Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Виждали ли сте диви животни (на свобода) в София

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Виждали ли сте диви животни (на свобода) в София

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
    Блатна кокошка
    Водна кокошка

Случва се да живее и в реките и езерата
    К мирной жизни не пригоден.
    Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
    ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%97%...B6%D0%BA%D0%B0

А са водна блатна все 200
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Катерици в парка
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC05094.jpg
Прегледи:1
Размер:223.5 КБ
ID:5321919
        LZ1DWW

Коментар

Все още има. Последно вдигах ято яребици в харманлийско, соколи, тук таме някой заек, язовци, лисици нощно време и много чакали, тези изверги са навсякъде. Кошута съм вдигал на "Кормисош", сърни съм виждал в елховско и покрай язовир "Цанков камък".
          Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

ДИви освен лисици по околовръстното, друго не съм виждал. Но на пъпа на София съм виждал екзотичен папагал АРА да кълве хляб с гълъбите.
            На мен ми се ревеше,за собственика не знам!? 3 000лв. да отлетят ей така.
            Може пък на папугая да му е харесал клошарския начин на живот с градските гълъби-гамени от гетото.....

П.С> А! забравих да кажа. Последната задушница като беше, в гробищния парк на Захарна фабрика, на 50 см от мен една катерица мъкнеше един орех по земята и се мъчеше да го зарови. Точно както в ледена епоха. ПОчвата беше замръзнала, а тя се опитваше да го скрие. Накрая в един здравец го набута. Мен изобщо не ме отрази
            Много се смях, но предвид обстоятелствата ми беше неудобно да извадя телефона за да снимам.
            Последно редактирано от Evgeni Enduro; 28-11-11, 14:21.
            "Kолкото повече се превръщаме в свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме"
            А+
            LZ1DRZ

Коментар

Първоначално публикуван от Танасе Преглед на мнение
              Все още има. Последно вдигах ято яребици в харманлийско, соколи, тук таме някой заек, язовци, лисици нощно време и много чакали, тези изверги са навсякъде. Кошута съм вдигал на "Кормисош", сърни съм виждал в елховско и покрай язовир "Цанков камък".
              To в "Кормисош" и баба знае
              Въпроса беше за София.

Коментар

Първоначално публикуван от Gichev Преглед на мнение
                От няколко години има патици из езерата на Южен парк, които явно не им пречи да си презимуват там. Покрай тях има и едни други птици които се въртят, но не мога да ги определя какви са-по-малки от патиците, пак са плуващи, кафеникаваи едни такива
                .....
                Приличат ли на тази: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=88146?
                Това е египетска гъска (Alopochen aegyptiacus). Няколко индивида от няколко години живеят в Южния парк. Не съм виждал да водят малки.
                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

От лятото из квартала около нас лети един средно голям папагал явно изпуснат от някой . Мислехме че като дойдат студовете няма да оцелее ама явно се е адаптирал доста добре защото вчера го видях да прелита в двора над гаражите .
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                    От лятото из квартала около нас лети един средно голям папагал явно изпуснат от някой . Мислехме че като дойдат студовете няма да оцелее ама явно се е адаптирал доста добре защото вчера го видях да прелита в двора над гаражите .
                    Какъв цвят е!?
                    Студът не е проблем за голяма част от папагалите. Моите австралийци също са навън в момента.
                    Също така съм допринесъл и за факта да се виждат странни птици из градовете - едни 300 лева ми отлетяха от клетката !!!
                    А+
                    LZ1DRZ

Коментар

Виждал съм бялка,невестулки и една лисица....Колкото до Витоша,преди 10ти имаше благородни елени,лопатари,сръндаци.....а сега маи останаха само катерици!!!!????
                      Никто в человеческом обществе не относится к диким животным природы так бережно, как охотники

Коментар

Първоначално публикуван от Evgeni Enduro Преглед на мнение
                        Какъв цвят е!? Студът не е проблем за голяма част от папагалите. Моите австралийци също са навън в момента.Също така съм допринесъл и за факта да се виждат странни птици из градовете - едни 300 лева ми отлетяха от клетката !!!
                        Зелено с още нещо кацне ли около нас ще се пробвам да го снимам .Преди десетина години един приятел намери един голям сив папагал почти умрял в снега свести се и още си е жив . Само че поне го гледа тъща му от благ характер се промени на 180 градуса сега гледа само как да те ухапе ако си подадеш пръста
                        Последно редактирано от sek.1; 02-01-12, 21:53.
                        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от overworld65 Преглед на мнение
                          Виждал съм бялка,невестулки и една лисица....Колкото до Витоша,преди 10ти имаше благородни елени,лопатари,сръндаци.....а сега маи останаха само катерици!!!!????
                          На Витоша, на платото, септември месец видях сърна с две сърнета.
                          Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                            Приличат ли на тази:Това е египетска гъска (Alopochen aegyptiacus).
                            По-скоро ми приличат на Тръноопашата потапница, според уйкито зимуват в България и предпочитат сладководни басейни и растителност, а в парка това го има. Не съм сигурен де, трябва да отидя с дългия обектив някой ден и да сравнявам снимки после.
                            http://bg.wikipedia.org/wiki/Oxyura_leucocephala

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                              Зелено с още нещо кацне ли около нас ще се пробвам да го снимам .
                              Прилича ли на този?

Ако е такъв /малък александър/, ще презимува без проблем, стига котки или хищни птици да не го изядат.
                              Аз изгубих женска такава и дълго време след това приятели ми казваха, че са го виждали - кълвял с врабчетата по земята
                              А+
                              LZ1DRZ

Коментар

Вчера около 17:00 часа един заек най-спокойно си мина пред колата ни в ж-к Обеля.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X