Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.

ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.

Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.

Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

Търся си генератор за ток - поне 3 KW

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търся си генератор за ток - поне 3 KW

Търся спешно генератор за ток, минимум 3кв, монофазен 220 волта. Дори да не продавате самите вие, можете ли да ми препоръчате нещо на база опит ?

В Метро / Баумакс / Брико изглежда има разни предложения, но не знам до колко може да се има доверие на тези магазини и марките, които предлагат.

А лошото е, че ми и трябва спешно. ЧЕЗ вече тотално се подиграват с нас и тока в офиса ни в Панчарево спира по три пъти на ден поне. Имаме сериозни юпс-и и два от тях изгоряха в рамките на 5 дни от токови удари, независимо протекциите. Просто е АД, не знам, как искам да го усъдя тея чепове...

Благодаря предварително
    VW Touareg V10, 5000cc

До: Търся си генератор за ток - поне 3 KW

Има 2-3 обширни теми за генератори и UPS, прегледа ли ги?

Твоят случай е по-скоро за сериозен UPS, отколкото генератор. UPS не гори току-така. Ако все пак в главата ти бръмчи думата "генератор", подсказвам ти още една - "инверторен".

п.с. а като ти потрябва Истинското решение, обади ми се.

Коментар

Лични впечатления за малките генератори нямам, но се сещам за Стратекс, Рое България, DTS. Oсновната им дейност е продажба и сервизно обслужване на генератори и UPS-и. Имам наблюдение върху техни машини, но с доста по-голяма мощност. Предполагам, че продават и по-малки. Euromarket също е вариант.

Ха, дано не минава за реклама изброяването на фирми.

Коментар

Имам в гаража /Смолян/ чисто нов генератор, но е 2.6 или 2.8 киловата. Купуван е в Англия от мой познат за една вила, където обаче се оказа, че няма да му трябва. Реално бяха купени 2, като единия се ползва на малък къмпинг рядко и до момента работа без проблеми. Ако имаш интерес мога да направя снимка и да прочета брошурата за спецификации. Мисля, че са китайски. Трябва да питам собственика за цена, щото аз само го съхранявам, но преди време ми беше казал 800 лв.

Да добавя само, че аз често съм в Пловдив и при интерес може да бъде докаран там. Имам познати, които на седмица някъде ходят с бусове до София, така че мисля че и за там може да се измисли нещо, а и като знам размера, мисля може да се побере в джип, ван, комби и т.н.
        http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
        http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Ами не, ЮПС не ми върши работа, такива си имаме четири и те каквото трябва - правят. Въпросът е, че нещата явно са много средновековни в "квартал" Панчарево и тока освен, че спира редовно, понякога спира и задълго. Което излага на риск информационната ни среда.

Та си требе генератор, както се казва.

Но трябва да е по-ново поколение, да може да се пуска сам, да има закъснители, тоест не веднага щом спре тока, а примерно ако няма ток 15 минути - тогава да се пуска, да се гаси сам и т.н.

А и мощността трябва да е минимум 3КВ, може би дори и повече, за да предвидим бъдещи консумативи, в момента абсолютния ни минимум е 2.8кв за да захраним упс-ите.. макар че това беше преди да сложим още два миналата седмица. Така че може би по-скоро 4кв ми трябват дори.

Колеги препоръчаха Хонда генератори като най-надеждни в момента, предлагали се от Киров-Бош. Мисля да ги проверя идните дни.
          VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Ако е само офис и няма производство, горещо ти препоръчвам UPS с допълнителни батерии. Спокойно може да се докара до 8-16 часа автономия на цена и най-вече обслужване несравними с генератора. Иначе - Хонда е много добро начало, но със автоматичното пускане дълго ще се забавляваш.

Коментар

За да си абсолютно спокоен , сметни си максималния товар и дай резерв 1KW отгоре , а ако ще се разраствате още и повече.Така ще изсипеш повечко пари ама след 6 месеца няма да се налага да сменяш отново генератора.Отложения старт е нож с две остриета.
              От една страна пестиш гориво , но от друга ако нямаш запас по
              мощност и е минало достатъчно време за да се разредят батериите
              на UPS-ите , агрегата просто няма да може да поеме товара плюс заряда на батериите и ще се налага да включваш поетапно консуматорите , което си е гадост.Повечето известни фирми за силова
              автоматика имат готови решения за отложен старт и отложен стоп на генератора след идване на тока с регулируеми времена.

Поздрави, Наско
              На старта на КВ състезание се чувствам като комар на нудистки плаж - знам какво да правя,ама не знам от къде да започна.

Коментар

Този проблем е твърде сложен. Аз имам подробни наблюдения по въпроса.

Проблемите в Панчарево са същите като в Лозенец обилно презастояване при липса на трансформатори респективно мощности.
                Когато минеш покрай трафопост, той леко жужи .Ефекта върху тока е следният, от време на време спира, но когато идава..!!!!!!! Ах как идва !!!!!
                Записвал съм неколкократно процеса с цифров осцилоскоп, докато разбера какво се случва на практика.

Напрежението идва на пикове с последователно затихваща амплитуда от 415V до 130V с период 0.1 - 0.2 секунди.
                Външно това се изразява като премигване на лампите с нажежаема жичка .

Първият порив, през който минаваме всички е да купуваме все по скъпи и все по скъпи UPS. Времезакъснителните вериги, които на времето се реализираха с аналогови таймери "555" - "121" и така нататък , вече се рализират с едночипови микрокомпютри, които също имат своя RESET процедура и Watch Dog процедура. Именно там и забиват. Да не навлизам в повече подробности.
                С други думи, на Американци, Французи и Японци и през ум не има минава, какви маймунджолуци може да прави българския ток, затова и не са подготвили супер скъпите си UPS за такива атаки.

Решението на този проблем става с около 100 000 лева, от една българска фирма. Всичко е по начина по който си го описал, при спиране на тока, след N броя минути, програмируемо, стартира генератора, както и при идване на тока изчаква М / програмируемо / брой минути да се наиграят Ел - техниците и пуска отново основното захранване.
                Освен това трябва да включиш в работната характеристика на някой да проверява състоянието на двигателя от време на време, чрез контролно палене. Тава никога не се случва обаче.
                При външни акумулатори, някой трябва да следи за състоянието на акумулаторите. Това никога не се случва също.

Затова съветът ми е: - Бегай далече от Панчарево и новозастроените райони.
                Или си купи инверторна Хонда 4.5 киловата, викни някой читав електротехник, дето разбира от контактори, да ти направи схема с паралелно захранване при отпадане на основното / 2000 - 3000 лв /
                Дай някой лев на пазача да ти пали ръчно инверторния генератор.
                На открито !!!!!
                Последно редактирано от Nik Nikolov; 01-11-09, 10:19.
                Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Аз имах същия проблем в Троян и го решихме с генератор Хонда 2 киловата инверторен. юпиесите са задължителни при нас. Електротехник дойде и грамотно свързахме компютрите в една ел. мрежа и при проблем включвам генератора. Успешно работят четири компа два лазарни, два матрични принтера и осветлението на две стаи без да се товари генератора. Преди да си купим генератор и юпиеси, си отплащахме на компютарджии и програмисти.
                  Успех в решението.

Коментар

Първоначално публикуван от tutin Преглед на мнение
                    Ами не, ЮПС не ми върши работа, такива си имаме четири и те каквото трябва - правят. Въпросът е, че нещата явно са много средновековни в "квартал" Панчарево и тока освен, че спира редовно, понякога спира и задълго. Което излага на риск информационната ни среда.

Та си требе генератор, както се казва.

Но трябва да е по-ново поколение, да може да се пуска сам, да има закъснители, тоест не веднага щом спре тока, а примерно ако няма ток 15 минути - тогава да се пуска, да се гаси сам и т.н.

А и мощността трябва да е минимум 3КВ, може би дори и повече, за да предвидим бъдещи консумативи, в момента абсолютния ни минимум е 2.8кв за да захраним упс-ите.. макар че това беше преди да сложим още два миналата седмица. Така че може би по-скоро 4кв ми трябват дори.

Колеги препоръчаха Хонда генератори като най-надеждни в момента, предлагали се от Киров-Бош. Мисля да ги проверя идните дни.
                    Аз ти препоръчвам друг и евтин:
                    Твоите въпроси сега, ги реших 2007 г. по следния начин: ще ти прикача и снимки но по късно.
                    Купих дори два три от ново поколение генератори /стил Метро, Практикер и др. подобни, от по 1800-2000 лв., броя, за да отговарят на изискващата се мощност. "Умряха" при натоварване над 3,8 киловата реални. Ясен спомена по горе за инвертори и т.н. Става пак но е по сложно. Имам и инвертор и конвертор и генерация. Тя системата ми върви по следния начин: Вятърна турбина 2,2 кв, 8 фотоволтаични панела от по 100 вата и след тях конвертор, инвертор 5,5 киловата и генератори, които захранват инвертора при нужда. Лошото е , че работя надалеч от дома, и ако нещо се скапе по системата /я елекромагнитна спирачка отказала, я нещо друго/ - няма ме там, не мога да реагирам. Жените в нас не се наемат да правят каквото и да е, и стигнах до там че при вятър над 10 метра в секунда например, тичам към къщи но както и да е. Генератора, който ме спаси и ми дава това което ми трябва, е .... руски/сглабян в България/, с разновидност от
                    4.2-4.6-5,5 киловата, със страхотна тяга, която изпреварва западните си и източни събратя от този клас. На завод Авангард Севлиево е, зелен като ... уазката и сравнително двойно по евтин от същите други, в този клас. Може би е ... военен, защото е защитен от външни влияния. Дори и свещите и кабелите му са екранирани -"капсуловани". Бензинов, 4,6 киловата реални. Има и със стартерно ръчно палене, има и модели с управляваща електроника като на "бекъп" ЮПС например, която реагира милисекундата преди да стане фала. Нещо такова. От там нататък имаш часовник, който се наглася колко секунди, или минути преди импулса на тази милисекунда, да пали генератора и съответно да "догони" и херците и волтажа. Поддържа до 3 фази. И другите са така, по безшумни са дори, но на 3,8 киловата "умират". Поне тези, за по ... 2000 лв. А този е на цена от 600 лв, считано към 2007 г. Ако искаш пиши, ще ти дам телефоните и адреса ако, още не си решил проблема.
                    [I][SIZE=1]...системен администратор-винаги има начин...:)[/SIZE][/I]

Коментар

Първоначално публикуван от rpkn Преглед на мнение
                      ...Бензинов, 4,6 киловата реални. ....
                      Тоя и мене ме интересува. Пусни моля адрес на лични или дай тел.

ПП Копнах си линка. Благодаря
                      Последно редактирано от drukman; 29-12-09, 15:05. Причина: Видях долния пост
                      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                      Вальо. О888 557Ч7Ч
                      Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                        Тоя и мене ме интересува. Пусни моля адрес на лични или дай тел.

ето сайта, който поддържа каталога, цените и дистрибуторите. Дано имат същите производи както до към 2007 г. От там взех моя и не ми се е налагало през това време да ги търся за каквото и да е, но имат и части за всичките си продукти доколкото знам.

http://www.abb.bg/cawp/db0003db00284...c0061a285.aspx

... дано са запазили и цените си ...

Коментар

Жалко, но няма такива блага там. Поне на сайта.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Жалко, но няма такива блага там. Поне на сайта.

не знам и дали поддържат сайта актуален... и това е възможно ... аз ползвах тогава Плевенския телефон на дистрибутори и те ми казаха да отида в Севлиево и да си избера от склада. Така и направих. Защото и дистрибуторите тогава не знаеха реално какво има в склада на завода и т.н. Каза ми го работник от самия завод-отиваш там и просто влизаш в склада и си избираш. Например там имаше модели руски, които съм виждал като войник по Джуганските работилници и т.н., което просто няма как да бъде предлагано сега, през 2009 г. например. Ето и разхода му в сравнение с "Блек и Декер" мисля че беше другия ми:
                            -Авангард - при активирана мощност до 3.7 кв /бойлер, хладилници и електроника/ ~3,9 лтр/час, бензин
                            -"Bl&D" - при активирана мощност до 3.7 кв /бойлер, хладилници и електроника/ ~ 3,2 лтр/час, бензин
                            -Авангард - при активирана мощност до 5.0 кв /бойлер, печка, хладилници и електроника/ ~ 4,7 лтр/час, бензин
                            -"Bl&D" - при активирана мощност до 5.0 кв /бойлер, печка, хладилници и електроника/ ~ 3,8 лтр/час, бензин, но почва да бави обороти, товари се двигателя и променя звука, падат херците и т.н. при такава му работа до ~5 минути и започва да подава "грешен ток" на инвертора, което води друго след себе си съответно. Те са включени директно в инвертора, който поддържа и захранване от стандартна ел. мрежа-тоест тяхната енергия не се преработва от конвертора преди него. Системи включени тук, са "длъжни" да подават 220-230 волта, 50-60 херца. Турбината и фотоволтаиците подават на конвертора. Той ги преработва от 12-24-36-48-72 волта и ги праща на инвертора и така нататък.
                            И двата са купувани за 5 киловатова реална мощност. И двата са с двуцилиндрови бензинови двигатели. И след двата има "съхранител" с четири яки за целта маркови батерии, тъй наречените инвертори, с капацитет 5,5 киловатов, но ако го оставя само на Bl&D" например, това значи и след определено кратко време, да нямам и инвертор вече. Авангарда не се затруднява, дори и да изключа инвертора. Визуално се вижда само как си придърпва с пружината обротите на карбуратора, догонва киловатите и се връща обратно автоматично.
                            Смятам, че да навключиш всичко това на автоматичен режим, трябва постоянно да си си във Вас или постоянно там където е инсталирана системата. За това карам в момента само на Авангарда и съм си доволен. За това и ти предлагам модела-ще го напиша тук но утре, че го не помня.
                            И нещо друго което ми направи впечатление във веригите Метро, Практикер, Техномаркет: там са обозначени например 5 KVA, което в никакъв случай не е 5 KW по "наши измерения". Например на Авангарда си има алуминиева табелка с набит надпис: 5,5 KW и си е реално обаче.
                            Последно редактирано от rpkn; 29-12-09, 16:46.

Коментар

Ето произведено в БГ:
                              Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X