Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.

ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.

Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.

Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

Нова (добре забравена стара) измама на международни мошеници!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Нова (добре забравена стара) измама на международни мошеници!

Първоначално публикуван от petrof Преглед на мнение
    ... Поздравления за неизвестния автор, който е написал всичко това.
    Само няма да е зле, ако някой реши да използва публикуваните текстове на английски, да ги даде на някой по-добър преводач за необходимите корекции ...
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Днес получих по мейла следното:
      --------------------------

Службата на директора на операциите
      Банкомат Плащането отдел (CBN)
      Централната банка на Нигерия.
      ТЕЛ ред: +234-703-098-9684
      Дата: 17/12/2008

Уважаеми Господине / Госпожо,

Поздравления! Плащанията са били одобрени (АТМ 811)

Вие току-що беше одобрено за $ 200000 щатски долара през текущата дебитна банкова карта НАГРАДА
      Нотифициране на Централната банка на Нигерия 2008

В светлината на одобрената сума на 200000 $ USD (двеста хиляди
      Кукла. САЩ), тази карта център ще ви изпратим банкомат карта, ще бъдете
      Използването отнемат парите си
      във всеки банкомат навсякъде по world.But
      Максималната отнемане на пет хиляди долара на ден.

Ако желаете да получавате Вашите средства по този начин, то моля изпратете
      следните данни:

1. Вашето пълно име
      2. =D 0елефон и факс
      3. Адреса, който искате да изпратите своите банкомат карта
      4. Вашата възраст и актуална професия
      5. Приложете копие от документа си за самоличност

Здравейте,

DR.TONY AMODU
      Режисьор банкомат Плащането отдел (CBN)
      Телефон: +234-703-098-9684
      EMAIL; tonyamodu2@hotmail.com

---------------------
      Тия нигерийци нямат умора. Ама след десетки хиляди мейли, които пращат сигурно все има кой да им се върже.

Коментар

Първоначално публикуван от Tanuco Преглед на мнение
        Оня ден и аз получих същата "оферта". Най-отдолу с малки букви си пишеше, че цената на една публикация е скромните 920 евро, но не уточниха колко пъти ще го публикуват тоя каталог
        Същото съм го получавал и аз и то два пъти. Не съм имал намерение да го пращам но прочетох малките букви и там наистина като подпишеш се съгласяваш да плащаш тази сума, вероятно могат да те съдят ако не платиш.

Коментар

Днес получих по мейла следното:
          --------------------------
          DR.TONY AMODU
          Режисьор банкомат Плащането отдел (CBN)
          ей, искам и аз да работя като режисьор на банкомат.....
          единствената по-нетрудемка професия е директор на водопад...

интересно, че тези оферти валяха и в държавни предприятия преди 88 година - имам впечатления..

и това бяха предприятия с външнотърговска дейност

Коментар

Тия дни научих случайно за още една измамама от италиански мошеници - става дума за Уникредит Булбанк.
            Напрвили са си някакъв Call-Center от който звънят на собствените си клиенти. Номера, който се показва е 02-80121.

Та като ти звъннат най-напред учтиво ти съобщават, че разговора се записва, след това започват да те убеждават да си направиш някаква застраховка. И ако си достатъчно възпитан да не им теглиш една майна веднага се опитваш да отклониш поканите им. Казваш им че нямаш нужда от застраховка и т.н. Те обаче са нахални и продължават да ти досаждат и да е държат на телефона, а ти примерно шофираш или си в трамвая или на работното си място и нямаш време за тях. За да се отървеш от тях им казваш примерно "О'К , добре, ще помисля за Вашето предложение; изпратете ми повече информация и т.н. и т.н."

И какво се оказва? Има някакъв член в закона за банките, че след като са ти казали че разговора се записва, в момента в който произнесеш и една думичка на съгласие се приема че си сключил договор за въпросната застраховка и започват всеки месец да ти удържат от сметката по 20-30 лв!
            Звучи абсурдно и когато ми го казаха и на мен ми прозвуча абсурдно, но ми го каза служител на УНИКРЕДИТ, който беше до мен в момента в който ми звъннаха! Човека като ме чу да говоря за застраховка, веднага ми каза "Ако ти предлагат застраховка откажи веднага". След като затворих ми обясни цялата схема.

Коментар

Да, банките се оказват все по несигурно място за парите ни.
              След като част от длъжниците им престанаха да се издължават, поради фалити, те усилиха натиска върху редовните клиенти, до кресчендо, и чисто кожодерство.
              Защо не вземат да се вгледат из собствените си офиси, и да посъкратят някоя лакирана кукла, та да намалят разхода ?

Благодаря за предупреждението, колега. На мен още не са ми звъняли, но ако звъннат, ще си закрия сметките там в миг. И без това са толкоз бавни в обслужването.
              Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Тия дни научих случайно за още една измамама от италиански мошеници - става дума за Уникредит Булбанк.
                Напрвили са си някакъв Call-Center от който звънят на собствените си клиенти. Номера, който се показва е 02-80121.

Та като ти звъннат най-напред учтиво ти съобщават, че разговора се записва, след това започват да те убеждават да си направиш някаква застраховка. И ако си достатъчно възпитан да не им теглиш една майна веднага се опитваш да отклониш поканите им. Казваш им че нямаш нужда от застраховка и т.н. Те обаче са нахални и продължават да ти досаждат и да е държат на телефона, а ти примерно шофираш или си в трамвая или на работното си място и нямаш време за тях. За да се отървеш от тях им казваш примерно "О'К , добре, ще помисля за Вашето предложение; изпратете ми повече информация и т.н. и т.н."

И какво се оказва? Има някакъв член в закона за банките, че след като са ти казали че разговора се записва, в момента в който произнесеш и една думичка на съгласие се приема че си сключил договор за въпросната застраховка и започват всеки месец да ти удържат от сметката по 20-30 лв!
                Звучи абсурдно и когато ми го казаха и на мен ми прозвуча абсурдно, но ми го каза служител на УНИКРЕДИТ, който беше до мен в момента в който ми звъннаха! Човека като ме чу да говоря за застраховка, веднага ми каза "Ако ти предлагат застраховка откажи веднага". След като затворих ми обясни цялата схема.

Тези според мен заслужават да им запалиш банката. Е гати нагледците.
                Борислав Русенов - 0889593977

Коментар

Няколко пъти в последните месеци ми се обаждат от банки и ми предлагат като на колегата PETROF някакви нови продукти при което следваше от моя страна серия от нецензурни думи,че чак аз се изчервявах.Преди три години си купих кола на лизинг и поради това,че предсрочно я платих ме санкционираха с 220 лева плюс такса 90 лева за цял месец обслужване на лизинга въпреки,че платих на първо число.И след два месеца тарикатите от Райфайзен имаха нахалство да ми се обадят по телефона и като техен сериозен клиент да ми предложат да ползвам лизинг.Оттогава ги посрещам и изпращам само с псувни.Банките са най големите бандити.

Коментар

няма такъв член в закона за банките.....нито в друг закон!!!

Коментар

тия дни и на мен ми званяха и тъй като съм алергичен към всякакви обаждания свързани с даване на пара първо остро ги попитах от къде ми имат телефона и за какво си посволяват да ми се обаждат оказа се че са се сляли с биохим банк и тъй като съм имал там деитна карта някога от там ми били взели телефона и се обаждали да ми оферират някаква застраховка а аз като чух че става въпрос за даване на пари директно им заявих да си изтрият телефона ми от всякакви техни регистри и че ако още веднуж ми се обадят да давам а не да взимам пари ще ги съдя за тормоз
                      Николай Гогов 0898676912

НЯМА ИДИОТО - УСТОЙЧИВИ НЕЩА. ПРОСТО ИДИОТИТЕ СА ТВЪРДЕ ИЗОБРЕТАТЕЛНИ!

Коментар

Както си седя - хоп - една прекрасна възможност да станем суперизвестни с регистрацията си в дивен каталог на европската уния.

Чета и се захласвам какви необятни хоризонти се разкриват, какви клиенти, какви поръчки, какви приходи!

Посягам към химикалката и попълвам чистичко редовете!

Бавно, със стъпка на победител, който е ударил бингото на живота си, тръгвам към факса и вече усещам как въздуха се нажежава от известността ми...

Но миг спри!!! Тук има някакви буквета, мънички, явно не са важни! Ах, какво е това - някакви си 990 евра?!? Опппа - ами то било за три години!?! Хммм, и съм бил прочел общите условия!

Бързо ги прочитам и разбирам как съм се нагласил на дръвника!

Сега факсът е сортиран в кръглата папка и всички във фирмата са уведомени! Включително и адвокатите...

ТМ
                        За Бога братя - мислете!
                        Good guys drive Land Rovers!

Коментар

Щях да забравя - Самата омайна покана!

Dear Madam/Sir,

In order to have your company inserted into the registry of European companies for 2009/2010,
                          please print, complete and return the enclosed form (PDF file) to the following address:

Euro Business Guide
                          P.O. Box 2021
                          3500 GA UTRECHT
                          The Netherlands

Updating is free of charge!
                          Прикачени файлове

Коментар

Предлагам да им изпратим по една празна регистрация с "Not interested"!

Ние вече им изпратихме 10.

Успех

Т.

Коментар

Първоначално публикуван от Turbozmej Преглед на мнение
                              Предлагам да им изпратим по една празна регистрация с "Not interested"!

Ние вече им изпратихме 10.

Успех

Т.
                              Защо празна, може да се попълнят данните на някоя "любима" фирма или организация - например БТК, Мобилтел, МВР, Министерски съвет и т.н.

Коментар

Аз също изгорях, но от European City Guide със седалище Валенсия. За една година получих над 5 писма от тях, да направя карекция ако има такава в бланката която ми изпращат и да им я върна с попълнения плик, който придружаваше писмото. След година се излъгах и през август допълних само промяната на адреса. Сега не мога да се отърва от писмата им със заплахи, че ако не платя 1002 евро ще ме съдят и т.н. Чували ли сте за тях ? Какво да направя ? Може ли някой да ми даде съвет ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X