Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.

ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.

Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.

Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

търся алтернатор за TOYOTA LJ70 (модел 90г.)

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• търся алтернатор за TOYOTA LJ70 (модел 90г.)

Здравейте приятели!
    Обръщам се с молба за помощ, моля ако някой има алтернатор за TOYOTA LJ70 (модел 90г.) да ми пише или ако някой знае че може да се приспособи от нещо друго също ще се радвам ако сподели. Благодаря предварително!

До: търся алтернатор за TOYOTA LJ70 (модел 90г.)

Нямате право на ЛС, а и в правилата е записано, че задължително трябва да оставите телефон за връзка с Вас.
    Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
    A2 (+)

Коментар

алтернатор за TOYOTA LJ70 (модел 90г.)

Здравейте!!!

Пише Ви един отчаян новобранец С баща ми си взехме джипа за да ходим на лов с него, но за нашо нещастие вече трети месец не можем да го подкараме> първо успяхме да запалим ел инсталацията това беше малката беля, смисъл не беше чак толкова зле положението и един от работниците ни я подмени до голяма част, после се оказа че не му работи турбото( в интерес на истината още работим по въпроса, преправяме едно друго ,ще видим какво ще излезне) същевременно се оказа , че и алтернатора е сдал багажа в крайна сметка се обръщам с молба някой да ми каже дали можем да приспособим от друга кола или още по добре ако някой ми каже от къде мога да си го купя оригиналното, за предпочитане 2-ра ръка и работещо (вече питах в няколко магазина в пловдив без никакъв успех )

мерси предварително
      Дончо

Коментар

До: алтернатор за TOYOTA LJ70 (модел 90г.)

Аз карах,на моята 4-5години,МОСКВИ4ово-от ОТПАДАЦИ,за 5лева.при това-на 24в.тоиота.
        Иван Дочев-ТЛК 73,4.2l-0888713925

Коментар

На какво му казваш алтернаторЧе нещо в момента немога да се сетя???Може и да го имам
          П.С
          Защо когато става дума за генератора всеки автомонтьор се старае да казва алтернатор?
          В енергетиката това много често се използва за преобразувател от постоянен в променлив ток, например за постояннотокови електропроводи или кристалните преубразуватели в контролерите на реактивна ел.енергия.
          В автомобилите пак става дума за електричество.

Alternate -> редуващ се, периодичен, променлив => Alternate Current.

Аз обичам да казвам динамо макар, че динамо-машината е изхвърлена още през 30-те заради големите си размери, тегло и много ниско к.п.д.
          От много отдавна се използва синхронен генератор с изправител, като изправителя също е наричан алтернатор. Е нали и те бизнес искат да правят хорицата. Като ти кажат: "-Ами изгорял ти е алтернатора", ммм... това може да означава много неща
          Старите синхронни генератори бяха с изведен звезден център, на който често се свързваше релето за кофти зареждане. Можеше да се кара без акумулатор без опасност нещо да се повреди, въпреки комутационните пренапрежения създавани от електромагнитните клапи, свещите, комутатора на бобината. Изведения звезден център обираше всички пикове.
          Ако пробвате някоя ел.магнитна клапа дали работи хващате се за плюса и минуса, и допирате нейния плюс към плюса на акумулатора. Може да падскочите за момент, защото вследствие на преходния процес напрежението вече не е 12V, а може да достигне и над 60V макар и за кратко време.
          При съвременните синхронни генератори звездния център не е изведен, а се получава изкуствен звезден център с три диода свързани с анодите си (+) към всяка една от фазите (3-фази) изапоени с катодите си (-) в изкуствения звезден център, и от там към лампата на таблото.
          Този начин позволява да виждате плавно изменението на зареждането без необходимост от скъп амперметър както беше при Жигулитата. Ако карате без акумулатор обикновено изгарят 3-те диода на изкуствения зв.център, последвани от останалите 6 в 3-фазния изправител.

И тъй Алтернатор или Генератор (пък и динамо да е все таз).
          Има още много да се разисква този въпрос. И едва ли скоро ще се намери разумно решение

Той май върви комплект с вакум -помпата

Коментар

Имам всякакви части за Тойта, ако те интересуса ми звънни на 089 9 86 88 72 или 087 8 17 19 26, ще измислим някакав вариант

Коментар

До: алтернатор за TOYOTA LJ70 (модел 90г.)

Първоначално публикуван от giavol Преглед на мнение
              Аз карах,на моята 4-5години,МОСКВИ4ово-от ОТПАДАЦИ,за 5лева.при това-на 24в.тоиота.

Не мисля че ще стане, както жоро спомена (специално при този модел който ние имаме ) генератора е комплект с вакум помпата(при старият не било така), не ми се вярва това да е така при московеца, все пак ще проверя мерси за съвета

Коментар

Благодаря на Жоро за изчерпателното обяснение, сега поне като отида при жичкаджиите ще съм малко по на ясно
                Благодаря и на всички други опитали се да помогнат!

Коментар

Първоначално публикуван от vashkata Преглед на мнение
                  Имам всякакви части за Тойта, ако те интересуса ми звънни на 089 9 86 88 72 или 087 8 17 19 26, ще измислим някакав вариант

здр, пробвах да се свържа , но ти явно си изключил и двата телефона както и да е, за да не те безпокоя по телефона ще дам номера на частта . От оригиналния (разваления ) се четеше 27040-54170 - мисля че това е номера на часта
                  а под него ( това би трябвало да е сер. номер ) 100213-1030

Ако го имаш , моля те драсни ми един ред

Коментар

Ако искаш пробвай вечер да звъниш на тия телефони , защото в момента съм на състезанието "Адвенчър България 2008" и се губи обхвата. В противен случай другата седмица съм на разположение и ще видим какво може да измислим по въпроса.

Коментар

Коментар

Ето така би трябвало да изглежда твоя алтернатор друже.Сега ще пробвам какво ще излезне и при мен и ще пиша

Коментар

Колега има шанс да се отремонтира твоя Така че ако искаш звънни да ти обясня за какво точно иде реч0889766600-Лъчо
                          Последно редактирано от veritas; 04-08-08, 11:24.

Коментар

Първоначално публикуван от veritas Преглед на мнение
                            Колега има шанс да се отремонтира твоя Така че ако искаш звънни да ти обясня за какво точно иде реч0889766600-Лъчо
                            Здр!

Да точно това е модела! За поправката се съмнявам че може да се поправи - има прекъсната намотка на ротора

Коментар

Първоначално публикуван от veritas Преглед на мнение
                              И на мойта 93 година е същия

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X