Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кое животно е и тревопасно и хищник едновременно?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кое животно е и тревопасно и хищник едновременно?

Kое животно е едновременно и тревопасно и хищник?

Сещам се за два големи всеядни бозайника по нашите земи - мечката и свинята. От дребосъците - таралежът, язовецът и плъхът. Ако се замисля, ще извадя още. За птиците няма да изброявам - всеядни са без изключение.

Няма нужда да ми обясняваш какво е стръвница и т.н. Фактът си е факт. Вярно е, че свинята няма да те гони да те убие, за да те изяде, обаче паднеш ли й като лесна манджа - дотам си.

Ако под тревопасно разбираш преживно, вече е друг въпрос, но смятам, че съм ясен.

Дивото прасе наистина е всеядно(може би единственото
    което яде лисица( но тук вида си е само един.Вджунглата
    на Амазонка освен познатото у нас и Пекари-то има и хищно
    вместо глиги има кучешки зъби и не прощава на събратята си.
    Между другото местните го броят като един от най-опасните
    хищници там.А стръвница и аз съм "виждал"отблизо и не един
    път.
    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Че прародителите на дивата свиня са били яко опасни и силни хищници с едни от най-здравите челюсти и зъби за времето си.

За нашите гори знам от дядо си, че от глигана и мечка бяга.

Коментар

Честно-незнам и не съм се замислял.Човек и не може да знае всичко
        И понеже як спор заформихме с теб от няколко дни да ти кажа
        че на тема оръжие и лов съм повече практик.Мам.....му бая години
        се събраха за съжаление.
        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

Рекордите за най-дълги кучешки зъби постоянно прескачат между лагерите на котките и на маймуняците. В момента отново усурийският тигър е с най-дългите зъби, обаче нечовекоподобният бабуин му диша във врата. Това, при условие, че бабуинът е 10-тина пъти по-дребен.

Все пак и ние имаме големи гадове в по-далечната рода. Тези що заблудени колонизатори са изяли из Африка.

Коментар

И мисионери също.Гледах преди време един филм за
            усурийските тигри.Може би и ти си го гледал,англо-руски
            мисля.Та от тогава се питам имали такова животно още.
            Незнам може би няма да ме разбереш що за ловец съм
            но има животни по соито няма никога да стрелям,тигър
            слон и мн.др.Продължаваме ли с?? и ако имма ли в Б.Г.
            зубър .

Коментар

Лично не съм виждал такъв бизон в България, обаче съм го срещал в офертните листове на БЛРС, значи още крета.

Оставаше да кажеш, че би гърмял по тигри... Тук ми се мотае един умален 6 килограмов тигър. Много ме кефи с простотиите, които измисля и през ум не ми минава да трепя роднините му (птичи грип да натръшка китайците!)

Коментар

ха ха прехранил си си котката - дебел индивид е станалр организирай му повече игри

Коментар

Воденският резерват и въобще не са малко.
                  Не само китайците,а и руснаците-водят ги най
                  големите на черния пазар,на тема тигрови кожи.
                  А жълтурите с техните "афродизиаци" и кучешки
                  ресторанти май не са оставили никаква живинка.

Коментар

Ще му организирам едни игри на него... Току що ме одра докато го мерих със шивашкия метър - 60 см без опашката, значи е добре с тези килограми. Лятото става 4 кг и изглежда кльощав, ама тогава не ще да яде.

Хантъре, направо избеснявам като знам защо трепят мъжки тигри онези комплексари. Кво са им виновни котаците, че са им палки п....

Коментар

Като караме на въпроси от фауната - как се ловят маймуни с трици?

Коментар

Kое животно е едновременно и тревопасно и хищник?
                        Човека! Живее и по нашите земи, всъщност навсякъде даже и там където не му е работа... Всеяден е! Всъщност чисто физиологично човека е устроен за смесено хранене, нямаме физиологията на преживните нито пък на хищниците. Затова и сме всеядни, не толкова ефективни колкото всеки от останалите видове в неговата ниша но като цяло перфектно решение...
                        VPetrov.photography

Коментар

В природата винаги заменям ниска ефективност, но широк диапазон срещу висока ефективност, но тясна специализация. Огромната част от изчезналите видове са били специализирани. Докато с братчедите плъхове никой не може да се справи. Хубаво или лошо, ние сме издънка на един от най-адаптивните и досадни видове - приматите.

Според мен обаче и вегетаринството не е работа, защото при растежа, нищо не заменя месото като храна за развиващия се мозък.

Коментар

от човека по-долно и всеядно животно няма... с едно-две изключения: мишките и хлебарките... ядат всичко, множат се яко и от нищо не им пука - също като нас...
                            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Няма по всеядно животно от кокошката.Помшсли колко
                              неща в сравнение с нея не ядем.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X