Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.

ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.

Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.

Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

Помогнете. Търся фланци. 5х127

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помогнете. Търся фланци. 5х127

От няколко месеца търся и не мога да намеря. Трябват ми защото дори бурдюр като качвам опират задните гуми в амортисйорите. Не искам да ги поръчвам на стругар. Ако някои знае от каде мога да ги купя много ще ми помогне. Размера на болтовете е 5х127 Гранд Чероки след 1999г.
    Благодаря предварително.

Ама какви са тези дето си ги сложил с 4 дупки бре, твоите са с 5
    По-добре си вземи други джанти, с отрицателно ЕТ.
    А защо не искаш да ги поръчаш на стругар?
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Домързя мъ да търся картинка с 5 дупки. Ще я сменя после.
      Не искам да ги прави стругар щото искат 150-200лв на брои и със сигурнаст ще ги изкривят. А варянта с джанти наистина е по-добър.Искаш да кажеш полужително ЕТ. В момента моите са отрицателно 50мм. Обаче мисля че по трудно ще ги намеря.

Коментар

Я драсни едно лично на Йори (Йордан Колев) неговите стругари ми казаха съвсеем различни цени Така че мисля че е добър вариант
        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex
          Домързя мъ да търся картинка с 5 дупки. Ще я сменя после.
          Не искам да ги прави стругар щото искат 150-200лв на брои и със сигурнаст ще ги изкривят. А варянта с джанти наистина е по-добър.Искаш да кажеш полужително ЕТ. В момента моите са отрицателно 50мм. Обаче мисля че по трудно ще ги намеря.
          ее какви са тия стугари бе? те от кован дурал да ти ги направят ще излезе по-евтино, повече от 20-30 лв. на брой е безумие, а и ако човек е работил повече от веднъж на струг няма да ти ги направи криви..... но цялата работа с фланците е много тъпа, знам че ако са повече от 150 мм. можеш големи поразий да си направиш/
          no signature no problems

Коментар

Правилно, само дето ако са от хубав материал няма страшно за самия фланец. JEEP пък допускат експлоатация с джанти с голям отрицателен
            офсет, така че нещата са горе долу еднакви от гледна точка на кинематика. Е, вярно утежнява се неподресорената маса, ама всички слагат така или иначе по-тежки гуми така че пак са близки нещта.

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic

ее какви са тия стугари бе? те от кован дурал да ти ги направят ще излезе по-евтино, повече от 20-30 лв. на брой е безумие, а и ако човек е работил повече от веднъж на струг няма да ти ги направи криви..... но цялата работа с фланците е много тъпа, знам че ако са повече от 150 мм. можеш големи поразий да си направиш/
              Така е брат. Скъпо е ама ако искаш. Те си казват цената. Насила не те карат. А един път ми бяха изкривили шпилките щото дупките не се правят на струг а на кордината. За дебелината мисля че няма да има проблем. От 3години карам Голфа с 7см от зад и дори лагери не съм сменял. При това е хвърчал много пъти с 4 гуми във въздуха.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex

Така е брат. Скъпо е ама ако искаш. Те си казват цената. Насила не те карат. А един път ми бяха изкривили шпилките щото дупките не се правят на струг а на кордината. За дебелината мисля че няма да има проблем. От 3години карам Голфа с 7см от зад и дори лагери не съм сменял. При това е хвърчал много пъти с 4 гуми във въздуха.
                7 см. братле напиши си кръвната група на метална верижка на врата.... поне за донор да ставаш ( базикам се де ) това е зверски опасно ти си луд..... дано и с черокито не направиш чак такава глупост. А стругарите при вас явно са скъпи, тук по телефона питах без да познавам човека каза 50 лв. на брой....
                no signature no problems

Коментар

7 см. братле напиши си кръвната група на метална верижка на врата.... поне за донор да ставаш ( базикам се де ) това е зверски опасно ти си луд..... дано и с черокито не направиш чак такава глупост. А стругарите при вас явно са скъпи, тук по телефона питах без да познавам човека каза 50 лв. на брой....
                  Аз от скоро съм в клуб 4х4. А в клубът на лудите съм почетен член.
                  Шегата на страна. Няма абсолютно никакъв проблем. Е, натоварва се малко повече лагера и леко окачването ама чак пък опасно не е.
                  На снимката са 4см. и имат тюф за Германия.
                  А дали този стругар ще направи такива (като на снимката) за 50лв.

Коментар

Някъде съвсем скоро гледах стандартни фланци.Никой не прави повече от 30мм и цените бяха около 260Е за 4бр.Ако те интересува ше потърса и ще ти кажа.

Коментар

Първоначално публикуван от Христо
                      Някъде съвсем скоро гледах стандартни фланци.Никой не прави повече от 30мм и цените бяха около 260Е за 4бр.Ако те интересува ше потърса и ще ти кажа.
                      Браво.
                      Интерисува ме. Дано 3см да не са малко. Ще премеря.

Коментар

Фланците стават най- здрави от дуралуминий, но и най- скъпи - заготовката излиза ~ 150 лева (за 4 броя). Повече от половината става на стружки, затова и часовете за машинната обработка (струг, фреза) са доста - оттам и цената набъбва.
                        По евтиния вариант е от алуминий, който се лее (забравих му името), защото дурала не става. Първоначало се прави отливка, след това се дообработва и цената става минимум на половина по евтина. Е, ще отстъпват по якостни показатели от дураловите фланци, но болшинството, които карат с такива са с отляти , и досега не са имали проблеми.
                        Правят се и нови болтове със по специални резби, съответно термична обработка.
                        Аз самия също мисля да си правя, и още се двоумя от кой тип да бъдат - хем и машини имам и леяр под ръка.
                        Най- оптималния размер според мен е 5 см.

Коментар

Енчо Енчев ул.Димитър Благоев №25 5130 Долна Оряховица
                          тел.061732272 фах.061732414

Коментар

kinex,един съфорумник казва ,че мъдростта на Стефан е безгранична като галактиката.
                            Затова ще ти отговоря в неговият стил:
                            Виж сега))).Вариантите са 2/два/
                            Излизаш от вас и отиваш при първият стругар.Поръчваш и той си знае работата.Без "ама".
                            Вариант втори ))):
                            Качваш се на това "американско чудо "което владееш ,зареждаш на бензиностанцията 120 лв бензин/незнам дали си обурудван с газ/в едната посока/и аз съм карал "гранд" по твоя път ,тъй като родителите ми живеят в Хасково ,колите сме ги минавали като картинки от комикс/,пристигаш в София отиваш на Илиянци и китайците ще удовлетворят всяко твое желание ,на цена 60-100лв.Даваш пак 120 лв и се прибираш в Кърджали.)).Може и да не станат ,ама с лека преправка,ще имаш това което желаеш.С оглед поста ти за лудостта ,смятам ,че ще си щастлив.Но не за дълго .Да не счетеш горнонаписаното като подтик към самоубийство.
                            B+

Коментар

Тва на Стефан гения верно бил заразителен.
                              В случая обаче си прихванал само от извратения му словоред, защото и на него по някога трудно му хващам мисълта. Което е пресъщо за генийте(както и за олигофрините) ама тва е друга тема. Както писах по горе не при първия а и при десетия стругар в К-и да ида 100% ще ги изкриви освен че искат 500-600лв.
                              Втория варянт до колкото разбирам е да ги купя от Илиенци по 25лв за брои. Ще проверя и ако е истина когато се видим бирата ще е от мен. В момента най-доброто предложение което имам е от Реал Ковачев в Пловдив 450лв комплект. Фирмата производител е сериозна - Делта4х4. Нали разбираш че при положиние че колата се движи (чат пат) с 200, компромиси не са желателни.
                              120лв до София и 120лв обратно не е добра идея. Закво да слагам толкова много. Само да ми тежи. 4-5 пъти съм засичал. Елементарната сметка е: 500км в двете посоки по 12л на 100км = 60л по 1.70(А92) = 100лв. А тва за самоубийството чесно не го разбрах.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X