Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мечка изяде 2 телета

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мечка изяде 2 телета

Разкажи го!!!
    Аз знам как там (в мечкарника) Тато завел на лов първата голяма френска клечка появила се в БГ след войната. Да, но наличните меци били отстреляни, а време за лов на нови (живи) нямало. УБО (напр.) разпоредило да бракуват една от цирка. Пуснали я по тунела, но снайпериста не я уцелил и тя хукнала. След нея цяла потеря, та чак до Лъгът, където на оградата, за късмет на каталясалата баба, безнадзорно било подпряно колелото на пощаджията... Та така... Имало заглавия по вестницити във Фр. че у нас мечките карат колелета из гората
    Grand Vitara 2L 140hp. 2006
    LZ2BTK
    AB+

Коментар

Това е поредното потвърждение ,че у нас цирка е пълен.И знаете ли защо.Защото хорската фантазия го подхранва,а ЕЖК ,пък не познава граници.Аз и друг път съм разказвал на хора от форума за виртуалната мечка в нашия ловен район.Дето след всеки ловен излет някой звъни на съседната дружинка ,че кучетата днес цял ден са гонили мечка и тя е отишла към тяхно ловище.Ама мечка никой досега не е ВИДЕЛ.
      Румен Николов

0888 358 572

Коментар

То и моята е малко ЕЖК, но това което ще напиша си е самата истина : Пристигат момче и момиче в хотела, някъде от северна България, и разказват как предният ден решили надвечер да отидат до някаква хижа в троянският балкан, по спомен че беше много отдавна, някъде средата на 90-те. Като се качвали нагоре по пътя на сумрак, забелязали на фарове някакви огромни червеи по пътя. Спрели да видят какви са и установили че не са гадини а нещо желирано, гъвкаво и полутвърдо. В хижата питали и хижарят ив казал че това са парчета локум Някакъв германец искал да си отстреля меца но през зимата, заради кожата, и си плащал да я хранят със сладко за да е будна, и те карали с Буханка локум който купували от Ябланица,но като друсало и падали парчоци от карусерията. Така няколко зими но швабата така и не идвал да я отстреля а само пращал кинти. Приех го като виц но... Пак клиенти но вече от троянско и се сещам аз и ги питам, а те съвсем сериозно ми казват че това е самата истина. Даже допълват че през зимата по дълбок сняг не могли да качат сладичко до горе и ядосаната меца потрошила сумати нещо по хижата. А де, и до ден днешен ми звучи като тази с велосипеда
        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
        Селска фурна аспух нема. Пак същият.
        В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Мани ги тия лакърдии за тлъсти туристи. Чувай тука истинска работа.
          Значи, през 83-та ли, кога беше, написаха едно Постановление за самозадоволяването. Понеже бакалниците бяха празни, и да не цвърчат градските - да си гледат сами каквото могат. Пак тогава даваха на циганите апартаменти в панелките между българите, и те почнаха да паркират магарета на третия етаж, ама това е друга работа.
          Та значи, едно съвестно семейство от "Тракия", дето в Пловдив, тогава взело едно невръстно теленце, да си го храни в хола, пред телевизора. И си го хранели де, ама един ден излязло на балкона да позяпа света, и повече не могло да влезе, понеже било пораснало. Обаче те продължили съвестно да го хранят, белким че тъщата била счетоводителка в едно АПК, и то си растяло.
          Хубаво, ама една петък вечер, когато хорицата били отишли на вилата, то достигнало полова зрелост, разгонило се, и като видяло якия мъжкар на съседния балкон (Цурко, бял пудел с изразени петна от кафе по широките гърди), се решило, и скочило.
          Натам е голяма драма, не мога да я разправям преди да си легнат децата. Но че хората, и особено циганите, изядоха вече яденето и на мечките - май е факт.

Коментар

http://www.dnes.bg/stranata/2012/04/...liansko.155583
            ЧЕСТИТ НОВ СЕЗОН, КОЛЕГИ!
            Явно тази година те (мечките) ще идват при нас, а не ние при тях. Ще е весело.
            Аз като невежа не вярвам на тази новина.
            1. Рано е за събуждане на мечките . Там има още сняг.
            2. Дори някоя да е събудена още е немощна и слаба за две телета.
            Като знам експертите в Смолян какви са ....още повече не ми се вярва.(аз съм от Смолян)
            И още един аргумент :
            Една година в едно село един стопанин си гледаше мъжка коза (пърч). Скопи го за да не вони и го даде на пастир (козар).
            Та - пастирчето (тарикат пичага) си хапна скопеното пръчле (много е по-вкусно от агнешкото) и каза :
            " Ами вълькът го изяде. Навърта се един въльк......."
            Стопанинът на пърча му стана криво , но нали си е "мъжкар"... а мъж не мрънка си затрая и .......
            (тук стана в рима) .....така вълькът си хапна в последвалите 30 дни .......9 хубави кози.....
            Та дали някоя мечка с обувки не си е запълнила запасите с телешко....?
            Може да греша естествено, важното е, че няма жертви. И в духа на майтапа ви разказах една истина ( не е ЕЖК).
            Очаквам развитие по темата с мечката

Коментар

Уж и аз съм смел, че мечка не би ме нападнала щото съм с добри намерения,
              но след като видях пресните стъпчици над кръчмата при костенските водопади имам едно наум.

Коментар

Венци, ако снимката с ръката е точна то тази е тинейджър Ще дойде изправена някъде колкото теб Щъкай си смело наоколо, няма начин да не я пребориш ако се наложи, пък после може и мед да ти носи....
                Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                  То и моята е малко ЕЖК, но това което ще напиша си е самата истина : Пристигат момче и момиче в хотела, някъде от северна България, и разказват как предният ден решили надвечер да отидат до някаква хижа в троянският балкан, по спомен че беше много отдавна, някъде средата на 90-те. Като се качвали нагоре по пътя на сумрак, забелязали на фарове някакви огромни червеи по пътя. Спрели да видят какви са и установили че не са гадини а нещо желирано, гъвкаво и полутвърдо. В хижата питали и хижарят ив казал че това са парчета локум Някакъв германец искал да си отстреля меца но през зимата, заради кожата, и си плащал да я хранят със сладко за да е будна, и те карали с Буханка локум който купували от Ябланица,но като друсало и падали парчоци от карусерията. Така няколко зими но швабата така и не идвал да я отстреля а само пращал кинти. Приех го като виц но... Пак клиенти но вече от троянско и се сещам аз и ги питам, а те съвсем сериозно ми казват че това е самата истина. Даже допълват че през зимата по дълбок сняг не могли да качат сладичко до горе и ядосаната меца потрошила сумати нещо по хижата. А де, и до ден днешен ми звучи като тази с велосипеда
                  Вярвам го . Преди няколко години беше ме" накълвал щъркела" да си купувам къща в Родопите . С мои приятели от Пловдив отидохме да разгледаме какво има по село Бор , където единия имаше къща ( той не беше купил къща а пейзаж - невероятно красиво ) . Влизаме в неговата и още след вратата се спъвам в нещо . Поглеждам и виждам на каменния под единия камък е забит вертикално и стърчи . Питам го :
                  - Защо ти е това бре ? Може би за да падат пияните гости ?
                  - Не , това е за да се залоства вратата с ей този кол (фи - 25 см) , че влизат мечки ако имаш храна .
                  Смях се доста , но той със същия равен тон продължава да ми обяснява , че не е добра идея да носиш сладко в къщата защото меците от малки ги свиквали да ги мамят със сладко и когато дойдат богатите ловци ..... Така , че ако донесеш сладко твърде е голяма вероятността вечерта да не си сам ...
                  По късно същото го потвърди и кмета на селото , който е и ловен надзирател в "Кормисош" в чиито граници е и въпросното село .
                  Дали е истина - не знам . Така ми казаха - така ви казвам .
                  ‎По 2 литра са само млякото и сока !
                  WJ 4.7

Коментар

Не е рано за събуждане. Рано е да е постоянно активна, но ако е гладничка и е сервирано няма да откаже. Тази снимка е от преди месец. Не съм мащабирал, но е най-вероятно от 3 годишна (ни) женска меца...
                    LZ2BTK
                    AB+

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:meca 09.03.2012.jpg
Прегледи:1
Размер:25.2 КБ
ID:5362268
                      LZ2BTK
                      AB+

Коментар

Не само че не е рано, даже е късно за събуждане, а и много меци изобщо не спят зимен сън.

Коментар

Първоначално публикуван от ti4am Преглед на мнение
                          Не е рано за събуждане. Рано е да е постоянно активна, но ако е гладничка и е сервирано няма да откаже. Тази снимка е от преди месец. Не съм мащабирал, но е най-вероятно от 3 годишна (ни) женска меца...
                          А и ако е излязла след зимния сън вече майка, при тая бедна хранителна база....... нищо чудно 2-те телета да са само увертюрата.
                          За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

........а в Кения лъв изяде две антилопи
                            The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Те това е лесно
                              Значи, прави се комбинация от най-добрите оффроудъри тук и най-добрите авджии, пускат се из Родопите да гонят мечката, а ние всички останали палим огъня приготвяме тигана и шишовете, правим салатите, изстудяваме ракията и чакаме да хапваме мечешки лапи на тиган и шиш
                              Шегичка разбира се.

Коментар

Аз живях във едно пиринско село - Влахи - 3 месеца .. не съм виждала мечка тогава ... Но веднъж видях акото на мечката - нечовешки голямо пълно с шипки и глогинки и трънки .. по-страшното беше че в близост до тази прясна купчинка имаше по-малка подобна купчинка.., а историята за мечките с мечетатат ..всички ги знаят.. Тръпката си я биваше...
                                Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X