Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.

ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.

Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.

Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

Купувам ел. кабел около 30м

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Купувам ел. кабел около 30м

Търся кабел около 30м. Не съм много в час какъв точно, но ми трябва да си пусна еднофазен ток в гаража.
    Тел. О888 5I 4I 86

От: Купувам ел. кабел около 30м

Какво ще включваш в гаража? От къде ще мине, за да стигне до гаража(открито/закрито)?
    LZ1DWW

Коментар

Със щепсел ли ще го включваш или твърдо ще го завинтиш към инсталацията, откъдето вземаш ток?

Коментар

Твърдо ще го свържа към инсталацията, а от моята страна ще има и електромер. Гаража ми е окабелен с инсталация, само трябва да му пусна ток.
        Кабела ще минава на открито, ще виси около 4-5м, и после по стена отвън. Засега най-мощният консуматор, който ще включвам май е печка-духалка за отопление през зимата, + разни електроуреди от сорта на ръчна бормашина, флекс и т.н.

Коментар

Мостови 2 по 1.5кв.мм е минимума, който ти трябва. Хем можеш да ковеш гвоздеи през него. Продава се поголовно навсякъде в магазините за електроматериали и общо ще ти струва примерно 20лв. Ако си представиш консуматор, по-мощен от духалката, вземи си 2 по 2.5кв.мм - с него може и по-скромен електрожен.

Коментар

Почти същото което каза Ясен, с леки изменения...
            Бързата сметка е "по квадрат на киловат". Това е с малко презапасяване
            Не кови мостовия кабел с пирони между жилата. Възможно е след време да се появят утечки. Хвани го със скоби.
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Кабела ще минава на открито, ще виси около 4-5м

Кви мостови кабели за тия условия? СВТ е твоя кабел 2 или най-добре 3х2.5 /три жила по 2.5 квадрата/ захващаш със скоби за стената а където виси най-добре пусни и тел. Продава се навсякъде а цените от кризата станаха доста приемливи
              088455338две
              "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
              Джамбазов 2010г..

Коментар

За външни инсталации мостов кабел не се препоръчва. След време изгаря от слънцето.
                За на вънка си има рекордоман. Черен на цвят.
                Пусни си поне 4 квадрата, та да може и електрожен да работи добре, без да се изключва духалката.

Коментар

Кабела е СВТ 3х4 или 2х4 кв мм минимум за централно захранване от електромера до гаража......това е гараж все пак.........! Мостовия кабел е за вътрешно полагане........и не се допуска външно използване еле пък да виси......! Рекордоман............аз отдавна не съм виждал.....старите рекордомани ги сменят с 3х6 кв...мм СВТ......пък съм ел.техник.....Там където ще виси закачи кабела на един трос.....за 5 метра е стотинки......! В гаража ми съм пуснал 6 квадрата между контактите и 10 квадрата от електромера.......имам и трифазен.............4 квадрата ти е минимума.....електрожен,цо2,компресор,шмиргел,цирколяр,ъглошлаф....водоструйка..........понякога се случва да работят 2-3 машини едновременно
                  Последно редактирано от Roninn; 29-06-10, 09:09.
                  Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                  Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                  Анатолий Пейчинов o8875о9815
                  https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                    Кабела е СВТ 3х4 или 2х4 кв мм минимум за централно захранване от електромера до гаража......това е гараж все пак.........! Мостовия кабел е за вътрешно полагане........и не се допуска външно използване еле пък да виси......! Рекордоман............аз отдавна не съм виждал.....старите рекордомани ги сменят с 3х6 кв...мм СВТ......пък съм ел.техник.....Там където ще виси закачи кабела на един трос.....за 5 метра е стотинки......!
                    Името в случая не е важно. Просто е станало нарицателно. Като Гедоре или Феродо.

Коментар

Благодаря за мненията! Поне вече знам какво ми трябва. Все пак ако на някой му се пречка такъв кабел из мазето, да пише

Коментар

Аз за 25-30м висящ кабел взех някакъв самоносещ 16 мм2(по-малък нямаше) усукана двойка кабел ми излезе по-малко от 1лв/м + още малко за скоби за кабела. Има и такъв с трети проводник , ако ти трябва. Ако си от София и те интересува къде е склада ми драсни едно лично, да не правя реклама.
                        Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от g06ko Преглед на мнение
                          Аз за 25-30м висящ кабел взех някакъв самоносещ 16 мм2(по-малък нямаше) усукана двойка кабел ми излезе по-малко от 1лв/м + още малко за скоби за кабела. Има и такъв с трети проводник , ако ти трябва. Ако си от София и те интересува къде е склада ми драсни едно лично, да не правя реклама.
                          16 квадрата алуминий е равно на малко над 10 квадрата мед. Съотношението на съпротивленията им е приблизително 1.6.

По темата - имам удължител, който хващам директно след предпазител след чашките. 25м, 3x6 квадрата. При ползване на електрожен или още повече - плазмен резак, разликата между него и 3х4 квадрата е осезаема.

Това се прави веднъж. Слагай нещо яко, и забрави. Според мен - от 6 квадрата нагоре, а най-добре 10.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Той е в къща. Според теб, колко стигат до нея?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              Той е в къща. Според теб, колко стигат до нея?

Колкото и до мойта вила - 2*10 алуминий, поне, ако е сменяна инсталацията. А вероятно е и 2*16. Не съм го мерил.

...ама, колкото и да стигат, особено ако района не е с перфектен ток (моя случай на вилата), е важно той да ограничи максимално падовете по вътрешната си инсталация. Аз затова си и правих удължителя с 3*6. Гаража си има ток в него, но като включа резака и компресора, ако по време на рязане компресора реши че му е дошло времето за пускане, не можеше да тръгне, а докато режех при пуснат компресор, звука сериозно му се променяше. С разклонителя нямам никой от тия проблеми.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X