искам да отворя нова тема ,ПЕЧЕЛЯ ОТ КОЛЕГА ЕДНА БИРА ИЛИ ЕДИН ЛЕВ по преценка ,много голяма част от нас са търговци, без да нараняваме правата ,на тези които плащат за реклама тук ,предлагам да Ви да ползвате мойта отстъпка при всеки друг търговец само за едно 1 левче . като консултации от моя страна са без пари
Обява
Свий
Правила на Форум "Купувам"
Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.
Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:
1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.
2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.
3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.
4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).
5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.
6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.
7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.
8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.
9. Бутонът "Уведоми за публикация"
от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.
Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.
ВАЖНО !
1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.
Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.
Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.
За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.
Пожелаваме Ви успешни сделки!
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.
Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:
1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.
2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.
3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.
4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).
5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.
6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.
7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.
8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.
9. Бутонът "Уведоми за публикация"

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.
ВАЖНО !
1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.
Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.
Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.
За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.
Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко
Услуга за участници - ползване на отстъпка от магазин
Свий
Темата е затворена.
X
X
-
До: Услуга за участници - ползване на отстъпка от магазин
Ако правилно съм разбрал, идеята е следната.
Примерно, аз ползвам някакви отстъпки, когато пазарувам при търговеца "Х" и го обявявам в настоящата тема. Друг участник има желание да си купи нещо от "Х", обажда ми се, след което, аз му го купувам като ползвам отстъпката, а той ще почерпи за услугата? (затова и редактирах заглавието в този му вид)
Ако е така, идеята, сама по себе си не е лоша, но има два основни недостатъка.
Първо.
Ако обява подобно нещо, вероятно ще бъда затрупан с искания от множество участници, за да се възползват от тази услуга. Неминуемо ще има такива, които ще се регистрират само, за да попаднат в групата на получилите отстъпка срещу някаква символична почерпка. Ако се създаде такова нещо, трябва да се регламентира редът за осъществяване.
Второ.
Може да се предположи, че търговеца "Х", по неведоми причини (все пак - технологична епоха е), прочете темата и види как отстъпката, която прави за мен, се ползва от знайни и незнайни крайни потребители, което намалява печалбата му. Това, вероятно ще доведе до свиване или отмяна на уговорената помежду ни отстъпка.
Нека се дискутира идеята, за да може да се направи и някаква преценка.proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори
-
За мен идеята е много добра.
Второ.
Може да се предположи, че търговеца "Х", по неведоми причини (все пак - технологична епоха е), прочете темата и види как отстъпката, която прави за мен, се ползва от знайни и незнайни крайни потребители, което намалява печалбата му. Това, вероятно ще доведе до свиване или отмяна на уговорената помежду ни отстъпка.
Логиката на търговеца е следната:
Оборотът прави печалбата, а не надценката. Тоест повече оборот, повече печалба. Всичко това е грубо казано. Всички фирми вносители, да кажем за автосервизно оборудване (бях търговски представител в такава фирма) ползват отстъпки от производителя на дадената марка. Когато продаваш повече, те ти дават по голяма отстъпка, логично. Да не говоря в проценти, повечето тук са в час, и не само това. Общо взето всички печелят от идеята на колегата, колкото и странно да звучи. КОлкото повече, толкова повече. Което ме навежда до логичния извод, че колегата Nickbochev не е търговец. Което от своя страна не е лошо.
Аз съм твърдо за идеята и не виждам недостатък.Пийте червено вино! Дава здраве.
А то ни трябва за да пием ракия!
Коментар
-
А да предположим, че аз съм търговецът "Х". В момента, в който си предложа услугите, ще бъда санкциониран (и с право), защото нямам търговски пълномощия от форума.Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнениеА да предположим, че аз съм търговецът "Х". В момента, в който си предложа услугите, ще бъда санкциониран (и с право), защото нямам търговски пълномощия от форума.
Нещо такова, нали?Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
Коментар
-
Аз ще Ви разкажа за един друг случай. Разказа е по действителен случай!
Жена ми е продавач консултант в магазин за авточасти на известна верига.
Идва един познат, колега от форума от нашият регион и иска части с отстъпка и отложено плащане за някакви си двеста лева. Тя поради това, че го познава от форума, били сме заедно на някоя разходка и т.н. му дава и гарантира за него.
Този същият колега вече трети месец не си плаща частите и моята жена очаква на всяка една заплата да и ги удържат тези пари защото му е дала с отложено плащане без да има лицето договор за такова, не си вдига и телефона когато го търсят от там. В същото време телефона му няма как да не е активен след като има активни обяви в настоящият форум.
Та за каква услуга ставаше въпрос?"...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнениеАз ще Ви разкажа за един друг случай. Разказа е по действителен случай!
Жена ми е продавач консултант в магазин за авточасти на известна верига.
Идва един познат, колега от форума от нашият регион и иска части с отстъпка и отложено плащане за някакви си двеста лева. Тя поради това, че го познава от форума, били сме заедно на някоя разходка и т.н. му дава и гарантира за него.
Този същият колега вече трети месец не си плаща частите и моята жена очаква на всяка една заплата да и ги удържат тези пари защото му е дала с отложено плащане без да има лицето договор за такова, не си вдига и телефона когато го търсят от там. В същото време телефона му няма как да не е активен след като има активни обяви в настоящият форум.
Та за каква услуга ставаше въпрос?0осем9осем7шест0осем7едно
Миро
Коментар
-
Колега, Джамбазов. Отложено плащане и отстъпка са много различни неща, ще се съгласиш. Говорим единствено и само за второто.
Правенето на оборот, прави печалбата. Независимо кой колко отстъпка и от кого ползва. От всичко това ще спечелят всички. Този който дава отстъпката също и по точно от фактурата която ще се издаде на лицето което ползва отстъпката му.Пийте червено вино! Дава здраве.
А то ни трябва за да пием ракия!
Коментар
-
Първоначално публикуван от bochkata Преглед на мнениеСпоред мен,трябва да кажеш кой е колегата от форума,че да не изгори и някой друг колега.
Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение... има активни обяви в настоящият форум.proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
Коментар
-
Ами дори не съм си направил труда да говоря лично с него. Тупам топката все още. Може човека да е позакъсал. Да се надяваме да си продаде колата и да се разплати. Мен ме дразни че не им вдига телефона и да каже като пич, че има затруднения.
Ще го почакам още малко. Ако все пак на жена ми и удържат парите, ще го уважим тук."...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнениеАми дори не съм си направил труда да говоря лично с него. Тупам топката все още. Може човека да е позакъсал. Да се надяваме да си продаде колата и да се разплати. Мен ме дразни че не им вдига телефона и да каже като пич, че има затруднения.
Ще го почакам още малко. Ако все пак на жена ми и удържат парите, ще го уважим тук.
Може пък, ако прочете тук, да му подейства "индиректно" на съвестта.proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
Коментар
-
Първоначално публикуван от juri_fursov Преглед на мнениеискам да отворя нова тема ,ПЕЧЕЛЯ ОТ КОЛЕГА ЕДНА БИРА ИЛИ ЕДИН ЛЕВ по преценка ,много голяма част от нас са търговци, без да нараняваме правата ,на тези които плащат за реклама тук ,предлагам да Ви да ползвате мойта отстъпка при всеки друг търговец само за едно 1 левче . като консултации от моя страна са без пари
Убеден съм, че 80% от форума пазаруват с отстъпки там където им трябва.
Ако искаш да се почерпим по бира кажи като хората.Grand Cherokee WJ 4.7 V8
Това е положението.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Karlos Преглед на мнениеСпоред мен цялата работа е абсолютна щуротия, една бира, един лев или малко повече известност в форума.
Убеден съм, че 80% от форума пазаруват с отстъпки там където им трябва.
Ако искаш да се почерпим по бира кажи като хората.
Пример: Колегата M-RUSE ми напазарува от склад в Русе части за система за топла вода със слънчеви колектори. А в нашия град не можах да намеря доставчик.Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар