори "Пача бара" "на червей" от софиянец (Виж линка). Рибата бе разновидност на червената пираня - най-хищният вид. Те се срещат в Южна и Централна Америка. Живеят в реките Ориноко и Амазонка и в техните притоци, а името им идва от река Пираниа, където са били открити за първи път.
                http://dnes.dir.bg/2008/08/27/news3323495.html

Коментар

Абе и аз хванах една преди години от магазин за сувенири в Бразилия,ама нещто взеха да я гризат някакви животинки.Моита обаче изглежда по свирепа-сигорно е 4WD-
                  Прикачени файлове
                  Емил-00356 99872043-Малта
                  Defender-90

Коментар

Re: Пирани!

Пиранята не е чак толкова хрисима рибка
                    http://www.youtube.com/watch?v=fxw1E...eature=related

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X