Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.

ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.

Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.

Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

Търся си куче за домашен любимец

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Търся си куче за домашен любимец

Първоначално публикуван от Спас Преглед на мнение
    Ок мерси за полезното инфо ще го връзвам за мотора за по-продължителни разходки
    Не е нужно връзване, като си с него.

Коментар

[QUOTE=Спас;928822]Моля за съвет, решил съм да си взема куче за вилата, колебая се между Немска и Каракачанска овчарка.
      Нека собствениците и имащи поглед върху тези породи да драснат по-някой ред
      Благодаря предварително на отзовалите се.

Колега аз имах няколко немски овчарки ,но сега гледам БОК . Моята препоръка е да си вземеш БОК по следните причини ;
      По здрави са в млада възраст, не са толкова лакоми като немската овчарка, по здрав стомах , нямат проблеми с рахит и изкривяване на краката докато при немската овчарка е почти неизбежно . Немската овчарка също е страхотно куче обаче иска изключително много грижи в млада възраст в сравнение с БОК. БОК е куче за по сурови условия на което не му пречат студовете дъждовете липсата на храна или къща за спане .За БОК не е проблем да спи на снега даже го прави с удоволствие по собствено желание.БОК е куче създадено да пази стадата да живее в планината без къща без редовна храна и без сигурна вода за пиене. Лично аз си взех БОК защото е БЪЛГАРСКО КУЧЕ .
      Някъде из форума имаше и други колеги с БОК може да питаш за инфо ако се интересуваш.
      А това е моят казва се Барон на снимките е на 8 месеца висок е 63 см тогава.
      Прикачени файлове
      Dimitar Dyakov

Коментар

Но ако за разходка ще тича около мотоциклет, германеца има доста предимства.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
          Но ако за разходка ще тича около мотоциклет, германеца има доста предимства.
          А ако е БОК, може да е обратното!

Коментар

Имам чистопородни бебета Немска Овчарка, след 10 дни ще са готови за даване в момента ги обезпаразитявам и отбивам.
            Последно редактирано от Доби; 22-11-09, 12:31.
            Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

Аз пък имам 8 малки ротвайлерчета, които също скоро ще се отбиват. Засега са "резервирани" от приятели, но все пак говорим за 8 броя хора - все някой може да е несериозен. Ако остане някое малко ще пиша тук. Чудесни пазачи и приятели са.

Коментар

На мен също ще ми трябва куче за голям двор. Немска овчарка или Каракачанка. Не държа на "чистокръвни" медалисти и пр. салати. Искам голамо, мноооого голямо здраво куче което да си играе с децата и да не пуска никой да влиза неканен. Дайте и други идеи, че още не съм решил какво точно да бъде.
                Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                Вальо. О888 557Ч7Ч
                Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                  На мен също ще ми трябва куче за голям двор. Немска овчарка или Каракачанка. Не държа на "чистокръвни" медалисти и пр. салати. Искам голамо, мноооого голямо здраво куче което да си играе с децата и да не пуска никой да влиза неканен. Дайте и други идеи, че още не съм решил какво точно да бъде.
                  Вземи си един ротвайлер ,идеален е за пазач!Но трябва и малко да се научи на обноски,защото преди време имахме и не сме му задавали команди или да го контролираме(то само на синджир стоеше де ) ,но след време като порасна(стана като овца) и като му дадеш да яде неможеше никои да припари до него(по думи не знам как ти звучи,но на живо си беше страшничко ).Предполагам ще си вземеш паленце,така че няма да има проблем,те малките ще си играят с него и то ще свикне.

Коментар

Ротвайлер и доберман няма да е. Едното е ревниво и непредвидимо, другото страхливо и агресивно. И двете не са за деца нито за двор. Не очаквате, че кучето ще спи в къщата нали.
                    Вальо. О888 557Ч7Ч
                    Silverado 1.3 i

Коментар

Кавказката овчарка също е чудесен пазач.
                      Прикачени файлове

Коментар

Ротвайлер и доберман няма да е. Едното е ревниво и непредвидимо, другото страхливо и агресивно. И двете не са за деца нито за двор. Не очаквате, че кучето ще спи в къщата нали.
                        Немска овчарка или БОК - и двете отговарят на изискванията ти, а и са кучета с висок интелект и много стабилна нервна система - зер не подлежат на истерии и непредвидими агресии. На ротвайлер или кавказка овчарка не бих си доверил децата - нерядко са твърде непредсказуеми.

Коментар

Под чистопородни искам да кажа чистокръвни Немски овчарки,от 20г. само такива имамене ги заменям за никое друго животно пазач и детегледач. Е гледали сме булонки далматинци и куп други улични подобрени но като Немеца няма, хем като имаш гости се държи прилично и не ги закача но нека някой влезе като ни няма или не е канен. И все пак зависи от стопаните Овчарката е природно интелигентна и с мъничко внимание бързо се учи.
                          Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

.............Искам голамо, мноооого голямо здраво куче което да си играе с децата и да не пуска никой да влиза неканен. Дайте и други идеи, че още не съм решил какво точно да бъде.
                            Много голямо и здраво куче пазач е Кангал!Колкото до децата е въпрос на дресура!

Повече информация за модела изровено от тук: http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=3077

Трудно пада от други кучета,което е добре!

Коментар

Първоначално публикуван от Любо Димитров(lama69) Преглед на мнение
                              .... На ротвайлер или кавказка овчарка не бих си доверил децата - нерядко са твърде непредсказуеми.
                              Аз за това пропуснах кавказката. Не ми е ясна като характер. Знам, че всяко куче може да бъде научено на всичко, но на някои породи отношението към деца е вродено.
                              Познавам огромна Немска овчарка или по-точно онова на което викат Вълча порода. Огромно и страшно куче ставаше на рунтава играчка в ръцете на 4 годишната дъщеря на един приятел на семейството. Весело беше да се гледа как 50кила куче стъпва като в паници след хлапе което го води за ухото.
                              Вальо. О888 557Ч7Ч
                              Silverado 1.3 i

Коментар

Търся молко мъжко кученце Немска овчарка
                                Пия вино само по два повода: когато за вечеря има дивеч и когато няма.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X