Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.

ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.

Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.

Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

Риска да си честен търговец!!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Риска да си честен търговец!!

Здравейте колеги,отдавна си мислех да пусна тази тема но днес се реших най накрая.Днес случката просто беше “черешата на тортата” или “върхът на айсберга”!!!
    На кратко да вметна пояснение за случилото се:Преди време се обърнах с джипката на един от сузуки съборите и се наложи да внеса джипка с десен волан.След смяната на купето ми останаха части които реших да продам на съфорумците на много ниски цени,с цел да избия част от парите с които съм закупил фронтерката и да подпомогна някой съфорумец с евтини части за да не се моли на автоджамбазите които искат извънземни цени.Да но то чесният човек кога му е вървяло……
    Първата случка беше лятото,когато обещах на един колега(съфорумец,имена и никове няма да споменавам с цел колегиалност),че ще му запазя задният диф на фронтерата за него и ще му го дам за много ниска цена.Върнах доста клиенти заради това обещание,след огледа на място от колегата и неговият брат(също член на този форум),същите решиха да го вземат.Казах им:”момчета хубаво гледайте,пробвайте и тогава го взимайте за да няма сърдити” те решиха да го вземат.Да но какво се получи…След пристигането си в София въпросните момчета ми звънят,че не отговорят предавателните числа….Естествено все пак се познаваме от форума и капка човечност се съгласих да ми го върнат като от моя страна им върна парите и поема половината сума от куриера.
    Втората случка е пак от човечност:Жената на колега от форума ми се обажда и иска хидравлика.Аз и обяснявам,че джипа е бил с десен волан и най вероятно няма да стане!!
    След съвет с майстори ми се обади и каза да я пращам по куриер с наложен платеж,цената беше символична за хидравликата комплект.След получаването на доставката,жената отишла и занесла на майсторите хидравликата а те и казали,че много тежи!!!Тя ми се обади и със викове по телефона взе да се обяснява,че ставало въпрос за хидравлична помпа за съединител.Изпаднах в недоумение опитах се да и обясня,че не аз съм допуснал грешката след като и казах,че ще и пратя помпата за съединителя без проблем като ми върне хидравликата,естествено пак за моя сметка.След викове и крясъци по телефона от нейна страна и съобщих,че обратната доставка ще остане за нейна сметка.Следваше атака от мъжът и… колега от нашият форум, които ми изпращаше на Л.С.обидни думи относно потребителите и форума (изтрих всичките си лични от въпросният колега… в момента виждам,че е станал утвърден участник) се разбрахме да приключим до тук..И пак тая съвест!!
    Трета случка,обажда ми се колега за мостовете на уаза които бях приготвил за монтирането на фронтерата:”Идвам и ги купувам!!!” “изчакай” и така две три седмици върнати клиенти……пак заради честност!!
    Но днес беше върха.
    Вчера продадох 33” гуми на един колега(името пак ще е в анонимност),след обаждане по телефона и обяснение от моя страна,че има лека цепка до протектора от 3-4см и снимки публикувани във въпросната тема,той се съгласи да му ги пратя…И какво става днес обажда се и твърди,че гумата е разцепена на две места и има изпъкнала гърбица по средата,аз обяснявам,че гумите съм ги закупил преди месец карал съм с тях по малко от 1000км по асфалт и нямаха никакъв проблем.Явно при монтирането и демонтирането на гумата която е направено е станало нещо…може само да гадая..Започнаха заплахи,че ще ме очерни във форума и тн.Обясних,че може да ми ги върне и ще върна сумата която все още не съм получил и заплахите във форума мен не ме плашат а единственото ме плаши,че ми наранява съвестта по този начин!!!Естествено казах,че връщането на пратката е за негова сметка защото гумите не бяха така….почна едно увъртане аз да поема разноските по куриера!!Обясних,че с месечен доход малко над минималната заплата издържащ три-членно семейство нямам тази възможност и поне в момента нямам средства,започна едно…….(много мразя да се карам с хора).Следваше обаждане от моя страна,като го уверих,че парите му ще бъдат върнати а гумите му ги подарявам и със здраве да си ги кара без значение,че същите съм ги закупил за 600лв а си продадох за 400лв,сега му ги подарявам!!Колегата който ме заплаши с опетняване във форума има само две теми пуснати в “Купувам-Продавам” и 30 мнения…но това е без значение за мен “халал” да му са!!!Важното е да се разбираме и да няма караници!!!

Пускам тази тема с една единствена цел и молба към колегите на които им предстои да закупуват нещо:
    Колеги хубаво гледайте,питайте,мислете преди да купите за да няма обидени,все пак сме една общност трябва да се подкрепяме особено в тези времена!!!

П.С.
    Модераторите ако решат,че темата не е за тук….. могат да я изтрият,преместят,редактират и каквото сметнат за необходимо!!
    Последно редактирано от Marin Stoyanov; 21-01-10, 23:09.
    OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

До: Риска да си честен търговец!!

Публикувай снимки на продаваната от теб стока,както и на участвалите участници в сделките-кой крив или прав,ще се разбере.
    Основна причина и изискване за актуални снимки на продаваните артикули.
    Инкогнито/дори и с добри намерения и избягване на дрязги/ не е коректно да обвиняваш,дори и виртуално.
    Последно редактирано от maxxx; 21-01-10, 23:32.

Коментар

Маринчо не си много честен в случая.
      Поне като се оплакваш казвай всички факти а не само тези които са ти удобни на теб.
      "колегата от форума и неговия брат" сме аз и брат ми redair.

Моята версия по въпроса....

Запазването на дифа беше за около 1 месец за което ти правя евала.
      Имаше над 5 ЛС-та в които се уговаряхме в 3 от които аз те питах ти сигурен ли си че предавателното число е 5.13 и ти всеки пък казваше "да разбира се". Няколко пъти те питах има ли ЛСД ти също каза ДА.

След като дойдох на място до Стара Загора с ангажирана от мен кола ( в която аз си сипвам горивото ) и ангажираното време на брат ми, на място пак те попитах сигурен ли си за предавателното число? каза да. Аз няма как да разбера дали е такова при положение че липсва пластинката с набития номер. Имам ти вяра защото си се доказал като технически грамотен човек. 20 минути след като тръгнах от СЗ спрях защото все пак нещо ме загложди, мърлях се като прасе докато намера номер на който пишеше 4.88 и ти се обадих да те помоля да видиш на предния дали има такава табела. Уговорихме се да ти го върна ако не е това число и ти каза ОК.
      Няма спор че цената беше много добра. Но
      1. Дифа се оказа с друго предавателно число
      2. Дифа се оказа без ЛСД.

Излиза че аз загубих 1 ден време и пари за да дойда и да видя че това което си ми написал на ЛС-та не е вярно.
      След като пристигнах в София още същия ден пратих дифа обратно с Еконт и сметнах че е редно да платя половината транспорт което правеше 34 лв. Мисля че всеки ще се съгласи че би трябвало ти да си платиш целия защото ти не беше дал вярна информация благодарение на която аз загубих цял ден да бия път до СЗ но карай.

От всичко излиза че няма как да се сърдиш в този случай при положение че ти не си точен.
      Иначе благодаря за ниската цена и единия месец изчакване....

за напред винаги ще си имам едно наум....
      продавал съм и съм купувал от колеги от форума и никога не е имало проблем. Може би трябва да преосмислиш мотивацията ти да продадеш нещо на всяка цена ( била тя и ниска). Недей да скриваш дребните детайли защото именно те водят до нещата които са ти се случили.
      no signature no problems

Коментар

За гумите 33ките,колегата които ги купи,ми се обади вчера преди обяд(5 минути след като взе гумите)да видя какво сие взел.С просто око от около метър,се виждаше кривото по протектора на гумата поне 40-50см по дължина-БЕЗ ДЖАНТА,цепките отстрани мисля 3 на брои също се виждат от метър -два,за заплахите по тел.не вярвам щото АСЕН нее такъв(мое мнение) за обажданията от страна на продавача и обещанието да върне парите - ДА обещал е ?
        Иван Дочев-ТЛК 73,4.2l-0888713925

Коментар

Колеги скараха ми се че как мога да имам съмнения в доказали се участници тук!!Всеки си има глава и очи на раменете и си носи последствията!!!Като сте видели табелката с друго число варнете се де!!!Защо сте го търсили чак като сте си трагнали !!!еми заварти на на твоя диф карето и виж барабана колко оборота прави и ги сравни с другия !!!елементарни неща са колеги !!!Според мен и двамата имате вина !!!не мога да кажа кой крив кой прав!!! а за гумите нз !!!прасе в чувал не се купува !! Преди две години купувах кола по снимки от италия да ви кажа няма нищо общо с действителноста!!!
          Опел Корса В 1,4 82 коня
          Пасат 1,9 ТДИ 90-ка
          Ямаха ХТ 600Е
          Симсон SR 49 1959 г. :D

0898234666:D

Коментар

Аз вина имам, и тя е че повярвах на личната кореспонденция с Марин в която ми се твърдеше че дифа е проверен и е с 5.13 предавателно число и има ЛСД. Също имам вина че се доверих защото е тех.грамотен и не отворих дифа на място. Поради тази и причина се извиних на него по телефона и платих 50% от транспорта. Даже се учудих като прочетох поста му в началото. За мен проблем нямаше докато не видях съобщението тази сутрин. Но човек се учи докато е жив. Винаги ще се намери да ме изненада някой.
            no signature no problems

Коментар

Сега момчета,тази тема съм я пуснал не да водим безумни спорове а да се извлекат поуки от нея!!!И да си отваряте учите и ушите като купувате нещо!!
              Към Божко..нищо лично приятелю,проста дадох пример с твоят проблем и както виждаш имена не съм споменавъл по горе,сам се издаде.За дифа наистина ти казах,че форнтерата е къса база 93г. и предполагам че е с 5.13.За техическата грамотност можем да поспорим....сам се сещаш защо!!!Тук не е до техическа грамотност а до историческа...аз от къде да знам,че 93г-произведените марки са с три вида предавателни числа на дифовете!!Просто трябваше да ми кажеш:има три вида дифа,виж табелката на самият диф!!!И бяхте двама технически грамотни хора а не видяхте както твърдиш нямащата табелка!!
              За табелката и ЛСД ......без коментар...

Пак повтарям!!!Тази тема не е за караници,а да се прочете внимателно да не се повтарят тези грешки защото тук сме едно "семейсво",,поне аз така мисля!!!
              П.С.
              Спирам с писането по тази тема.....какво мислех съм го написал!!!
              Поздрави!!!

Коментар

Първоначално публикуван от MARINHAKER Преглед на мнение
                ...и както виждаш имена не съм споменавъл по горе,сам се издаде
                Не виждам за нужно да се крия, да не е станало нещо кой знае какво?
                Хубаво е нещата да се казват каквито са. Поради тази причина и аз написах моята гледна точка. За да се знае кой какво. Ти беше спестил аз не бях догледал. Грешка има всеки, поуките сами си ги правим. Остани със здраве.
                no signature no problems

Коментар

Ето въпросната гума , със /едната цепка/ Който разбира от монтаж и демонтаж ще види че нито цепките нито деформацията на протектора може да се получи при монтаж или демонтаж.Деформацията може да се получи при каране с ниско налягане на гумата,може и удар защото е сцепена на три места и на всяка цепка има лек балон /много лек при 2 бара /. Възможно гумата да е била задна и да несе усеща много на кал ,но асфалт няма как да не сее /А гумите определено не са за кал/. Аз като я поставих на машината за баланс гърбиците са окло 3см
                  Все пак съм доволен че този подарък /3 гуми /ми струва 56 лв само а можеше да е по зле,ако не беше станала сделката във форума.
                  И разбира се добронамереноста на продавача ако наистина не е знаел за дефекта.
                  Поне гуми няма да си купя без а ги видя никога вече ,без нови разбира се с гаранция.
                  Винаги може да си ги вземеш срещу 56 лв -разбирасе.
                  Прикачени файлове

Коментар

Гумите на външен вид изглеждаха мноо добре,сигурен съм че Марин не е знаел за дефектите по тях,та той си ги поръча от София по куриер с джантите от обява в Мобилето,без да ги е видял,с голям мерак,и аз не съм ги виждал на живо,но бяха с забележителен грайфер за цената си,аз лично преди да си взема гуми с джанти се обаждах на тази обява и ми бе казана даже по голяма цена от тази на Марин,на негово място бих посочил продавача от обявата в София,за да стане ясно че няма вина
                    LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                    Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Първоначално публикуван от MARINHAKER Преглед на мнение
                      Сега момчета,тази тема съм я пуснал не да водим безумни спорове а да се извлекат поуки от нея!!!И да си отваряте учите и ушите като купувате нещо!!
                      Към Божко..нищо лично приятелю,проста дадох пример с твоят проблем и както виждаш имена не съм споменавъл по горе,сам се издаде.За дифа наистина ти казах,че форнтерата е къса база 93г. и предполагам че е с 5.13.За техическата грамотност можем да поспорим....сам се сещаш защо!!!Тук не е до техическа грамотност а до историческа...аз от къде да знам,че 93г-произведените марки са с три вида предавателни числа на дифовете!!Просто трябваше да ми кажеш:има три вида дифа,виж табелката на самият диф!!!И бяхте двама технически грамотни хора а не видяхте както твърдиш нямащата табелка!!
                      За табелката и ЛСД ......без коментар...

Пак повтарям!!!Тази тема не е за караници,а да се прочете внимателно да не се повтарят тези грешки защото тук сме едно "семейсво",,поне аз така мисля!!!
                      П.С.
                      Спирам с писането по тази тема.....какво мислех съм го написал!!!
                      Поздрави!!!
                      Виртуално се познавам и с Марин и с Божко години вече.
                      Понеже темата е в ресор,който в момента ми е подопечен и не искам да има мъгляви диалози-за мен Марин не е прав!За случая с Божко говоря и не защото Божко има Фронтера.
                      Марине,ти си компетентен технически и ако искаш да обидиш себе си,кажи че не знаеш за трите вида скоростност при дифовете.
                      Не знам кой диф си снимал,но защо не го снима преди сделката?
                      Никъде не видях табелка "PL",удостоверяваща наличие на ЛСД-колко е работещо е риск за купувача.
                      Воксхол са предимно със скоростни дифове 4.88,можеше да погледнеш какво продаваш,ако Божко не беше се огледал,сещаш ли се смляната му трансмисия,че щеше да прескочи втора ръка Фронтера.
                      Сигурно ще ми се обидиш,но в случая не си прав.
                      Темата скоро ще бъде заключена със съответните изводи-пълно затягане на правилата в раздел "Продавам" и никаква толерантност и за дребни пропуски в разрез с правилата на Портала!!!
                      Теми извън регламента ще бъдат изтривани,а участниците публикували такива,първо да помислят защо им я няма обявата,после да я публикуват отново

Коментар

В подкрепа на Марин и неговите чест и достоинство ще кажа само , че си купих кола от него след 5 минути по телефона и 20 мин. оглед без никаква техническа грамотност,разчитаики изцяло на неговите думи.
                        След направените дребни ремонти по негов съвет вече 7000 км. нямам проблеми
                        Jeep Cherokee 4.0l-Звяр
                        Volkswagen Passat 1.9TDI-Шосейка

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                          Виртуално се познавам и с Марин и с Божко години вече.
                          Понеже темата е в ресор,който в момента ми е подопечен и не искам да има мъгляви диалози-за мен Марин не е прав!За случая с Божко говоря и не защото Божко има Фронтера.
                          Марине,ти си компетентен технически и ако искаш да обидиш себе си,кажи че не знаеш за трите вида скоростност при дифовете.
                          Не знам кой диф си снимал,но защо не го снима преди сделката?
                          Никъде не видях табелка "PL",удостоверяваща наличие на ЛСД-колко е работещо е риск за купувача.
                          Воксхол са предимно със скоростни дифове 4.88,можеше да погледнеш какво продаваш,ако Божко не беше се огледал,сещаш ли се смляната му трансмисия,че щеше да прескочи втора ръка Фронтера.
                          Сигурно ще ми се обидиш,но в случая не си прав.
                          Темата скоро ще бъде заключена със съответните изводи-пълно затягане на правилата в раздел "Продавам" и никаква толерантност и за дребни пропуски в разрез с правилата на Портала!!!
                          Теми извън регламента ще бъдат изтривани,а участниците публикували такива,първо да помислят защо им я няма обявата,после да я публикуват отново

Аз просто следя темата, защото ми е интересна. Не познавам абсолютно никой от коментиралите нито реално нито виртуално. Не искам да взимам никаква страна, но мисля, че не живеем вече в комунизъм. Правилата са хубаво нещо, но защо да не обсъдят хората възникналия проблем. Не само те могат да вземат поуки от тази тема, а и всички останали четящи. Всеки може да погледне и да има едно на ум какво трябва да гледа. Аз като страничен наблюдател не се интересувам от репутацията на тези хора във форума а от самата случка и следващия път когато купувам/продавам нещо ще съм малко по - мъдър. Не мисля, че затваряне неугодни за хора теми е решение на проблем. Това, че човек има някаква изградена репутация не значи, че е бог. Всеки греши и много други могат да се поучат от неговите грешки.
                          GSM: 0898 554713
                          Уебсайт: BULEXTREME.com

Коментар

Неприятен случай. И двете страни са добронамерени, но резултата не е добър.
                            Специално в раздела Гуми/Джанти - може би ще трябва да си излъчим специалисти, на чиито оглед всички вярват.
                            За София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Благоевград....
                            Който продава да посочва, че стоката е минала общ външен оглед, при съответния специалист и е дадена следната оценка ......
                            Оценката би следвало да се заплаща по преференциални цени за съфорумници.
                            А за външни продаващи от друг град, да се заяви, че стоката ще бъде закупена само ако мине за предварителен оглед, през съответния оторизиран от форума специалист.
                            Примерно ако ще купуваш за София от Бургас, не е лошо продавача да закара предлаганото да сервиза на Вромос, да го погледнат, да си плати референцията, пък чак след това куриери.
                            Защото повечето противоречия се получават вследствие, разминаване на предлагани/очаквани качества поради недостатъчна компетентност на продавач и купувач.
                            Последно редактирано от Nik Nikolov; 02-02-10, 09:19.
                            Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

От всичко което прочетох в тази тема от по-горе написаното ми хареса първото изречение в едно мнение за поуката! Всички ми задават един въпрос "След като съм разпространител на авточасти защо ни си спретнеш един сервиз да ги влагаш " Отговора ми е че-ХЛЕБАРЯ да си прави хляба-МАШИНИСТА да си кара влака -МОНТЬОРА да си поправя колите и т.н. Ако аз започна да ремонтирам коли по сервизите ще започнат да продават части и ще настане хаос!!! Поуката -не се занимавай с нещо което не ти е в компетенцията!!! В България за жалост всички искат да могат от всичко по малко -КОЛЕГИ разберете така няма да можете от нищо като хората !!! Може и да греша !!!
                              http://www.youtube.com/watch?v=3u4BJRE-pEA

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X