Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.

ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.

Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.

Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

Относно обявите в купувам-продавам

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Относно обявите в купувам-продавам

Няколко пъти пускам обява за каска и екип след което се трие от някои които не ми дава никакво обяснение .Спазвам всички правила в този форум и не мога да си обесня защо е това Като гледам доста хора са пуснали повече от две обяви има много обяви с едно заглавие и няколко неща в нея .Моля колеги ако и вие сте имали некакви подобни проблеми пишете защото иначе започвам да си мисля че този форум е само за определен кръг от хора
    Някои да обясни за какво става въпрос тука кратко точно и ясно
    Предполагам че ще е от помощ за всички за напред

До: Относно обявите в купувам-продавам

Ето отговор на поставения въпрос.

Цитирам: (Правила за публикуване на обяви във форум Купувам-Продавам)
    5.Всеки участник без обозначение |ТП|, има право на не повече от две текущи обяви едновременно в раздел „Продавам”. Всяка следваща публикувана тема с обява за продажба, ще се счита за опит за осъществяване на търговска дейност и ще бъде изтривана, а участникът ще бъде първоначално официално предупреждаван, след което – и санкциониран за непозволена реклама.
    Както може да се види в приложената по-долу снимка на темите от Вашия профил, текущите Ви обяви в "Продавам" са 2 бр. и нямате право на повече.
    Каквито и други обяви да публикувате, ще бъдат изтривани.

ПП. Когато сте забелязал нещо, което Ви прави впечатление и според Вас нарушава правилата, имате на разположение форумния инструмент "уведомление" , който можете да използвате за уведомяване на модераторския екип.
    Надявам се, да съм бил полезен с тази информация.
    Пожелавам Ви успех.
    Прикачени файлове
    proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
    NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
    Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

ОК
      трябва ли аз да ти показвам на всички кои колко обяви има
      искаш ли да ти покажа поне 10 такива снимки на други
      или те са под твоя протекция
      защо правилата важат само за едни
      да не би да има корупциика и тука

Коментар

Първоначално публикуван от KOLEV Преглед на мнение
        ОК
        Аз, ако съм на теб, ще пусна и примери преди да говоря за специални протекции, корупция и тн..

Нищо лично, съвсем теоретично го казвам.
        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

ОК
          Първо, нека Ви обясня, че когато човек има елементарна култура на общуване, се обръща към непознати за него хора с учтивото "Вие". На "ти" бихме могли да си общуваме, ако или се познаваме лично, или сме се представяли във форума, писали сме в едни и същи теми и имаме представа - кой е насрещният в контакта. Това не е така. По тази причина, аз ще продължа да Ви пиша по този начин.

Второ. Спазването на правописа е едно от основните правила при писане във форума. Доколкото се вижда от написаното от Вас, това не Ви е най-силната черта. Все пак, изреченията започват с главна буква и в тях се поставят препинателни знаци.

Трето. Безпочвените обвинения в т.нар. от Вас "корупциика", могат да се квалифицират като клевета.

Четвърто. Все още не съм забелязал да е използван от Вас форумният инструмент "уведомление" за уведомяване на модераторския екип за някакво нарушение на правилата.

Пето
          . Ако сте забравил, припомням Ви един цитат от Условията, които сте длъжни да приемете ако желаете да се регистрирате!:
          4. Приемате и се съгласявате, че администратора и модераторите на този форум имат правото да премахват, променят или заключват или отключват всяка тема и мнение по всяко време, ако намерят за уместно, без да е необходимо да обясняват причините за своето действие или бездействие.

Последно редактирано от nickbochev; 22-03-09, 15:55. Причина: буквичка
          proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
          NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
          Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
            Аз, ако съм на теб, ще пусна и примери преди да говоря за специални протекции, корупция и тн..

Нищо лично, съвсем теоритично го казвам.
            Привет колега,
            Не пускам примери защото на мен не ми е работа да седя пред компа и да гледам кой, колко неща продава за тази работа си има хора
            ЗА да го казвам значи съм проверил, след като махнаха обявата и то много на бързо така, че всичко е тука пред нас и който иска може да погледне и да си свърши работата .Просто исках да продам нещо което не ми е нужно а Господина ми казва, че нямам право на повече от две обяви (в същото време има много колеги с повече от две обяви) за това го приемам по този начин
            и това става след половин часова игра ,пускам обявата а тои я трие и те така
            а през това време можеше да провери дали други ,не нарушават условието за ,което ме наказва
            Нищо лично, съвсем теоритично го казвам

Коментар

Спрете да говорите наизуст Така заблуждавате и останалите участници. Ако сте забелязъл участник тук, с повече от две активни обяви в "Продавам" и в същото време участника няма +ТП, посочете ги с препратка тук или пуснете уведомление (до Модераторите), ако не желаете да ги посочвате публично.

Всичко останало са празни приказки

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                Спрете да говорите наизуст

Всичко останало са празни приказки
                Ако трябва да се опрем на фактите.........и да сме честни докрай...Лично Вие имате в сметката 3 броя:
                Нисан
                Тойота
                Мерцедес.........макар тук да е друго име и друг телефон сте написали Продавам.(и трите обяви са отключени)

Така,че ако решим да играем на дребно виждате,че има какво да се каже......

А за да сме колегиални докраи не виждам какво лошо има някои да има и 3-4 обяви без разбира се да прекалява и да става постоянство това нещо.

Коментар

Първоначално публикуван от spl77 Преглед на мнение
                  Ако трябва да се опрем на фактите.........и да сме честни докрай...Лично Вие имате в сметката 3 броя:
                  Нисан
                  Тойота
                  Мерцедес.........макар тук да е друго име и друг телефон сте написали Продавам.(и трите обяви са отключени)

Така,че ако решим да играем на дребно виждате,че има какво да се каже......

А за да сме колегиални докраи не виждам какво лошо има някои да има и 3-4 обяви без разбира се да прекалява и да става постоянство това нещо.
                  Забележката е уместна.
                  Мерцедеса е на човек, който много от 4х4 участниците тук познават добре. В този ред на мисли, повече от ясно е, че не се опитвам да развивам търговска дейност. Напълно съм съгласен с това, че няма нищо лошо и обявите да са над 2, но има не малък брой потребители, които постоянно се опитват да използват това за други цели.

А иначе, не става въпрос за игра на дребно - както и Ники Бочев беше писал по-горе - когато попадате на участници с повече обяви, използвайте Уведомленията.

Коментар

Докато се наканя да ти отговоря, гледам хоп редакцийка от твоя страна - за "пикането" говоря.Това е сигурно,заради елементарната култура.....
                    Първоначално публикуван от nickbochev Преглед на мнение

Първо, нека Ви обясня, че когато човек има елементарна култура на общуване, се обръща към непознати за него хора с учтивото "Вие". На "ти" бихме могли да си общуваме, ако или се познаваме лично, или сме се представяли във форума, писали сме в едни и същи теми и имаме представа - кой е насрещният в контакта. Това не е така. По тази причина, аз ще продължа да Ви пиша по този начин
                    Второ. Спазването на правописа е едно от основните правила при писане във форума. Доколкото се вижда от написаното от Вас, това не Ви е най-силната черта. Все пак, изреченията започват с главна буква и в тях се поставят препинателни знаци.
                    Трето. Безпочвените обвинения в т.нар. от Вас "корупциика", могат да се квалифицират като клевета.
                    Четвърто. Все още не съм забелязал да е използван от Вас форумният инструмент "уведомление" за уведомяване на модераторския екип за някакво нарушение на правилата.
                    Пето
                    . Ако сте забравил, припомням Ви един цитат от Условията, които сте длъжни да приемете ако желаете да се регистрирате!:

Първо.Съгласен съм,ще си пишем на "Вие" не ВИ познавам лично и не искам,имам право на това

Второ.Искренно се забавлявам със "Вас",сега пиша,а после секретарката проверява за грешки - питам "ВИ"нещо конкретно,а вие ми говорите за правопис?

Трето.Ако,бяхте разгледал форума нямаше да напишете това -"ВИЕ" да не сте депутат?

Четвърто.Не, съм специалист по форумите. Исках само да пусна една обява.

С желание съм се регистрирал доста отдавна, ако сте забелязали, но мисля че в този цитат трябва да има морална страна (не ми се влиза в подробности).

P.S. Моля Ви, ако намерите грешки да ме уведомите, за да уволня секретарката.
                    Исках, само да разбера, защо за едни може, а за други НЕ?

Коментар

P.S. Моля Ви, ако намерите грешки да ме уведомите, за да уволня секретарката.
                      Направо я уволнявай и ако е млада и хубава можеш да я пратиш при мен.

П.П. Аз няма да и диктувам грешно като тебе...

Коментар

Мисля че я познаваш,но не забравяй че е Габровка и моторжийка

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                          Забележката е уместна.
                          Мерцедеса е на човек, който много от 4х4 участниците тук познават добре. В този ред на мисли, повече от ясно е, че не се опитвам да развивам търговска дейност. Напълно съм съгласен с това, че няма нищо лошо и обявите да са над 2, но има не малък брой потребители, които постоянно се опитват да използват това за други цели.

А иначе, не става въпрос за игра на дребно - както и Ники Бочев беше писал по-горе - когато попадате на участници с повече обяви, използвайте Уведомленията.
                          Здравей,колега,ако ми позволите и аз ще направя една забележка относно това изказване.Когато човек като мен прочете такова нещо написано от човек като теб и остава с впечатлението,че това по-скоро е някакъв вид клуб.Нали не е задължително всички да сме известни на останалите,да се познаваме и да споделяме еднакви мнения и интереси,за да можем да четем и пишем в този форум?
                          Относно обявите - бих искал да кажа на всички които посещават форума,че правилата важат за всички,такива са каквито са,и трябва да бъдат спазвани.Вчера аз също не съобразих и публикувах повече от 2 обяви "Продавам",така че днес бързо се сетих защо ги няма.Грешката си е моя и нямам право да се сърдя на никой!
                          Последно редактирано от nickbochev; 29-03-09, 15:26. Причина: оформяне на цитат

Коментар

Първоначално публикуван от zazero Преглед на мнение
                            Здравей,колега,ако ми позволите и аз ще направя една забележка относно това изказване.Когато човек като мен прочете такова нещо написано от човек като теб и остава с впечатлението,че това по-скоро е някакъв вид клуб.Нали не е задължително всички да сме известни на останалите,да се познаваме и да споделяме еднакви мнения и интереси,за да можем да четем и пишем в този форум?...
                            Здравей,
                            Не знам къде в моите думи прочете, че това е един вид клуб (което в този контекст се разбира - затворено общество). Няма такова нещо, колкото повече и по-различни хора с различен опит и знания от разнообразни сфери, толкова по-добре, нали?

В мнението ми по-горе се опитах да обоснова, защо в момента имам 3 активни обяви, третата бидейки на човек, който голяма част от хората, които се интересуват от 4х4 тук го познават. Определено не смятам, че с това съм злоупотребил или нещо подобно.

Коментар

Може би 2 обяви наистина се малко, защото примерно вече съм се оженил, сменил съм начина на живот и искам да си разпродам джипа, на части и оборудването, за да не ме съблазнява да залитам на някъде.
                              1. Пускам обява, че продавам гуми с джанти,
                              2. Двигател, скорости и т.н.т,
                              3. GPS-а,
                              4. Въдиците,
                              5. Ремаркето,
                              6. Лодката....
                              Е това е само примерно и може да се случи на всеки активен офроудър.

В реалност много се логват, за да търгуват във форума и в това пак няма нищо лошо, т.к. помагат на нас да си купим нещо изгодно.
                              От какво имаме нужда?
                              От справедливост. Всеки може да прецени кой само търгува, и да информира модерацията за своите съмнения. Модераторите могат да преценят за какво става дума и да вземат необходимите мерки.
                              В случая напълно разбирам Yaro за неговите 3 обяви, не го познавам лично, но няма причини той да се чувства виновен.
                              Аз примерно имам 4 АТВ-та в гаража си, решил съм да ги сменямм, но не търгувам с такива неща. Трябва ли примерно да ги продавам на етапи?
                              Аз в случая продавам само 2-те, давам го като пример.
                              Ако някой има повече от 2 обяви активни няма да го направи "по-равен" от останалите.
                              Мисля, че има разум, морал, има и справедливост.
                              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X