Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.

ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.

Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.

Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

Съвет за покупка на косачка.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвет за покупка на косачка.

Моля да ме посъветвате каква косачка за трева да си купя.Става въпрос за електрическа машинка ( не тример) с кош за трева.Имам двор от около 800 кв.Никога не съм имал такова нещо и не знам каква марка и какви технически характеристики да търся.
    Благодаря ви предварително.

До: Съвет за покупка на косачка.

За 800 кв.м. определено се ориентирай към бензинова, стига терена да не ти е с голям наклон. Аз от 4 години ползвам "Викинг" и съм доволен, (производство на "Щил"). Също така гледай да е с по - голям кош.
    ++359885252320
    Драго

Honda CR-V 3 gen.

Коментар

Колега,благодаря ти за отговора.

Коментар

Впредвит дейността с която се занимавам,също бих ти препоръчал Викинг,и определено за тази квадратура бензинова.
        Който пие бира не умира,но не трябва пил да шофира :!: ;)

Коментар

Колега за марката , бива. Викинг си е фирма.
          Но една електрическа ще ти свърши същата работа за по малко пари. 800кв.м като площ за живеене не са малко, но за косене са малко
          Според мен е по не капризна от към подръжка (почти липсва) и употреба, и не на последно място цената. Електрическа най скъпата е около 400лв.Докато бензиновите започват от 600лв. и стигат до ....да не казвам. Моят двор е около 350м. и си кося с ел. коса с корда. Работа за около 20мин. без да се бърза. Да не давам излишно примери. Макар, че около дървета, храсти и цветя ще е по лесно да си вземеш и една с корда. Около 50лв.
          Аз съм твърдо за електрическа с кош!!
          Пийте червено вино! Дава здраве.
          А то ни трябва за да пием ракия!

Коментар

Не съм съгласен,че най скъпата електрическа е 400лв,ама айде да не спамим.....Като се сетиш,че има и едно модерно мъкнене на кабели....и то трябва много да се внимава....но,колега,ти си прецени.

Коментар

електрическата според мен е : бензинова:
              -по-лека -
              -по-безшумна - особенно ако е 2 тактова
              -по-евтинка - особенно ако е 4 такова
              -по-лесна за потдръжка - филтри, масла, и т.н
              -ако караш дизел често забравяш да купиш бензин
              да ама 50-60 метра кабел са доста за разпъване

ако ще я ползваш само за тази площ имаш ток и нямаш голям наклон и дупки ел.варианта на викинг е дабър,ако има вероятност да я ползваш за по-голяма площ или имаш голям наклон или искаш тревата ти да е идеално гладка.хубаво е да ебензинова по-добре с 4тактов мотор със собствен ход е перфектния вариант,но аз се сещам за такъв модел само на хонда и основен може би единствен недостатък е цената.
              успех с покупката

Коментар

Първоначално публикуван от suhia_ribar Преглед на мнение
                Не съм съгласен,че най скъпата електрическа е 400лв,ама айде да не спамим.....Като се сетиш,че има и едно модерно мъкнене на кабели....и то трябва много да се внимава....но,колега,ти си прецени.
                http://www.stihl-pv.com/2e.html
                Говоря за Викинг.

Макара с кабел има широко приложение Днеска ми се наложи да разпъвам една 50м..заедно със събирането ми отне 2мин. защото не бързах. За 200лв. мога да го правя всеки ден. И съм сигурен, че е по тиха от бензинова такава, друго също важно, поне за мен, е теглото. Което я прави лесно преносима и удобна за употреба. Предполагам, че никои тук не би си купил трактор за да си прекопава градината в двора

Това са изводите от моят опит.
                Последно редактирано от Гергин; 01-07-09, 21:34. Причина: допълване информация

Коментар

Дам,колега,само едно пояснение :"Супер изгодна оферта!
                  От 1 октомври до 31 декември 2006. Промоционален пакет - моторни триони..." - Цитат от посочения сайт. Актуално,нали?
                  Искам да поясня,че не се заяждам,а искам да съм полезен,имам фирма за озеленяване и поливни системи,всеки ден се зблъсквам с тези неща.
                  Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от suhia_ribar Преглед на мнение
                    Дам,колега,само едно пояснение :"Супер изгодна оферта!
                    От 1 октомври до 31 декември 2006. Промоционален пакет - моторни триони..." - Цитат от посочения сайт. Актуално,нали?
                    Искам да поясня,че не се заяждам,а искам да съм полезен,имам фирма за озеленяване и поливни системи,всеки ден се зблъсквам с тези неща.
                    Поздрави!
                    Печелиш А щом имаш и фирма значи смяташ, че съм прав.
                    Ето други фирми http://www.kol-bg.com/index.php?show=browse&catid=36 и още примерни цени http://www.gradinka.bg/category/83/К...ратори/
                    "Сблъсквам" се пише със "С" - без да се заяждам. Искам да съм ти полезен Колегата сигурно вече си е купил косачка и е почерпил. Живи и здрави.
                    Последно редактирано от Гергин; 02-07-09, 20:15. Причина: допълване информация

Коментар

Още не съм си купил.Тук се е заформила дискусия. Наскоро гледах едни Bosh в Бриколаж,за тях какво мислите? В кой магазин продават ел. косачки Викинг в София?Не искам да поръчвам от интернет,защото при последната покупка ми доставиха съвсем друго нещо и се наложи да ми връщат парите.

Коментар

Първоначално публикуван от bg2001 Преглед на мнение
                        Още не съм си купил.Тук се е заформила дискусия. Наскоро гледах едни Bosh в Бриколаж,за тях какво мислите? В кой магазин продават ел. косачки Викинг в София?Не искам да поръчвам от интернет,защото при последната покупка ми доставиха съвсем друго нещо и се наложи да ми връщат парите.
                        гр. София
                        бул. "Сребърна" № 28
                        АЛВЕРС КОМЕРС ООД 02 862 40 62, 02 862 41 38

За мен това е фирмата. Имам купени от там три резачки ( за период от 3год.)не са се чупили, куп вериги, масла и т.н. А и доста познати от Бистрица пазаруват. Много съм доволен от обслужването и всичко. Магазинът е със сервизна база и продава само такава техника. Примерно Ташев-Галвинг продава какво ли не. Тези са си специализирани Щил и Викинг, което за мен е предимство. Звънял съм им за какво ли не, винаги са ми обръща ли внимание. Това си е мое неангажиращо мнение. Разпитаи и за другите дистрибутори http://www.stihl.bg/

Коментар

Според мен си вземи бензинова, даже ако можеш да си намериш от някъде 2-ра ръка от Англия.Аз така си взех и вече над 1 година нямам проблеми.Моята е Budget и беше на цена около 150лв.

Коментар

не съм сигурен че бош е най-доброто решение тяхната машина е супер супер хоби бош градинска техника нямат професионална дивизия иначе като цена са добра оферта,но не подлежат на ремонт докато са в гаранция ги сменят с нови 2 год за тяхна сметка после за ваша.Всъщност ако няма да се ползва натоварено може пък и да работи много дълго ама ако ти се прище да имаш малко по мощна и профи машина тази не можеш да я върнеш и да дадеш примерно още 50-100 кинта за по добра и КЪСМЕТ

Коментар

въобще отхвърли електрическата като опция. 800 квадрата да ги изкосиш с електрическа, ха и колко пъти. аз съм минал по тоя път.верно двора ми е малко по-голям ама електическата сдаде багажа доста бързо. една по-сериозна инвестиция ще ти се изплати в годините. аз след проучване и след консултации със хора които се занимават професинално си взех комбинация - Чемпиън със двигател Бригс анд Статон 52 см радиус на косене. (само че вече видях ментета на тази косачка в милата ни законова родина та внимание си трябва). та вече кося от 5 години всяка седмица лятно време и съм сигурен че се е изплатила.... не гледай някакви измислени двигатели със десетки (вече ;-) конски сили.... не гледай самоходни измишльотини и т. н.... гледай най-невзрачната на вид... аз лично препоръчвам двигател бригс анд статон (ама внимавай да не е менте). просто скоро му правих пълно обслужване и във сервиза всички бяхме приятно изненадани от простата и надеждна система. косил съм със аналог хускварна и заставам зад бригса. като живеех един от многото пъти в англия (а тя ако не за друго за това ства - да се научим да косим от тях) помагах за косене на ливади. всички работеха със бригс анд статън. въобще тоя мотор със механизма за косене беше на почит там....
                              още да поспамя- двора ми беше много неподдържан и имаше скрити камъни на места когато го купих...... ами електрическия бош още ми седи по таваните на другата вила след още първата загубена битка.... имам и една малка чемпиън електрическа която още работи ама щот не я ползвам.... а и последната седмица електрическия ми тример (също бош) ''запали една цигара'' някъде при мотора и замириса ''приятно'' след овъртане на някакво по дълго растение около оста (което се случва и със електрическите косачки)......
                              ааа и съседа ми отсреща след като му изгоря първата ел косачка и дълго ''заемане'' на мойта бензинова пак си купи електрическа, а сега пак ползва мойта бензинова , сетете се сами защо ;-). електрическа косачка е за 50 кв м равна райграсна площ. не повече!
                              и последно да се аргументирам най-накрая точно проблема на ел е като се навие нещо около оста, докато забележите и мотора пуши независимо от мощността..... а при бензина просто гасне ;-)
                              висете отпуснато

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X